Co znamená "uhlíkové clo"

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
pafik

13. 2. 2026, 2:27

lapa píše: 11. 2. 2026, 8:20 Pafik:
Takže vzhledem k velikosti Bruselu nebo té čtvrti bys použil co dostatečně niciveho, aby bylo vyřešeno 1-2 kusy?
Ani "vakuova" by ti asi nevyhovela...
Neřeš to :)
lapa
medaile za lepsi forum

13. 2. 2026, 2:48

pafik píše: 13. 2. 2026, 2:27
lapa píše: 11. 2. 2026, 8:20 Pafik:
Takže vzhledem k velikosti Bruselu nebo té čtvrti bys použil co dostatečně niciveho, aby bylo vyřešeno 1-2 kusy?
Ani "vakuova" by ti asi nevyhovela...
Neřeš to :)
Neresim ...
Tak zkus pozadat putina, aby se prestali sr.t do fora ... kdyz uz nemuzou neco obsadit, tak to alespon zkouseji znicit ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

13. 2. 2026, 2:55

putin za to az tak nemuze ale holt je to zeme kde se moc neuznavaji pravidla takze kyberzlocin jen kvete.
Vecer propalili zase dalsiho uzivatele. Mel slabe heslo, zaspamovali forum.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
shaolin
dezinfo trol

28. 3. 2026, 10:12

Tento scenar EU uz tu bol. Clo na ocel aby sa podporila lokalna vyroba … jasne, clo sa okamzite premietlo do ceny a z 1€ za kg boli zrazu 2 a do pol roka 3€/kg!!! Potom myslím trochu cena klesla, ale malo.
Takže ani toto nebude pomoc europskej vyrobe.
U nas vznikla transakčna dan pre podnikateľov … po pol roku končia (a nielen kvoli tomu) koncia viacere veľké firmy a velmi rychlo. Nikto tu nechce nič vyrabať ked je india lacna aj pre čínu.
Ceny pohonných hmôt a energii pekne a hlavne rychlo rastú, som zvedavý ako to bude vplyvat na predaj áut.
Nezabudajte že platy na večšine Slovenska sú tak polovica z toho čo máte v čechách.
Minule som bol lokalne na pohovore na pozíciu projektant vodohospodárskych stavieb … ponukany plat 1350€/mesacne .. tj cca 34 000 ck … zatial čo v čechach mi ponukli 70 000 no musel by som sa presťahovať a aj na to by mi prispeli … takze vy sa tam mate relativne super.

A je tu otazka historikov - čo sa stalo s vyspelymi civilizaciami, ktoré akoby zrazu zanikli Majska, Babylonska, Egyptska, Grecka …čo viedlo k úpadku ??? A kolko rokov davate Europskej ktora naše peniaze posiela do tramtarie ???
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll :)
sqad87

29. 3. 2026, 6:30

shaolin píše: 28. 3. 2026, 10:12 ... Nezabudajte že platy na večšine Slovenska sú tak polovica z toho čo máte v čechách.

Minule som bol lokalne na pohovore na pozíciu projektant vodohospodárskych stavieb …
Nehovor hluposti. Bol som na viacerych pohovoroch aj v Cechach a na Slovensku mi vacsinou ponukli viac. A to, ze niektore firmy ponuknu tretinu toho, co je bezne, znamena len ze skusaju kto sa chyti, lebo je blby...

Ked uz taketo nieco ides tvrdit, tak maj aspon vacsiu vzorku, nie ze jedina skusenost...
RaS

29. 3. 2026, 8:17

a to bude ten důvod proč v čechách pracuje cca čtvrt milionu Slováků, a na Slovensku cca 6000 čechů, protože se nechtějí mít doma tak dobře :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
sqad87

30. 3. 2026, 9:18

Reagujem na tvrdenie, ze na Slovensku su polovicne platy, co si kazdy vie statisticky porovnat, ci je to pravda, kde a na akej pozicii...
Zaroven pisem svoju vlastnu skusenost - ber alebo nechaj tak. Ked som si to ja zratal, stahovanie do CR sa mi neoplatilo.

