Volba výkonu servomotoru pro elektronický pohybový šroub

Vse o konvencnich strojich, nic o jejich prestavbe na cnc
miv

30. 3. 2026, 7:23

Sancho Panza píše: 30. 3. 2026, 7:05
miv píše: 30. 3. 2026, 7:01
Sancho Panza píše: 30. 3. 2026, 6:55 No, v prvé řadě je ta cena na první pohled podezřelá. V druhé řadě - přesně ten samý vobrázek byl nedávno na machinensucher a na Kleinanzeigen. No a v třetí - teda jestli dobře vidím, tak položka na aukru se prodala 3x :mrgreen: ( Kup teď - 3x zakoupeno)
Jako optimista bych viděl, že někde asi bude nepatrná :lol: chyba, jako pesimista bych to viděl jako sázka na jistotu.
Samozřejmě, uvidíme - brzo se nejspíš zjistí, jak to ve skutečnosti je.
Proto jsem to koupil s Aukro ochranou spotřebitele, kdy peníze dostane dotyčný až to já potvrdím. Co se týká počtu - přijde mi to spíše, že jde o organizovaný prodej více kusů. Doufám, že ne o organizovaný zločin. :)
jako že všechny tři měly stejně zohybaný plech a byly stejně odřený?
:lol:
A nemyslíš, že bys udělal v takovém případě jen jednu fotku? Já ten inzerát neviděl, ale Mirek tvrdí, že původně tam byly inzerovány tři kusy. Uvidíme, když tak se zasmějete a já si popláču :mrgreen: . Alespoň otestujeme, jak funguje Aukro služba "Ochrana spotřebitele".
miv

30. 3. 2026, 8:23

miv píše: 30. 3. 2026, 2:04 Nemáte někdo zdroj na manuál k tomu emcu?
Tak manuál mám ze scribd. Musel jsem si koupit jedno předplatné (platí do konce dubna). Takže kdybyste někdo potřeboval něco stáhnout ze scribd, ozvěte se. Pokud to budu mít v rámci toho předplatného, mohu posloužit.
miv

31. 3. 2026, 12:44

miv píše: 30. 3. 2026, 7:23
Proto jsem to koupil s Aukro ochranou spotřebitele, kdy peníze dostane dotyčný až to já potvrdím. Co se týká počtu - přijde mi to spíše, že jde o organizovaný prodej více kusů. Doufám, že ne o organizovaný zločin. :)
Tak to zatím vypadá divně. Ani telefon ani mail není dostupný. Takže jsem podal stížnost na Aukru. Bohužel to zatím vypadá spíše na pokus o podvod. Naštěstí je platba blokována a případně mne to bude stát jen tu pětistovku Aukru.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

31. 3. 2026, 4:20

Snad to dopadne dobre. Kazdopadne to jsou nervy.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
miv

31. 3. 2026, 5:28

robokop píše: 31. 3. 2026, 4:20 Snad to dopadne dobre. Kazdopadne to jsou nervy.
Přijde mi to jako AI bot operace. Pokud si totiž někdo nenastaví tu Ochranu kupujícího a zaplatí, jsou peníze nenávratně v trapu. Bohužel je to čím dále tím více pravděpodobné, protože nabídka je znovu aktivní se shodnými parametry. Takže radost se zřejmě nekoná. :( . Vypadalo to příliš dobře, než aby to byla pravda. Pokud je to AI bot, tak ty jazykové překlady jsou již neuvěřitelně dokonalé. Popis zboží byl opravdu český.
Sancho Panza

31. 3. 2026, 6:05

miv píše: 30. 3. 2026, 7:23 A nemyslíš, že bys udělal v takovém případě jen jednu fotku? Já ten inzerát neviděl, ale Mirek tvrdí, že původně tam byly inzerovány tři kusy.
Já zásadně nemyslím - to přenechávám jiným, z ynternetu a daleko zkušenějším. Mě úplně stačí, zkusit logicky odhadnout jak to pak dopadne.
Chvilku vážně - že bude mít někdo (nějaký píp z horní dolní) na prodej tři :lol: stejný kusy Emca 11 - to mě fakt rozesmálo.
A pokud bych náhodou kupoval mašinu, a ten, kdo jí prodáva, měl tři :lol: kusy ale tvrdil, že má jenom jednu stejnou fotku, co navíc na ynternetu už byla a úplně jinde....... tak 5 sec - a šel by do míst kam slunce nesvítí - protože to je opět naprosto jasná oxxxxxka.
A pro ilustraci, když jsem loni sháněl cosi jinýho, ale vznikem od stejný firmy, tak z osmi inzerátů po půlce evropy :roll: po sdělení že přijedu osobně, prohlídnu a teprve pak až zaplatím, rázem zbyly dva :lol: a z těch dvou byl seriozní nakonec jeden.
Takže asi tak - chyba prostě není v tom, že by nějaký překlady byly příliš dokonalý ale úplně jinde.
miv

