Když už řešíme příruby a univerzálky, tak jsem se včera večer pustil do malého projektu, který na mě čekal skoro rok.
Stočil jsem dosedací plochy příruby (je to B5) na nové sklíčidlo. Je to TOS 160 superior, úplně nové. Včera jsem ho vybalil z krabice a sundal z něj ochranný vosk. No a když si sedne zvolený nůž, plátek, stroj, nastavené rychlosti, materiál… tak jsou z toho dva mikrometry na dosedací ploše a povrch jako zrcadlo. Prostě svět Weiler.
Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
-
jergus.balaz
- Kontaktovat uživatele:
Co by jsi teda doporučil v podobný cenový hladině?jergus.balaz píše: ↑19. 4. 2026, 6:50Tosky s laserovanymi logami sú podľa kvality niekde z bangladesa. Nedokážu ani rovnaký priemer upinat rovnako. Len zahodiť za psom.
SV18_FA3V_V20_Pilous ARG130_Kowax GeniMig 250LCD_Orlík 2JSK75
asi tak před rokem jsem v Chrustenicích v Unibaru (dodavatel kontilitiny) viděl několik velkých Mars beden plných asi polotovarů na sklíčidla pr. tak 200
přířez s vyfrézovanými drážkami na čelisti
asi to stálo chvíli na dešti, mělo to lišku
blíž jsem to nezkoumal
přířez s vyfrézovanými drážkami na čelisti
asi to stálo chvíli na dešti, mělo to lišku
blíž jsem to nezkoumal
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Pohlídej si na bazoších starší provedení nejlépe IU *** / * 1 - M1 s černou vinětou. Občas se objeví nepoužité. I tyhle novější se žlutou vinětou jsou docela dobré. Bohužel bazaristi nevědí coby a tak počítej u 125 s cenou od 3k. Dobré jsou Bison, ale to je tak 20 k a Rohm nebo Kitagawa budou 50+. Všechno velikost 125. Předností svitavských je možnost sehnat občas čelisti navíc a udělat si osazené.Radek335 píše: ↑19. 4. 2026, 7:07Co by jsi teda doporučil v podobný cenový hladině?jergus.balaz píše: ↑19. 4. 2026, 6:50Tosky s laserovanymi logami sú podľa kvality niekde z bangladesa. Nedokážu ani rovnaký priemer upinat rovnako. Len zahodiť za psom.
Díky za tip, na druhou stranu tady ale bylo několik reakcí na “uloženkový” sklíčidla, který byly uloženkový díky jejich nepřesnosti už z výroby. Fakt v tomhle mám dilema. Buď koupit na bazaru s rizikem šmejdu anebo koupit nový taky s rizikem šmejdu…Milan199 píše: ↑19. 4. 2026, 8:31Pohlídej si na bazoších starší provedení nejlépe IU *** / * 1 - M1 s černou vinětou. Občas se objeví nepoužité. I tyhle novější se žlutou vinětou jsou docela dobré. Bohužel bazaristi nevědí coby a tak počítej u 125 s cenou od 3k. Dobré jsou Bison, ale to je tak 20 k a Rohm nebo Kitagawa budou 50+. Všechno velikost 125. Předností svitavských je možnost sehnat občas čelisti navíc a udělat si osazené.Radek335 píše: ↑19. 4. 2026, 7:07Co by jsi teda doporučil v podobný cenový hladině?jergus.balaz píše: ↑19. 4. 2026, 6:50
Tosky s laserovanymi logami sú podľa kvality niekde z bangladesa. Nedokážu ani rovnaký priemer upinat rovnako. Len zahodiť za psom.
SV18_FA3V_V20_Pilous ARG130_Kowax GeniMig 250LCD_Orlík 2JSK75
Jistou máš jenom smrt a daně. Ty nový jsem koupil kdysi dvě. První jsem po vybalení vrátil, protože nebyly dobroušený některý zoubky na čelistech // nevyšlo to no //. Druhou jsem používal asi půl roku a pak jsem ji vyřadil. U těch starších jsem se s podobnou nekvalitou nesetkal.Radek335 píše: ↑19. 4. 2026, 8:39Díky za tip, na druhou stranu tady ale bylo několik reakcí na “uloženkový” sklíčidla, který byly uloženkový díky jejich nepřesnosti už z výroby. Fakt v tomhle mám dilema. Buď koupit na bazaru s rizikem šmejdu anebo koupit nový taky s rizikem šmejdu…Milan199 píše: ↑19. 4. 2026, 8:31Pohlídej si na bazoších starší provedení nejlépe IU *** / * 1 - M1 s černou vinětou. Občas se objeví nepoužité. I tyhle novější se žlutou vinětou jsou docela dobré. Bohužel bazaristi nevědí coby a tak počítej u 125 s cenou od 3k. Dobré jsou Bison, ale to je tak 20 k a Rohm nebo Kitagawa budou 50+. Všechno velikost 125. Předností svitavských je možnost sehnat občas čelisti navíc a udělat si osazené.
Pokud je to ta černá // žlutá // a není použitá tak je myslím riziko přiměřené. Myslím, že ty "uloženky" jsou spíše přemístěnky co spinkaly leta v garážích.