Měniče Fuling po RS485

Odpovědět
Pipik

8. 4. 2026, 6:22

Zdravím

Neřešil už někdo ovládání měničů Fuling přes RS485/modbus?
Jasně, našel jsem už před dvěmi lety vlákna kdesi na netu o tom jak je to jednoduchý přes nějaký univerzální driver, ale to je asi tak všechno co jsem našel, že "je to jednoduchý", jak si prostě vytáhneš adresy z manuálu, nakonfiguruješ, uděláš ini&hal soubor, a je to. Jasně :roll:

Nepoužívá to tady už někdo? Nemá někdo funkční config/hal aspoň se základníma pinama od čeho bych se mohl odpíchnout?
Nebo aspoň nějaký funkční vzor aplikování mb2hal pluginu, nebo toho vfdmod?
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit :wink:
Pipik

9. 4. 2026, 10:45

Dobře, nikdo nic, tak jinak - používá tu někdo plugin mb2hal? Hodil by se nějaký vzorek použití.
Ne že by nebyl dobře zdokumentovaný, ale než se tou obrovskou hromadou slov v manuálu a komentářích a všech možných variant ke každý řádce prokoušu ve snaze to pochopit, tak bude asi jednodušší mrknout na již hotovou implementaci.
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit :wink:
zz912

11. 4. 2026, 6:26

Hoď sem manuál konkrétního měniče co máš.

Dříve jsem používal mb2hal přes USBdongle, teď jsem přešel na hm2_modbus přes Mesu. Konfiguračně mají mb2hal a hm2_modbus své pro a proti, ovšem z hlediska kabeláže mi vyhovuje, když mi z PC do rozvaděče leze jen jeden kabel.

Klidně Ti dám své konfigurace. Do hrobu si je nevezmu, ale myslím si, že TI budou k ničemu bez reálného Hardware.

Tady je mb2hal po USB:
Brother_TC-211-027.zip
(680.18 KiB) Staženo 1 x
Tady je hm2_modbus po Mesa kartě (Pozor rozchozeno ve vývojové verzi 2.10)
DedaCNC-011.zip
(22.35 KiB) Staženo 1 x
Začni tím, že rozchodíš čtení nějakého parametru, který lze číst (třeba proud, aktuální otáčky, poloha ...). To je vždy největší drbačka. Pak když pochopíš funkci transakce na prvním parametru, tak už ty ostatní jdou sami.
LinuxCNC - MESA 7i96
zz912.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“