31. 3. 2026, 6:46

Sancho Panza píše: 31. 3. 2026, 6:05
miv píše: 30. 3. 2026, 7:23 A nemyslíš, že bys udělal v takovém případě jen jednu fotku? Já ten inzerát neviděl, ale Mirek tvrdí, že původně tam byly inzerovány tři kusy.
Já zásadně nemyslím - to přenechávám jiným, z ynternetu a daleko zkušenějším. Mě úplně stačí, zkusit logicky odhadnout jak to pak dopadne.
Chvilku vážně - že bude mít někdo (nějaký píp z horní dolní) na prodej tři :lol: stejný kusy Emca 11 - to mě fakt rozesmálo.
A pokud bych náhodou kupoval mašinu, a ten, kdo jí prodáva, měl tři :lol: kusy ale tvrdil, že má jenom jednu stejnou fotku, co navíc na ynternetu už byla a úplně jinde....... tak 5 sec - a šel by do míst kam slunce nesvítí - protože to je opět naprosto jasná oxxxxxka.
A pro ilustraci, když jsem loni sháněl cosi jinýho, ale vznikem od stejný firmy, tak z osmi inzerátů po půlce evropy :roll: po sdělení že přijedu osobně, prohlídnu a teprve pak až zaplatím, rázem zbyly dva :lol: a z těch dvou byl seriozní nakonec jeden.
Takže asi tak - chyba prostě není v tom, že by nějaký překlady byly příliš dokonalý ale úplně jinde.
Přečti si po sobě, co píšeš. Já jsem přece nevěděl ani jednu z těch skutečností a vůbec jsem nebyl v kontaktu s prodejcem. Takže jediná informace, kterou jsem měl k dispozici, byla od Milana o tom, že je nabízen takový stroj na Aukru a od Mirka, že takovou nabídku je třeba chytnout za pačesy. A víš ty co - přestaň si na mně léčit svoje frustrace, začínáš již být docela otravný.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

31. 3. 2026, 6:49

Po bitve je kazdy general. S novymi informaceli se to hodnoti snadno. Dulezite je ze v tom zahucela max 500
testone
Sponzor fora

31. 3. 2026, 7:16

no, já si po přečtení inzerátu ve kterým je věta typu
.....
"Soustruh je známý svou přesností, robustní konstrukcí a dlouhou životností. Všechny posuvy fungují hladce, lože je v pěkném stavu bez výrazného opotřebení."
.....
říkám kde se asi tak ti soustružníci a frézaři naučili všichni psát takové hezky uhlazené věty jak z reklamního prospektu? :D
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Sancho Panza

31. 3. 2026, 7:38

testone píše: 31. 3. 2026, 7:16 no, já si po přečtení inzerátu ve kterým je věta typu
.....
"Soustruh je známý svou přesností, robustní konstrukcí a dlouhou životností. Všechny posuvy fungují hladce, lože je v pěkném stavu bez výrazného opotřebení."
.....
říkám kde se asi tak ti soustružníci a frézaři naučili všichni psát takové hezky uhlazené věty jak z reklamního prospektu? :D
jo, to je další - tyhle žvásty v tom "inzerátu" :roll: jak od Jolandy - hlavně že všechny "posuvy fungují hladce" (a obrace :mrgreen: )
Prostě ten inzerát je podezřelý na první pohled a úplně vším - a pokud jsem si dobře všiml, tak jsem to sem taky napsal už v době, kdo ostatné řešili, co je vhodné na tom zkontrolovat
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

31. 3. 2026, 7:47

Na tohle si budem muset zvyknout. Za chvili rucne nebude psat nikdo nic.
Programuju apku do esp a potrebuju napsat navod na prikazovou radku kde jsem vytvoril radu prikazu. Jednpu vetou vygeneruju 15ti strankovy manual ktery je lepsi nez bych ho napsal sam. Proc se mam pokouset.
Odpovědět

Zpět na „konvenční soustruhy“