Ostřičká nástrojů OSK 36

Výkresy, manuály, elektroschémata, příručky...
Odpovědět
kenybz

12. 1. 2023, 11:54

Zdar naskenoval jsem manuál, tak kdyby ho někdo sháněl pošlu třeba mailem veřejně se to asi dávat nemůže nevím? pokud ano dám to přímo na fórum
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Dr.Klicek-Dave
Začátečník

4. 7. 2026, 10:50

Dobrý den,
měl bych prosbu o dokumentaci OSK-36K, podařilo se mi brusku pořídit ale pár věcí tam chybí.
Excentr a táhlo pro oscilaci , kdosi pozkracoval čelisti o 15 mm :( , otočil motor s kotoučem o 90°.
Tak mě čekají opravy ať mohu si brousit sám vrtáky, mám jen velkou do 80 mm :D
Tom Dvk

6. 7. 2026, 8:51

Ahoj, tos zjevně koupil tu z Přerova od Slaměníka, díval jsem se na ni, a zdála se mi jakási divná. Kamarád jí má kompletní, tak až se vrátí z dovolené, mohu ho poprosit o nafocení nějakých detailů.
kenybz

7. 7. 2026, 8:09

ANo je to ona, už jsme si psali. Dám sem opdkaz na ten manuál je to tam jen po omezenou dobu. Jestli je tu sekce manuály tak by se to tam mohlo nahrát. Jedna strana tam chybí.
https://www.uschovna.cz/zasilka/WEPTK4NEP9LKCS7E-P3P
Sancho Panza

8. 7. 2026, 5:22

jo, skvělý - zajímalo mě, jak mají tu mechaniku vyřešenou - jestli to je stejný jako u christenu (1-32 nebo 2-32).
Jinak na rutinní dílenský ostření (vezmu vrták, utáhnu, nabrousím) mi to připadá dost složitý a takový nepraktický - tj. pomalý. Na ostření v serií (vezmu deset vrtáků, ty chci mít stejný) nebo nabrousit nějaký stupňovitý patvar to ale vypadá použitelně. Teda pokud je to udělané pěkně a bez vůlí.
Když bych si mohl vybrat, tak tohle na dílně bych teda spíš mít nemusel.
kenybz

8. 7. 2026, 6:15

No jenže ono to není jen na vrtáky umí to brousit u závitníků 3 i 4 břitých možná i více, tak to umí udělat to boční šikmé ostří ten náběh uštípneš závitník a si výš kde, tady vezmeš najaký špaček závitníku a dokážeš jej nabrousit, umí to i výhrubníky středící vrtáky atd. Já jsem nabrousil 70ks vrtáků za necelou hodinu. Samozřejmě záleží na výchozím stavu vrtáku pokud je vyštíplý je lepší ho nahrubovat v ruce a pak dodělat na této brusce. Tady ta má konkrétní bruska, měla vůli v jednom čepu jak je tam ten mechanizmus co dělá dopředný pohyb univerzály a i prodávající říkal, že s tím nikdo neuměl ono si to dělalo co chtělo. Vůle to žádné nemá hochu na posuveh jsou přesná ložiska znáš to když šáhneš na kličku u noniusu a jde to naprosto hladce. Ještě dám odkaz na traktor fórum, kde je komplet debata a oprava té mojí brusky. Je tam hromada fotek i to jak je řešené vřeteno a předpětí jeho ložisek.
https://www.nasetraktory.sk/forum/viewt ... 94&t=95969
Odpovědět

Zpět na „Dokumentace ke strojům“