Engineer píše: ↑23. 6. 2026, 4:38Ale někdo mu musel podepisovat objednávky a faktury ... je už nezaměstnanej?kenybz píše: ↑22. 6. 2026, 6:53Podepisuju to je tak na pár hodinový telefonát, jak darmožrout s titulem dojil naši firmu x let protože všechno diplomaticky okecával víš kolik mega to stálo? Ten blbec nic nevymyslel ani nevytvořil a ani nevyřešil, ale strašně moc s tím měl práce...Sancho Panza píše: ↑21. 6. 2026, 9:11
To většinou bývá v současnosti velmi obtížné - neb čím větší na první pohled líbivá technická stupidita, popírající elementátní fyzikální zákony, tím projekt snáze sežene dotace a bohaté sponzory, radostně hýkající nad novým "vědcem", co zase zjistil, že ostatní jsou přízemní blbci, co nechápou jeho kolosální objev (nezřídka pečlivě připravený tunel).
Potřebuji se někde textově...
Moderátor: sysel
Už je pryč...
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Začíná mi být z našeho sociálního systému dosti zle od žaludku... za ty desítky let od revoluce se nic nezměnilo... maximálně k horšímu pro "běžného čecha".
Tenhle článek jsem ani nemohl dočíst... po prvních pár odstavcích jsem ho mohl jen přeskákat a víc jsem vzteky a smutkem nezvládl.
Za mě je to totální selhání našeho systému, lidí ve státním aparátu, lidí v několika posledních vládách a nás všech, že jsme vůči tomu stavu lhostejní.
Zde je velmi smutné čtení a opravdu pozor jen pro silné povahy:
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-dev ... t-40584792
Podle znalců byla mentálně v pořádku a šlo o stresový tlak, způsobený životní situací, který duševně neunesla a nikdo jí nijak nepomohl. Zřejmě stát (školství) ještě přililo olej do ohně. No nedivím se, když si vzpomenu na náš školní a sociální systém a lidi co se do něj občas "schovali" protože nic jiného neuměli nebo se jim nechtělo dělat tak potom jasný... Zřejmě asi nepodali situaci dostatečně "lehce" tak aby to matka mohla bezpečně v čase pojmout a připravit se na následky. Ale to tamním inteligencím asi nedošlo.
Smutné také je kdo všechno tu žije a kolik desítek let - lehce na sociálním systému od mládí až do důchodu. Poslední dobou "cizojazyční" také... čtu často články jak si ČR vůbec nepohlídá komu vyplácí peníze. Přijíždějí si ze zahraničí a čerpají jen na to, že mají správný pas. Paní z článku jistě neměla důvěru v tento slabý systém a proto se ani nepokusila jej oslovit. Stejně jak už to chodí pro "normální" lidi by dostala stoh papírů na vyplnění a potom odpověd prodejte vše co máte pak přijdtě. A cizinec si přijde jen s pasem pro velké bnosy peněz. A u doktora si stoupne bezplatně na začátek řady. (lidi! proberte se! kde to žijeme? tohle chcete?)
Tak v těchto souvislostech se ve mě jímá zlost na státní aparát, protože vím co dokáže k "normálnímu" člověku, který chodí do práce a ocitne se v trablech... to úředník ještě více zkomplikuje místo aby pomohl.
Hanba nám... to je naše vina.
Přeju upřímnou soustrast pozůstalým, holčičky je mi strašně... strašně moc líto. A je mi velice líto kam až může systém lidi dohnat (založený na pěnezích). Dost dlouho jsem se domníval, že náš systém v Evropě je sociálně silný a že se tu takové věci mohou stát jen mentálně nebo duševně postiženým. Tento případ a není ojedinělý, je důkazem, že je co zlepšovat.
Tenhle článek jsem ani nemohl dočíst... po prvních pár odstavcích jsem ho mohl jen přeskákat a víc jsem vzteky a smutkem nezvládl.
Za mě je to totální selhání našeho systému, lidí ve státním aparátu, lidí v několika posledních vládách a nás všech, že jsme vůči tomu stavu lhostejní.
Zde je velmi smutné čtení a opravdu pozor jen pro silné povahy:
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-dev ... t-40584792
Podle znalců byla mentálně v pořádku a šlo o stresový tlak, způsobený životní situací, který duševně neunesla a nikdo jí nijak nepomohl. Zřejmě stát (školství) ještě přililo olej do ohně. No nedivím se, když si vzpomenu na náš školní a sociální systém a lidi co se do něj občas "schovali" protože nic jiného neuměli nebo se jim nechtělo dělat tak potom jasný... Zřejmě asi nepodali situaci dostatečně "lehce" tak aby to matka mohla bezpečně v čase pojmout a připravit se na následky. Ale to tamním inteligencím asi nedošlo.
Smutné také je kdo všechno tu žije a kolik desítek let - lehce na sociálním systému od mládí až do důchodu. Poslední dobou "cizojazyční" také... čtu často články jak si ČR vůbec nepohlídá komu vyplácí peníze. Přijíždějí si ze zahraničí a čerpají jen na to, že mají správný pas. Paní z článku jistě neměla důvěru v tento slabý systém a proto se ani nepokusila jej oslovit. Stejně jak už to chodí pro "normální" lidi by dostala stoh papírů na vyplnění a potom odpověd prodejte vše co máte pak přijdtě. A cizinec si přijde jen s pasem pro velké bnosy peněz. A u doktora si stoupne bezplatně na začátek řady. (lidi! proberte se! kde to žijeme? tohle chcete?)
