Ahoj, sháním špony z materiálu PEEK přírodní, neplněný. Jde o chemickou čistotu, musí to být ze známého polotovaru, který má atest pro medicínské použití a nesmí to být s ničím pomíchané. Na tvaru zase tolik nezáleží, ale delší šponky, které dělají "vrabčí hnízdo" by byly lepší. Případné emulze či maziva bych asi měl být schopen vyprat - koneckonců, když se použijí, je od nich i obrobek samotný....
Pokud něco takového obrábíte, určitě se domluvíme. Díky
špony PEEK
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo, špony z PEEKu mám, ale jsou smíchané se vším možným dalším, plné emulze a neuhlídám, kdy se zrovna bude z PEEKu něco dělat. Samozřejmě bych byl rád, kdyby sis je vzal, protože ještě platíme za to, když ten odpad někdo odveze, ale je tam tolik technických komplikací, že mi to přijde téměř nerealizovatelné. Plus navíc ta certifikace, staráme se "pouze" o potravinářskou, takže to stejně požadavky nesplňuje. A dovolil bych si odhadnout, že podobně to bude mít i kdokoliv další 
Aleš Procháska
-
zverodoktor
Ahoj,
Skús napísať koľko a akých špon potrebuješ. Ak 2 hrste, možno bude dakto ochotný ti to nasústružiť "na mieru" zo zbytkov.
Skús napísať koľko a akých špon potrebuješ. Ak 2 hrste, možno bude dakto ochotný ti to nasústružiť "na mieru" zo zbytkov.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, VS16, Anycubic Kossel
Ano, je pravda, že jsem neuvedl množství. Stačil by mi prozatím cca 1 litr lehce stlačených špon. Strouhat kvůli tomu kusy špalku je asi blbost, ten materiál je opravdu děsně drahý. Snad jen v případě nějakého opravdu nevyužitelného zmetku by to dávalo smysl.
K čemu to potřebuju - mám mělkou nádobu s kapalinou, se kterou se musí občas manipulovat. Kapalina se při tom přelévá a vlní. Tomu chci zabránit - chci ze špon udělat chuchvalec, který bude sedět na dně a bránit prudkému pohybu kapaliny. Nesmí to být kov a nechci sklo. Musí to být chemicky neutrání a nesmí se z toho nic uvolňovat. Zvažuju ještě výtisk nějakých přepážek, ale filament je materiálově i cenově méně výhodný, než ty uvažované špony.
K čemu to potřebuju - mám mělkou nádobu s kapalinou, se kterou se musí občas manipulovat. Kapalina se při tom přelévá a vlní. Tomu chci zabránit - chci ze špon udělat chuchvalec, který bude sedět na dně a bránit prudkému pohybu kapaliny. Nesmí to být kov a nechci sklo. Musí to být chemicky neutrání a nesmí se z toho nic uvolňovat. Zvažuju ještě výtisk nějakých přepážek, ale filament je materiálově i cenově méně výhodný, než ty uvažované špony.
Připrav se, hrajem...
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc
Pokud se nikdo neozve, tak zkus "velmi mile" napsat sem https://www.ckplast.cz/?_gl=1%2Ac6mmol% ... h0Q9zpYXqx
třeba budou mít nějakou zakázku z které by to zhrábli, snad lepší než to hodit do koše..
Mohl bych ti to potom vyzvednout a poslat třeba do boxu
třeba budou mít nějakou zakázku z které by to zhrábli, snad lepší než to hodit do koše..
Mohl bych ti to potom vyzvednout a poslat třeba do boxu