Pozna nekdo, co je to za brusku na plocho ?
Dekuji vsem , kteri by mi poradili, co je to za brusku na plocho - typ - pry by to mela byt NAREX, ale nejak jsem takovou nikdy nevidel. Schanim mensiho brusku - delka brouseni cca 300mm do garaze - klidne mechanikotoč, nemusi byt s hydraulikou, delam si vzdy jen par kousku.
Pripadne, kdyby nekdo prodaval mensi brusku podobneho razeni, prosim napiste.
Dekuji
Dekuji
Člověka děsí neznámo, poznané přestává děsit...
Může to být narex, svého času dělali něco se žabožroutama a oni to mají jako Lipemec Lip 515Modelcam píše: ↑29. 3. 2026, 4:23 Dekuji vsem , kteri by mi poradili, co je to za brusku na plocho - typ - pry by to mela byt NAREX, ale nejak jsem takovou nikdy nevidel. Schanim mensiho brusku - delka brouseni cca 300mm do garaze - klidne mechanikotoč, nemusi byt s hydraulikou, delam si vzdy jen par kousku.
Dekuji
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
A vis, ze mas asi pravdu , teda mas pravdu ... velice dekuji !Charon píše: ↑29. 3. 2026, 4:25Může to být narex, svého času dělali něco se žabožroutama a oni to mají jako Lipemec Lip 515Modelcam píše: ↑29. 3. 2026, 4:23 Dekuji vsem , kteri by mi poradili, co je to za brusku na plocho - typ - pry by to mela byt NAREX, ale nejak jsem takovou nikdy nevidel. Schanim mensiho brusku - delka brouseni cca 300mm do garaze - klidne mechanikotoč, nemusi byt s hydraulikou, delam si vzdy jen par kousku.
Dekuji
Ted jen, kde by to mohlo růst ...
Tady mas pro inspiraci toho HAASe FL325, čerstvě dotaženého ke mně do “kuchyně”
Jinak z tech malejch brusek muzes koukat i po MONOPRECIS a ABBA. Ale chce to koukat za hranice. V ČR by jsi se take nemusel dočkat.
Jinak z tech malejch brusek muzes koukat i po MONOPRECIS a ABBA. Ale chce to koukat za hranice. V ČR by jsi se take nemusel dočkat.
Mne sa silne zdá,
PS: capajev vďaka za tie meracie hroty.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
koukám že těch haasů bylo víc variant, ta tvoje HS1 vypadá spíš jak nástrojovka, (výklopné a otočné vřeteno) ne? vypadá to sympaticky
ta od capajeva vypadá spíš jak bruska na plocho
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
-
Sancho Panza
jistě - HS je nástrojovka, FL (FL jako flach či co) je ploška
https://de.everybodywiki.com/Haas_Schleifmaschinen
Mluvil jsme s prodavajicim, je to jen na "hrnce" , nema to Y posun. Jinak bych to jako polotovar vzal za ty penize a dodelal, ale chybejici Y osa je pro mne fatalka a obavam se, ze asi ani na "garazove smudlani" to neni nic moc.
Tak jen, kdyby nekoho svrbely prsty , at ma o cem premyslet...
-
zverodoktor
Čo sa týka LIP515, ja myslím že Narex ich nikdy nevyrábal. Vzniklo to tým, že ak sa nejaká objavila, bol na nej navrúbľovaný Narexácky permag na ktorom bol štítok hneď spredu. Tak ako keď niekto vyfotí štítok na motore stroja a podľa toho usúdi, že výrobca stroja bol MEZ.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, VS16, Anycubic Kossel