Kámoš někde vyhrabal zobrazovací panel od Newallu DP700. Doma jsem ho zapnul, na displejích proběhl test všech segmentů, vypsalo to název a verzi FW a skončilo na všech osách hláškou noSIG. Nejspíš je to celý živý, ale nemáme k tomu sondy a tak toho dál asi moc nevyzkoumám.
Ty sondy jsou ale obrovskej problém. Spherosyn a nebo Microsyn 5 nebo 10 na principu analogovýho měření na přesných kuličkových tyčích nejsou s ničím kompatibilní a nic jinýho k tomu asi připojit nejde. No a když jsem se díval na netu, co by stála jedna osa, tak jsme někde nad 1000 liber. Za tu ceny se dá koupit celý tříosý odměřování na skleněných pravítkách.
Je tu někdo, co o tom Newallu něco ví a nebo by věděl o Spherosynech či Microsynech třeba z nějaký šrotový mašiny za přijatelný peníz?
Dík
Newall Topaz DP 700
-
elmohomola
Ahoj,mám hodně let (cca20) Newall odměřování na více strojích a je to neskutečný co snímače vydrží. Zatím ani jeden nezklamal. Mám tam jak Microsyn tak Spherosyn .Co je ale méně dobrý ,jak píšeš je cena. Nevím jak dlouhou osu jsi zjišťoval, že je za cca 28000 Kč, ale vím jistě, že 350 mm je za cca 12000Kč bez dph. a nejde (alespoň co jsem zjistil ) ničím jiným nahradit.1) Zkoušel jsem optická pravítka i rotační enkondery a výsledek 0. 2) Nikde se mně nepodařilo zjistit zapojení pinů v konektoru,tak jsem to zkoušel porůznu připojovat a opět 0. Někde na cizích vebech se dá něco vyhledat , ale jsem starší ročník který nevládne anglinou a překladače píší kolikrát úplné nesmysly tak jsem to zabalil .Zkoušel jsi poptat české zastoupení? Přeji hodně úspěchů při zprovozňování. Honza.