Napada mi desat dovodov, preco by som sa zo SR odstahoval. Ale plat to nie je. A ak uz by som sa odstahovat rozhodol, urcite by to nebolo do Ciech. Tam skoncia vacsinou Slovaci, ktori chcu ist na zapad, ale nevedia rec.
V kazdom pripade mozete byt za tych Slovakov (a Slovenky) radi. Inak by ste tam mali inych ,,tvorcov hodnot"...
shaolin
dezinfo trol

31. 3. 2026, 10:02

Hmm, doporučujem ti sa najprv naučiť čítať a porozumieť textu a až potom reagovať, ušetri ti to čas písaním hlúpostí :)
Pisal som lokálne, tzn u nas na vychode a bol to priklad z reality, nič iné.

V Bratislavskom kraji je to samozrejme inak, ale keď sa mám trepat do Blavy tak už radšej do Čiech, medzi prijemnejších ľudí ;)
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll :)
pafik

31. 3. 2026, 1:02

shaolin píše: 31. 3. 2026, 10:02 Hmm, doporučujem ti sa najprv naučiť čítať a porozumieť textu a až potom reagovať, ušetri ti to čas písaním hlúpostí :)

V Bratislavskom kraji je to samozrejme inak, ale keď sa mám trepat do Blavy tak už radšej do Čiech, medzi prijemnejších ľudí ;)
Myslíš z okolí bazmek-city? :D
sqad87

31. 3. 2026, 3:03

shaolin píše: 31. 3. 2026, 10:02 Hmm, doporučujem ti sa najprv naučiť čítať a porozumieť textu a až potom reagovať, ušetri ti to čas písaním hlúpostí :)
Dakujem za radu. Teda si nenapisal nic podobne ako: ,,Nezabudajte že platy na večšine Slovenska sú tak polovica z toho čo máte v čechách.", ano?
Tak ked to doporucujes ostatnym, tak to najprv sam rob.

Ak porovnas nejaku hladovu dolinu na vychode s napr. Prahou, tak potom sa (prekvapujuco) mozes dostat na ten dvojnasobok.
Ale pisal si vacsina Slovenska vs Cesko (teda ratam nejaky median).
Neviem cim ti moj prispevok pripadal tak neprijemny, ale asi netreba byt tak privelmi citlivy. Tak ako v BA mozes narazit na debila, tak aj v Cechach na niekoho, kto sa povysuje aj ked vie prd, a rad ta bude nazyvat zasrany cobolak...

Konaj podla vlastnych preferencii, v kazdom pripade ti zelam, aby sa ti darilo. Prvykrat v zivote odstahovanie zvazujem tiez...
sqad87

31. 3. 2026, 3:10

pafik píše: Myslíš z okolí bazmek-city? :D
Bazmek city je skor Budapest... ;)
pafik

31. 3. 2026, 4:32

sqad87 píše: 31. 3. 2026, 3:10
pafik píše: Myslíš z okolí bazmek-city? :D
Bazmek city je skor Budapest... ;)
No, když jsem byl kdysi na vojně, a často jsem slýchával ...oný bazmek...., tak to byli samí košičané .... :D
martasg1
Sponzor fora

31. 3. 2026, 4:35

shaolin píše: 28. 3. 2026, 10:12 A kolko rokov davate Europskej ktora naše peniaze posiela do tramtarie ???
Já myslím, že peníze posíláme všichni do tramtarie - co nakupujeme levné produkty z východních zemí ať už přímo tady nebo rovnou ze zahraničí. Ale to už se probíralo mockrát kdo a kolik z toho ještě profituje a jak. Moc na výběr nemáme, když si místní výrobky nemůžeme dovolit a defakto i značkové firmy včetně výpočetní a mobilní techniky se vyrábí v zahraničí. (myšleno plošně přes všechny možný obory ne jen strojařina /textil, obuv, součástky do aut apod./)
Existuje na to jediný lék = až nám dojdou v EU peníze tak si to nekoupíme a ušetříme :shock: :lol:
CNC obrábění
jergus.balaz
Kontaktovat uživatele:

31. 3. 2026, 5:10

martasg1 píše: 31. 3. 2026, 4:35 Moc na výběr nemáme, když si místní výrobky nemůžeme dovolit
Ale za to si môžeme sami!
BalazKovo.sk
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“