K: Atari 800XL

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Charon
Sponzor fora

1. 10. 2026, 11:58

No tak těm bych radost nědělal, většinou ovada co se jim hodí všechno, ale když jsem potřeboval z kopírky co byla v konťasu jen kus plastu, takovou tu nacvakávací poličku, kterou jsem u své ulomil, tak to nešlo ani za úplatu. A jednou mi řekl že ty počítače a monitor nevezmou, že plno, když jsem mu vysvětlil že mu to vše hodím před dveře a odjedu, tak ejhle kontejnerek byl k dispozici a vešlo by se do něj desetkrát tolik :?
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
RaS

2. 10. 2026, 7:59

víte jak to je, padne rozhodnutí úklid, dáte si s tím práci nafotíte a pak se stejně nikdo neozve a nebo se ozve stylem přijedu podrž a týdny se nic neděje..
dáte to stranou, pořád to překračujete až to nakonec stejně vyhodíte..
takhle se to hodilo někam na šroťák.. no nic, kdybych býval věděl, že to někomu udělá radost tak bych to daroval

tak z jiného soudku mám tady 2ks kancelářskejch miditower PC s windows 7, IntelCore 2 Duo tak z roku 2010? + monitor DELL asi tak 21ka - když jsem to tenkrát přivezl tak to bylo funkční, jeden mě pohání frézku a další tady ležej 10let :lol:
někdo zájem?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Charon
Sponzor fora

2. 10. 2026, 9:26

RaS píše: ↑2. 10. 2026, 7:59 víte jak to je, padne rozhodnutí úklid, dáte si s tím práci nafotíte a pak se stejně nikdo neozve a nebo se ozve stylem přijedu podrž a týdny se nic neděje..
takhle se to hodilo někam na šroťák.. no nic, kdybych býval věděl, že to někomu udělá radost tak bych to daroval

tak z jiného soudku mám tady 2ks kancelářskejch miditower PC s windows 7, IntelCore 2 Duo tak z roku 2010? + monitor DELL asi tak 21ka - když jsem to tenkrát přivezl tak to bylo funkční, jeden mě pohání frézku a další tady ležej 10let :lol:
někdo zájem?
Dej kopii do sekce zdarma, tady si toho zajemce nemusi vsimnout :)
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Thomeeque

2. 10. 2026, 10:06

RaS píše: ↑2. 10. 2026, 7:59 víte jak to je, padne rozhodnutí úklid, dáte si s tím práci nafotíte a pak se stejně nikdo neozve a nebo se ozve stylem přijedu podrž a týdny se nic neděje..
Chápu, já mám zatím dobrou zkušenost (moji zájemci "zdarma" byli zatím vždy spořádaní a vždy jsem i něco dostal na oplátku). Také chápu, že ne každého napadne, že by o dané haraburdí mohl mít někdo zájem, třeba 286 by asi nenapadlo nabízet ani mne - i když už jsem zaregistroval (YT mi teď nabízí všelijaké retro gaming bizáry), že někteří si doma leští třeba 486xx či první Pentium v původní klasické výbavě, možná hry z té doby na novějších PC také neběží tak, jak by měly..

Palec nahoru za tvou nabídku 👍

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
RaS

2. 10. 2026, 10:13

mimochodem k čemu to máš? z nostalgie, nebo na tom hraješ ty dobové hry, nebo se v tom hrabeš a využíváš toho, že se na tom dá ještě něco opravit a naučit a nebo jaký je důvod?
mám známého co programuje nějaké staré procesory v assembleru, stojí ho to víc peněz, nemá to "žádnou" paměť ani výkon, vše trvá Xkrát déle než na něčem novém, nic to neumí :D a když se ho zeptám proč to dělá tak vlastně ani neví :D (na seriozní práci programuje dnešní PLCčka)
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Thomeeque

2. 10. 2026, 11:17

Nostalgie, chuť si třeba sám spáchat nějakou cartridge pro ukládání a načítání SW na SD příp. rozšíření RAM, zahrát si ty hry, co jsme tavili tenkrát případně si zahrát ty, které mi tehdy unikly. Je možné, že mne to rychle přejde :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Selic

2. 10. 2026, 11:20

RaS píše: ↑2. 10. 2026, 10:13 mimochodem k čemu to máš? z nostalgie, nebo na tom hraješ ty dobové hry, nebo se v tom hrabeš a využíváš toho, že se na tom dá ještě něco opravit a naučit a nebo jaký je důvod?
mám známého co programuje nějaké staré procesory v assembleru, stojí ho to víc peněz, nemá to "žádnou" paměť ani výkon, vše trvá Xkrát déle než na něčem novém, nic to neumí :D a když se ho zeptám proč to dělá tak vlastně ani neví :D (na seriozní práci programuje dnešní PLCčka)
Je to zábava na odreagování a člověk občas přijde na jiné myšlenky.
Já jsem takhle díky znalosti assembleru z ZX Spectrum, přišel na to, jak udělat podporu realtime sběrnice na jednom rozšířeném PLC pomocí levné komunikační karty a ušetřil tak firmě hromadu peněz :)
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
Selic

2. 10. 2026, 11:23

někdo zájem?
Kdyby to bylo Fujitsu, tak by se hodily.

U toho didaktiku, atari a podobných stačí trocha práce s nafocením a zabalením a na aukru bývá výdělek tak 2-3 tisíce za půlhodinku práce a člověk ušetří cestu do sběrného dvora.
Kdyby ta 286 byla originál od IBM nebo podobného výrobce, tak se to za ty prachy střelí taky.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
Odpovědět

Zpět na „Nákup“