Ahojte,
dostal som celkom pekný švajčiarsky mikrometer. Nevyzerá byť vypotrebovaný, ale jedna pacička sa nezasúva nazad. Skúšal som ho vyčistiť odmasťovacím sprejom, premazať a rozhýbať, ale nepomohlo. Nemáte radu, ako tú hlavu vpredu rozobrať tak, aby to nebolo rovno na vyhodenie?
Ďakujem za rady, Andrej
Oprava 3 bodového mikrometra
-
zverodoktor
Ahoj, přímo tento typ neznám. Co jsem viděl tak se ty doteky vytahujou ven z těla měřáku. Je tam taková malá zkrutná pružinka, která dotyk drží a vtahuje zpět a je pěkně drahá, pokud bude vůbec k sehnání. Měřit se s tím dá, jen to budeš muset při přestavování tlačit zpátky prstem. A samozřejmě chce to kalibrovaný kroužek na kontrolu měřidla.
-
zverodoktor
Ahoj,
ďakujem za nasmerovanie. Nakoniec oprava nebola nijak náročná. Predná časť mikrometra bola v tele naskrutkovaná, po upnutí do er klieštiny a jemnom zapáčení sa mi ju podarilo rozobrať. Jednotlivé pacičky a pozície som označil fixkou, keby sa mi to celé pri demontáži rozsypalo. Keďže niektoré pacičky jemne drhli (čo bol zrejme dôvod prečo ich pružinka nevládala vtiahnuť nazad) vybral som ich, očistil ich lôžko a pacičku obtiahol jedným ťahom jemným Degussitom. Poskladanie vyžadovalo trochu šikovnosti a mikrometre chodia bezvadne.
ďakujem za nasmerovanie. Nakoniec oprava nebola nijak náročná. Predná časť mikrometra bola v tele naskrutkovaná, po upnutí do er klieštiny a jemnom zapáčení sa mi ju podarilo rozobrať. Jednotlivé pacičky a pozície som označil fixkou, keby sa mi to celé pri demontáži rozsypalo. Keďže niektoré pacičky jemne drhli (čo bol zrejme dôvod prečo ich pružinka nevládala vtiahnuť nazad) vybral som ich, očistil ich lôžko a pacičku obtiahol jedným ťahom jemným Degussitom. Poskladanie vyžadovalo trochu šikovnosti a mikrometre chodia bezvadne.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, VS16, Anycubic Kossel