Tak v těchto souvislostech se ve mě jímá zlost na státní aparát, protože vím co dokáže k "normálnímu" člověku, který chodí do práce a ocitne se v trablech... to úředník ještě více zkomplikuje místo aby pomohl.
Hanba nám... to je naše vina.
Přeju upřímnou soustrast pozůstalým, holčičky je mi strašně... strašně moc líto. A je mi velice líto kam až může systém lidi dohnat (založený na pěnezích). Dost dlouho jsem se domníval, že náš systém v Evropě je sociálně silný a že se tu takové věci mohou stát jen mentálně nebo duševně postiženým. Tento případ a není ojedinělý, je důkazem, že je co zlepšovat.
Groot
martasg1> takový věci se dějou co je světem svět. Jenom teď jsme těmi informacemi přesycení. Nečti to. Odestát to nejde.
K tomu druhému odstavci nemá smysl se vyjadřovat, to patří na Facebook SPD nebo mimibazar, ale ne sem. Chápu, že tě štve, že od těch politických kravin vždycky utečeme jinam, ale já myslím, že lidi tady chtějí řešit jiné věci.
K tomu druhému odstavci nemá smysl se vyjadřovat, to patří na Facebook SPD nebo mimibazar, ale ne sem. Chápu, že tě štve, že od těch politických kravin vždycky utečeme jinam, ale já myslím, že lidi tady chtějí řešit jiné věci.
Máš pravdu, to bylo offtopic, ale je potřeba o tom vědět. A také si uvědomovat kam dává stát peníze a kam naopak ne.
Zajímavější je tohle
:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... aci-308709
Přemýšlel jsem, že bych vyzkoušel naučit AI s mojim soustruhem - aby mě potom zastoupil když budu na dovolený
Zajímavější je tohle
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... aci-308709
Přemýšlel jsem, že bych vyzkoušel naučit AI s mojim soustruhem - aby mě potom zastoupil když budu na dovolený
Groot
No když by to byl můj soustruh tak klidně zůstanu na dovolený, když by AI zvládla i expedici
Ne vážně nad tím uvažuji, že budu tímto směrem experimentovat... nechtěl by se někdo přidat? třeba i jako pokusné pracoviště 2? Ústí nad Labem a v dojezdové vzdálenosti do 1 hodiny autem.
Již delší dobu zkouším virtuální management, konstrukční, technologické a obchodní oddělení v mini podmínkách. Ale více veřejně prozrazovat nebudu je to dost zajímavý, ale i inspirativní.
Byly před měsícem nějaké technologické záseky kvůli absencím konektorů na softwary ale to už OpenAI vyřešilo. Tak se testuje dál. Pokud by to někoho vážně zajímalo a chtěl jít touto cestou tak napište.
Groot
martasg1:
Považuji za zajímavé, jak takový skeptik až pesimista (tak se mi jevíš, možná se pletu) aktivně přispívá k něčemu, co ho časem zřejmě zničí ...
(A) Podle všeho to směřuje k tomu, aby materiální spotřeba byla maximálně minimalizována a skončilo to jen u virtuálních požitků.
Případně jsou produkty tak osekávány, aby splňovaly minimální nároky, tedy dokud mají vymáhací orgány alespoň nějakou sílu
.
Minimální bydlení se bude sekat jak Baťa cvičky (případně bude spaní na směny
- jako že někde v Asii se už k tomu skoro blíží), pravé jídlo bude jen pro skutečně bohaté - pro plebs bude stačit jen junk food (nejdál jsou v tomhle asi v Americe
), zábava bude jen virtuální - to je skutečně cool - třebas masivně rozvíjející se "e-sporty" ...
Kdo pak bude vlastně potřebovat jakékoliv materiální statky - myslím pro osobní spotřebu ...
Takže pro koho budeš vlastně vyrábět?
Dost lidí tady produkuje skutečné specialitky - ale pochybuju, že pro běžnou spotřebu.
Myslím si, že pro další výrobce ... a pro koho ti další výrobci budou časem vyrábět - viz (A) výše?
Považuji za zajímavé, jak takový skeptik až pesimista (tak se mi jevíš, možná se pletu) aktivně přispívá k něčemu, co ho časem zřejmě zničí ...
(A) Podle všeho to směřuje k tomu, aby materiální spotřeba byla maximálně minimalizována a skončilo to jen u virtuálních požitků.
Případně jsou produkty tak osekávány, aby splňovaly minimální nároky, tedy dokud mají vymáhací orgány alespoň nějakou sílu
Minimální bydlení se bude sekat jak Baťa cvičky (případně bude spaní na směny
Kdo pak bude vlastně potřebovat jakékoliv materiální statky - myslím pro osobní spotřebu ...
Takže pro koho budeš vlastně vyrábět?
Dost lidí tady produkuje skutečné specialitky - ale pochybuju, že pro běžnou spotřebu.
Myslím si, že pro další výrobce ... a pro koho ti další výrobci budou časem vyrábět - viz (A) výše?
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...