Stroje

Zde se můžete představit komunitě, případně najít někoho z vašeho okolí k navázání spolupráce.
Odpovědět
Turnman

14. 9. 2026, 8:54

Zdravím všechny, kolik tu je lidí co provozují soustruh kovosvit mas s50i cnc a nebo frézku zps vmc 760? Rad bych pokecal a zajímá mě s jakým řídícím systémem stroj provozujete. Všem hezký den a šponě zdar.
martasg1
Sponzor fora

15. 9. 2026, 2:10

Ahoj, ani jedno. Ale provozuju soustruh (resp. začínám cca rok) ZPSku 42 modernizovanou ve 2005 na Sinumerik. A zatím spokojenost oproti stejně starému Fanucu na soustruách jinde. Co jsem nenašel v manuálu a nebo tam nebylo dobře popsané tak pomohl chatbot AI. Co bys chtěl probírat? Jaké témata?
Groot
Turnman

15. 9. 2026, 4:20

Ahoj, mám soustruh kovosvit mas s50i cnc se sinumerikem 810D powerline. Hele zatím spokojenos dost velká. Psaní v Géčkách mi nedělá vůbec problém. 13 let jsem dělal v systému mefi cnc 🙈🤣.
Spíš mi jde o to sehnat někoho kdo má identický stroj a byl by ochoten poskytnout zálohu systému. Když jsem kupoval můj soustruh tak jsem si toho blbec nevšiml. Původnímu majiteli odešel počítač a dával nový, bohužel ten co mu do toho nahrával systém už bohužel nenahrál kompletní cykly. Původní majitel to neřešil, lil do stroje data z camu tak mu to bylo jedno.
Ja bohužel rád píšu na stroji a cykly používám. Jediné co funguje je cyklus Hrubování a na čisto. Vrtání, závitování, zapichování nefunguje ( chybí tomu data cyklu). Sehnal jsem zde zálohu, ale z jiného stroje a to s náma nechtělo moc mluvit. 🙈🙈🤣🙈🙈...
Jinak co se týče té frézky tak jsem chtěl znát nějaké zkušenosti a rady jak na to. Teprve jsem jí nastěhoval do dílny a zatím ještě nerozjel 🤣, je v tom systém yasnac myslím že mx3 a s tím jsem nikdy nepracoval 🙈🤣.
Odpovědět

Zpět na „Členové“