Bez znamosti jedine oslovovat firmy, idealne osobne a ukazat, ze nieco vies. Uspesnost 10% je vysoke cislo. Inak to moc nejde. Inzercia za par stoeur je uplne k nicomu, to by si musel mat rozpocet v tisicoch.
A priprav sa na to, ze vzdy sa najde magor, co je ochotny robit so stratou. Osobne to nechapem, to som ochotny spravit pre staleho zakaznika v ramci dobrych vztahov, ale su taki, co dumpinguju uplne nezmysly.
Ja som oslovil 60 firiem a nejaka rozumna spolupraca vysla s dvoma....
Oplatí sa 123dopyt.sk pre zakázky na CNC sústruh?
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Přečti si ten článek na Modrým koni. Už ses nejspíš dávno chytil. Tihle zmrdi nenabízí nic. Ale jestli jsi odkýval monitorovaný hovor a byť jen vzdáleně souhlasil se službou, tak to teď pojede dle vzorce: faktura, upomínky, inkasní agentura a nekonečné vydírání. To je jejich byznys.99jto225 píše: ↑8. 8. 2026, 5:15 Ešte raz vďaka, storno som im hneď poslal, takže dúfam, že mi dajú pokoj.
Chcel by som sa vás ale opýtať na dôležitejšiu vec – ako vlastne dnes reálne zháňate prácu vy? Ako sa dá dnes z nuly dostať medzi tie väčšie slovenské alebo české firmy, aby človek získal nejakého stabilného odberateľa? Je mi jedno, či pôjde o kusovku, hrubovanie, alebo menšie série, hlavne potrebujem ten môj CNC sústruh plnohodnotne vyťažiť aspoň na tých 40 hodín týždenne.
Mám kamarátov, ktorí sa tiež venujú v garáži CNC kovovýrobe. Jeden kamarát má len obyčajný 2-osový CNC sústruh a pracujú mu tam dve dievčatá na dve zmeny. Práce má na mraky. Niekedy, keď nestíha, tak ma volá cez víkendy k nemu točiť kusy... ale viac mi o tom povedať nechce, bojí sa, že mu preberiem zákazky. Na technických výkresoch dokonca strihá spodok výkresu s tou tabuľkou, aby som nevidel, pre koho tie zákazky vlastne robí.
Viem, že kopec firiem u nás na Orave a v okolí žije čisto z roboty pre nemecké alebo rakúske firmy. Máte niekto tip, ako sa k takejto nemeckej zákazke dokáže dostať malá garážová firma? Cez aké portály alebo kontakty preniknúť na ich trh bez toho, aby som narazil na ďalších priekupníkov?
Dík, Jozef.
myslím si že by to neuspelo na žiadnom súde, nič som im nepodpísal a nemajú žiadny dôkaz že ten rozhovor prebehol so mnou.Fifík píše: ↑8. 8. 2026, 5:31Přečti si ten článek na Modrým koni. Už ses nejspíš dávno chytil. Tihle zmrdi nenabízí nic. Ale jestli jsi odkýval monitorovaný hovor a byť jen vzdáleně souhlasil se službou, tak to teď pojede dle vzorce: faktura, upomínky, inkasní agentura a nekonečné vydírání. To je jejich byznys.
-
kiko01
- Kontaktovat uživatele:
Kedysi som si tam tiez platil a kukal dopyty, tak 15 rokov dozadu... nieco z toho bolo ale vzdy isli len po cene takze to dlho nevydrzalo. A samozrejme aj jeden borec co nezaplatil asi tak 3k € ale to je skola zivota...
Mozno skus Xometry ak chces ale tam tiez toho moc nedostanes ak nemas iso a musis vediet garantovat dost kratke terminy takze vyhoda mat mrte materialu skladom s atestom samozrejme.
Mozno skus Xometry ak chces ale tam tiez toho moc nedostanes ak nemas iso a musis vediet garantovat dost kratke terminy takze vyhoda mat mrte materialu skladom s atestom samozrejme.