Ahoj kluci
Také jsem byl na Velké Dobré
Bylo hodně prodejců počasí vyšlo nakoupil jsem pěkné držáky iso 40 i s nástroji po 200,- prodloužené vrtáky 20cm válcové HSS Co po 150,- a další jen můj nejoblíbenější prodejce u kterého mám zlatou kartu nepřijel jinak by toho bylo více
Je vidět , že strojařina klasika jde do prdele ,přetlak věcí ,ceny jdou dolů a rozumnější prodejci zlevňují
Nedávno se mi zbláznil kamarád . Celý život toužil koupit si několik strojů na kterých dělal v mládí a teď v důchodovém věku si udělal radost a kýžené stroje nakoupil . Na místě u jednoho z těch slušnějších prodejců jsem tedy zíral sklady zavalené stroji . Příslušenství ke strojům a nářadí ve stovkách bednách Mars ani neví co tam mají . Ty stovky strojů klasika vrtačky soustruhy nástrojové brusky a další na výběr i desítky kusů od jednoho modelu nikdo nic moc nekupuje .Protoze jsme v Čechách tak každý chce Jawa TOS tak ještě sem tam od Tosu něco koupí , ale zahraniční značky vůbec nikdo nechce .Prodejci jsou zoufalý potřebuji prodávat denně a ne jednou za čas . A ty bulharské ruské a jiné stroje rovnou prodávají a kupují je Indičtí a Turečtí překupníci a po kontejnerech za cenu ne o moc vyšší než je Čeští překupníci kdysi zakoupili a tito jsou rádi, ze se jich zbaví a uvolní sklady A stejný osud čeká postupně i České stroje postupně zlevňují a nakonec se mi překupník přiznal ,že ví , že co zde v Čechách neprodá do 5let tak tady už potom neprodá .A v lepším případě opět do kontejneru a do Asie a Tichomoří v horším případě šrot .To jsem se rozvášnil , tak zpět k prodeji . Kamarád na mě nedal , na mé rady a nenechal mě na místě vyjednat ceny nesmlouval mohl skoro polovičku ceny ušetřit .Prodejce skákal radostí , že našel hejla a že se konečně několika strojů zbavil a kolik vydělal . Tak jsem pak ještě jel pomoci kamarádovi stěhovat naložit zkurtovat a převézt
Na srazu vám řeknu další podrobnosti pokecáme ahoj
Ps : vstávám valím na burzu Mladá Boleslav a možná Tuhaň