Rozjezdy jsou na horizontální ose 700 mm a na vertikální pak 320 mm.
Koncepce je okoukaná z webu. Víceméně jsou to laserové výpalky z „černého“ plechu o tl. 2 mm ohýbané na CNC ohraňovacím lise.
Vedení je tvořeno vodícími tyčemi z klasické „hlazenky“ a kluznými pouzdry IGUS typu CLIP (MCM-12-02, MCM-16-02). Na horizontální osu jsem použil tyče o průměru 16 mm a na vertikální osu tyče o průměru 12 mm.
Pohybový šroub je vyroben (a teď mě nekamenujte) z pozinkované závitové tyče M8x1.25. Pro mé potřeby snad bude dostačující. Matice by měla být předepnuta pomocí vinuté tlačné pružiny (viz obr.). V případě, že se tato volba neosvědčí, bude tyč s metrickým závitem nahrazena tyčí s trapézovým závitem, doplněným předepnutou maticí.
Pohon budou zajišťovat motory MICROCON SX16-0502. Závitové tyče budou s motory spojeny pomocí „hadicové“ spojky.
Všechno by mělo být patrné z přiložených obrázků. Před focením jsem to jen tak na oko složil, aby bylo vidět, jak to ve finále bude vypadat. Ty závitovky přijdou uložit do miniaturních ložisek do toho silonového domečku.
Jinak, sháním elektroniku pro tuhle mašinku. Kdyby někdo měl doma přebytečný kousek něčeho podobného, co by bylo schopno tuhle věc rozchodit, dost by mi to pomohlo. Popř. mi poraďtě nějaké webovky a já už to někomu zadám.