to absolutne souhlasim
a jsme zase u toho, delame si to sami
zrušení bezcelního limitu 150€ u malých zásilek
On to nebude jenom alik. Začíná nám nějaká další krize.
Od září se očekává zdražení součástky a plošňáky z pevninské číny tak 20+ procent.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
-
zverodoktor
Ako trebárs Wolfrám
A už v podstate aj skoro všetko ostatné.
Keď sa tá čínska wolfrámová správička rozniesla do sveta, chvíľu sa u nás dal odpredať tvrdokov za 85€ za kg a výkupca si ho ešte prišiel zobrať. Teraz vo výkupe ofiko okolo 50-60€ za kilo.
Keď sa tá čínska wolfrámová správička rozniesla do sveta, chvíľu sa u nás dal odpredať tvrdokov za 85€ za kg a výkupca si ho ešte prišiel zobrať. Teraz vo výkupe ofiko okolo 50-60€ za kilo.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, VS16, Anycubic Kossel
- Zdenek Valter
Já jsem teda taky zvědavý - mám tu zásilku z Číny - malé tlačné pružinky (dva druhy) a destičky plošňáků takže cca + 9 E, ale čekám na to už přes cca 20 dnů.
Ono to vypadá, že možná administrativa s tím spojená bude dražší než poplatek 3E...
Ono to vypadá, že možná administrativa s tím spojená bude dražší než poplatek 3E...
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
ANO! To je přesně ten problém - obchodníci jdou prakticky jen po ceně, takže se snaží většinou nakoupit to nejlevnější a často i nekvalitní. Přitom na Alíku zpravidla nakoupím věci ve výrazně lepší kvalitě než bych sehnal tady. Něco jako "čínský šunt" už dávno neplatí, koneckonců vždyť i oni ty věci používají, a vzhledem k tomu že velmi prosperují tak zřejmě nepoužívají ony šunty.zverodoktor píše: ↑22. 7. 2026, 9:58 Problém nieje tuzemský obchodník. Problém je nájsť takého tuzemského, čo nenakúpi najväčší šunt čo na Ali nájde a predáva to s prirážkou 1000 %.
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit 
Ale to, ze sami mozna pouzivaji kvalitni cinske veci, prece vubec neznamena, ze nam bilym neprodaji sunt ...
Zrejme vuci svym primym bilym partnerum jsou OK, ale tomu bezejmenemu plebsu ...
Kdyz tě/nás ojebava ten Cech a neni mu to blby, tak Cinan si urcite nebere servitky ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...