Spíš se nerez nemá rád s nerezem
když se nedaří :-(
Moderátor: sysel
Když už chytil nerez rez tudíž jse nemuže jmenovat nerez ale je nutne ho pŕejmenovat. Opakem nerezu je logicky anorez. Jenomže to není celé rezavé tak se to komplikuje 
Naposledy upravil(a) shaolin dne 25. 3. 2026, 8:24, celkem upraveno 1 x.
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll 
O kousnutí nerezu bych taky moh vyprávět. Rukou našroubuješ zkusmo snímač za 50tis.Kč a pak ho nepovolíš ve svěráku ani dvoumetrovou lešeňovkou
No nakonec jsem ho vyprostil dremelkou a asi 157 kotoučky. Dalo mi to den práce a pak šikovnej soustružník udělal novej protikus. Od tý doby si dávám sakra pozor.
No nakonec jsem ho vyprostil dremelkou a asi 157 kotoučky. Dalo mi to den práce a pak šikovnej soustružník udělal novej protikus. Od tý doby si dávám sakra pozor.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jooo, taky znam
predpis od japoncu, zadny spojovaci material nemazat, nerez srouby do nerez ploten
borci utrhli 6 M6tek z 8mi kdyz to potrebovali rozdelat.
Odvrtal jsem to, opravil zavitnikem, namazal antiseize pastou a vysvetlil jim ze to mazu na vlastni zodpovednost, a ze jestli chteji riskovat par mega za nahradni custom pumpy a odstavku v radu tydnu tak se semnou muzou hadat.....
to ze jsem delal veci do kysliku a odmastene sroubky natocene rukou do odmastenych zavitu se dali uz pak jen utrhnout... to je klasika a jistym zpusobem to obhajuje cenu za Krytox kde pul kila pixla stoji asi 60 000 kc a Dupont jde tak daleko ze si do ceny maziva zapocita i hmotnost obalu. Nejdrazsi plastova doza ever.
predpis od japoncu, zadny spojovaci material nemazat, nerez srouby do nerez ploten
borci utrhli 6 M6tek z 8mi kdyz to potrebovali rozdelat.
Odvrtal jsem to, opravil zavitnikem, namazal antiseize pastou a vysvetlil jim ze to mazu na vlastni zodpovednost, a ze jestli chteji riskovat par mega za nahradni custom pumpy a odstavku v radu tydnu tak se semnou muzou hadat.....
to ze jsem delal veci do kysliku a odmastene sroubky natocene rukou do odmastenych zavitu se dali uz pak jen utrhnout... to je klasika a jistym zpusobem to obhajuje cenu za Krytox kde pul kila pixla stoji asi 60 000 kc a Dupont jde tak daleko ze si do ceny maziva zapocita i hmotnost obalu. Nejdrazsi plastova doza ever.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Tiez mam skusenost so sponou na hadicu. Rukou na skusku zasrobujem M8 a vytocit ani za boha. Nastastie zvonka pristupne, tak odrezat a vytocit novy spojovak.
Som si myslel, ze je to vadna spona, ale pozeram, ze je to bezna vlastnost inoxu.
Som si myslel, ze je to vadna spona, ale pozeram, ze je to bezna vlastnost inoxu.
Tady https://kvalitnivystrik.cz/index.php/20 ... vyhazovac/ galling celkem srozumitelně i teoretický základ.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
No prostě nerez jakýkoli závit mažu měděnu pastů( nebo potravinářsků) proti zadírání, s kyslíkem se nepotkávám.
stačí aby závit byl pěkně těsně lícovanej a bez mazání ho ani nestihnu zašroubovat do příruby, třeba na ventilové přírubě 8 šroubů M16 ztoho 4 zavařený dřív než se stihy zašroubovat....
Kdo maže ten nedře
stačí aby závit byl pěkně těsně lícovanej a bez mazání ho ani nestihnu zašroubovat do příruby, třeba na ventilové přírubě 8 šroubů M16 ztoho 4 zavařený dřív než se stihy zašroubovat....
Kdo maže ten nedře
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to je radost když se tohle stane. Jednou mi takhle na sucho zašroubovali blbou nerezovou fitinku do protikusu dražšího než luxusní auto
Docela jsem se zapotil než jsem to dostal ven
Naštěstí to bylo duté a dalo se to smrsknout kapalným dusíkem, jinak nevím co bych dělal.
Aleš Procháska
robokop> za malo. Taky me to kdysi poradne vytrestalo, tak mam ulozeno hluboko v pameti.
Antiseize je jeden recept, ale nejde pouzit vzdy - ten kyslik treba a nebo tam, kde chces sucho kvuli galvanicke korozi k jinemu dilu (i kdyz nerez je relativne hodnej).
Pokud jde, je lepsi nakombinovat ruznorode materialy matic a sroubu, kdy jeden je tvrdsi, nepasivujici. Nebo aspon valcovane zavity, mazat a dotahovat hodne pomalu.
Antiseize je jeden recept, ale nejde pouzit vzdy - ten kyslik treba a nebo tam, kde chces sucho kvuli galvanicke korozi k jinemu dilu (i kdyz nerez je relativne hodnej).
Pokud jde, je lepsi nakombinovat ruznorode materialy matic a sroubu, kdy jeden je tvrdsi, nepasivujici. Nebo aspon valcovane zavity, mazat a dotahovat hodne pomalu.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
případně pravidlo, že neexistuje nic co nejde skurvit 
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU