spindl

ostatní motory, vřetena, regulace, snímaní otáček a jiné
prichy

30. 11. 2007, 7:40

Takze, jak jsme dopadl.....informoval jsem se, jestli je mozne to zbrousit na prumer 15 uz u vyrobce, bohuzel dealer tu objednavku zrusil uplne (puvodne rikal, ze nejprve zavola, ale asi jsem te nevyjadril jasne.....nic, to se da prinejhorsim obnovit).
Loziskovy e-obchod nereaguje, nevim, jestli tam ty loziska nemaji, nebo je to mrtvy web boco.

Takze mam sanci zvolit jine reseni.....popravde receno uz nevim co, protool ma sice klestiny, ale pochybuju, ze to vydrzi dlouho (pozaduji alespon klestiny 3 a 6), kress vypada dobre, ale nasli se i takovy, co tvrdili 0,1mm hazeni
Me snad trefi.
gravograph a jine, nepripada v uvahu, jsou to kosmicke ceny.

Pokud ma nekdo fakt napad (a dokonce podlozeny praxi....to znamena, omeril si hazivost, chveni a vyzkousel v praxi) klidne me muzete nasmerovat.
otacky nad 20000...klidne i 30, ale lepsi by byla regulace......uz ozelim i nizke otacky....

ach jo, kdyby si to clovek mohl omerit a nekupovat jen z e-shopu.
Prichy
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2007, 10:09

vsak na to omereni z eshopu mate zakonem garantovanych 14 dni prave proto ze to na internetu nelze poradne prozkoumat a kupujete zajice v pytli
behem tech 14 dnu to muzete vratit bez udani duvodu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Pupak
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2007, 11:11

Kup si za 600 Kc. vreteno od Noela.Mam ho na obrazku u F7.Vykon 500W,otacky 27 tis. klestina 3 a 6mm.Hazivost toho meho je asi 0.06mm,ale muzes narazit i na lepsi.Pokud ho u vas nesezenes,tak u nas v UL ta vyprodejovka je. Na jemny frezovani skvelej bazmek,akorad to dela bordel,jako vetsina vzduchem chlazenejch frezek.Nebo si z toho vyndej to vretynko a dej si k nemu jinej motor.
prichy

1. 12. 2007, 2:15

Pupak: no uz uvazuju o tom kress vretenu, ma i regulaci. Ted jsem byl kotrolovat ten muj kram, tak jsem nameril podobnou hazivost, jakou udavas ty na noelu, takze to asi za ty prachy zkusim.
(mimochodem ke kressu prodavaji v nemecku vsechny mozne klestiny)

Jdu hledat na net ( u nas v kramu nenajdes byt jedinou primou brusku ci frezku....chlapek me minule dostal tim, ze prime brucky jsou uz minulost, ze se ted pouzivaji uhlove a jeste se tvaril arogantne.....musel jsem se opravdu od srdce smat), protoze bych nerad nekoho otravoval....pokud to nebude max. nutne.
Prichy
prichy

1. 12. 2007, 2:22

Pupak: :-) tak google mi nic nevyhodi, zkus mi dat presne oznaceni....nerad bych ti pridelaval starosti :-D
Prichy
prichy

1. 12. 2007, 2:34

Pupak: jeste me napada, kde jsi tu hazivost meril? Ja osobne cca 25 mm od konce vretene, cili jako bych tam upnul nastroj a meril na jeho konci (nastroj prumeru 3mm a 40mm delky) (a to jeste vetsine frez zkratim, aby se to chovalo trochu lepjeji :-) )
Prichy
Pupak
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2007, 3:08

Presne oznaceni ti ted nereknu.Mam to v praci.Merim to asi taky tech 25mm.Proste,co mi freza dovoli.Ja jsem tuhle masinku nikde jinde nez v tech vyprodejovych prodejnach nevidel.Jedna je v Decine na Kamenicky a jedna je u nas.Protoze to stoji par korun,tak jsem si jednu vzal jen tak na test.Docela mile me to prekvapilo.Normalne ty vrchni frezy hazi tak 0.2-0.3mm (klidne i vic) ,ale tohle je docela slusny.Ma to uplne jinak delany klestiny.V souprave jsou dve,trojka a sestka.Vrtani je 8mm,takze se tam nic vetsiho nevejde.Ma to i regulaci,ale pri mensich otackach jde moment do haje.Na jemnou praci vcelku pouzitelny nastroj.Az na ten hluk.
prichy

1. 12. 2007, 3:24

Pupak: kurna, ten hluk je pro me limitujici......

uvazim to, u kressu taky musim otravovat kvuli klestinam kamose, jestli by mi to nevzal na svou nemeckou adresu.....ach jo, nic neni ruzove :-D
Prichy
Pupak
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2007, 3:30

Nemysli si,ze Kres nedela stejnej bordel.Vsechny vretena,ktery tocej vic jak 10 tis. a jsou chlazeny vzduchem delaj bordel.On se tam proste ten vzduch prohnat musi,aby se to uchladilo.Jina cesta je pouzit jen vretinko a honit to jinym motorem a ten chladit treba vodou,nebo mu udelat velky povrchovy chladic.
RadekCX
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2007, 6:35

Dneska jsem otestoval na masine uz nove vreteno od Fimecu (1kW, 6-24krpm)

Je mile tiche (sice opravdu nejvetsi hluk dela vetrak, ale prirovnal bych to k fenu) a naprosto brilantni co se tyka hazivosti (bezi v 0.01mm).

Holt to ale neni za 600Kc :-(

Zatim jsem jen zkousel brat tvrdsi dural 4mm frezou pojezdem F300 a max 1mm sponu celym prumerem, ale vreteno o tom vubec nevi. A nebylo ani teple.
RadekCX
======================================================================
http://www.cncnet.info - problematika CNC a automatizace
http://www.jakjevenku.info - webová meteostanice
prichy

1. 12. 2007, 6:54

Pupak: nemyslim si nic, protoze nemam tolik zkusenosti, prave proto v tom bloudim jak holandan.....kress ma "nejake parametry" hazivosti, dvojite lozisko a vypada to bytelne.
No reknu to takto, pokud bys byl ochotny mi to koupit (prachy bych mohl klidne poslat i predem na ucet) tak to za ty penize zkusim.
Prubnu ji do duralu, uvidime, jak se holka na to bude tvarit (koupil jsem material s oznacenim 7075 a je to opravdu tvrde)

RadekCX: za kolik to je, kde to roste a parametry? :-) (par tisic klidne dam, ale napr. 15 litru trebaza elte je pro me asi zbytecnost.
Prichy
RadekCX
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2007, 7:24

http://www.fimec.it/product_hi.html

mam to nejmensi HM55-090 (delaji se 4 verze podle prubehu vykonu a otacek - ja mam to co ma tusim od 12krpm nahoru uz 1kW) - ma to kuzel na klestiny ER20 - mam verzi 3x230V a k tomu menic od Siemensu 1.1kW

Hmotnost je cca 4kg, ale je to prijemne male - rozmerove cca bezna prima bruska.

Bohuzel tu cenu jsi docela trefil kdyz jeste prihodis cca 3kKc. ;-)
Naposledy upravil(a) RadekCX dne 1. 12. 2007, 7:27, celkem upraveno 1 x.
RadekCX
prichy

1. 12. 2007, 7:26

RadekCX: nerikam, ze neprijde ta doba, kdy mi nebude pripadat zbytecne, neco takoveho koupit, zatim se omezim na mensi kalibry :-)

Ale je to fajne, to je fakt :wink:
Prichy
RadekCX
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2007, 7:29

jiste ta cena je docela silena, ale na druhou stranu musim rict ze to co jsem smidlali 400W vretenem 2h bylo za 6minut bez kravalu a naprosto spickove

je to urcite dobra investice - navic kdyz to vezmu kolem a kolem tak za vedeni a sroub na jednu osu das skoro to same
RadekCX
Pupak
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2007, 8:00

Prichy : proc si nekoupis nejakyho Proxxona. Ta frezicka s tim dlouhym krkem toci 25 tis. je tichoucka a presna a na jemny sudlani duralu jak delana.Ja ji pouzivam na tistaky,ale zkousel jsem s ni i gravirovat a je naprosto v pohode.Do tech 3mm prumeru jede hezky.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektromotory“