Pořádek v dílně

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 9. 2010, 7:58

Kluci a holko, jak udržujete v dílně přehled v nářadí a nástrojích?
Mě osobně se hrozně líbí zásuvkové komody http://www.lista.com nebo systém http://www.craftsman.com , ale lista je hodně drahá a Craftsman tu snad nemá dovozce. Pokud máte někdo tip na jiného výrobce za dobrou cenu a nebo dokonce nějaký výkres, či někdo takovou komodu máte a byl by i ochoten ji oměřit, uvažoval bych i o výrobě svépomocí. V okolí je několik firem zabývajících se zpracováním plechu včetně ohybu. pokud by byl výkres určitě není problém to nechat nacenit. Kdyby se pak někdo připojil a dělalo se více kusů mohla by být i lepší cena.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 9. 2010, 8:01

taky bych do techhle veci sel, bezne jsou neunosne drahy, nechce se mi to za to davat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
rawen
Sponzor fora

2. 9. 2010, 8:23

V původně tátově dílně máme samodomo dělané regály i ponky a je to kombinace poctivé zámečnické a truhlářské práce. Slouží skoro třicet let bez zjevného opotřebení...
Já jsem to začal doplňovat vyřazeným dětským nábytkem (po mě s bráchou :)) a dalšími skříňkami, které mě v bytě děsně štvaly (malé šuplíčky na nic), ale v dílně se hodí.

Prostě tím chci říct, že když si člověk vyhradí pár dní, a nadělá dřevěné/lamino šuplíčky a nějaký obal okolo, má to skoro zadarmo a na míru do dílny (což je taky důležité).

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Avenger

2. 9. 2010, 8:37

Já to vyřešil tak, že jsem v bývalém zaměstnání při likvidaci pobočky odkoupil po stokoruně několik vyřazených pojízdných šuplíkových konteinerů (vlastně i kancelářských stolů a skříněk) a nedávno v OBI zakoupil plechový dílenský vozík asi se 6ti šuplíky (měli ho tehdy v akci). Ten kancelářský nábytek se dá snadno rozebrat na desky a tak není problém nepotřebný kus rozložit, uložit do sklepa a později zase použít.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 9. 2010, 8:43

Já jsem to řešil pomocí obrovského množství Mars skříněk a plechových skříní české výroby které byly určitě levnější než ty německé z toho odkazu - výrobce si zrovna nepamatuju ale Google určitě napoví :-) Pak taky mám modulární plastové šuplíčky různých velikostí ze kterých se dají sestavit takové bloky které stojí rovnou na zemi (http://www.stratus-bohemia.cz/art/101-z ... e-systemy/).

Zvlášť to rozdělení věcí do šuplíčků Mars velmi doporučuji, daleko lépe se pak hledají konkrétní věci :-)
Přílohy
Fotografie0027.jpg
Aleš Procháska
oscar

2. 9. 2010, 8:59

sysel
Kontaktovat uživatele:

2. 9. 2010, 1:19

Skříňky MARS se dají sehnat v OBI a podobných prodejnách v akci třeba 1+1 zdarma a tak... osobně mám taky několik skříněk, jak na šroubky, tak i na elektrosoučástky..
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
oscar

2. 9. 2010, 1:40

na hw konferenci bezela nedavno diskuze a vysledkem bylo:

Tak jsem ty nejmenší zvážil.
Starý šuple 30g.
Nový šuple 22g.

a

Riešil som podobnú dilemu so skrinkami, nakoniec som objednal u Farnella
toto: http://sk.farnell.com/jsp/search/produc ... KU=1367091
bral som rovno 10 ks, aj tak bolo poštovné 5€ (doniesol to kuriér v
dvoch obrovských krabiciach), rozmerovo sú veľmi podobné ako MARS-ky,
šuflíky sú z PP a teda výrazne odolnejšie ako tie MARS, sólo šuflíky sa
dajú objednať tiež.
MARS-ky sú - nechápem prečo - strašne predražené, aspoň teda na
slovensku, štandardná cena za obdobnú skrinku je cca 40€, tie belgické
sú výrazne lacnejšie.
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 9. 2010, 3:13

Já jsem ovšem neměl na mysli pouze organizéry na drobnosti, ale spíše komodu s odolnými šuflaty na plnovýsuvech do kterých se dá přehledně naskládat nářadí pro stálé používání. Co jsem zatím viděl je prodáváno již s nářadím.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 9. 2010, 3:32

O tom se taky zmiňuju ale už si nepamatuju výrobce, jestli to byl kovos.cz nebo manutan.cz nebo kdo...
Aleš Procháska
pavelk

2. 9. 2010, 4:05

samo domo: dreveny ponk jsem zdedil. hloubka 60 cm. v podstate nepouzitelne. tak jsem se rozhodl do nej nasekat zasuvky.

pouzite (levne) plnovysuvy http://www.stolarskepotreby.cz/kulickov ... 0mm-1par-2 se zatim zdaji v poho.
Přílohy
IMG_2850 (Large).JPG
Gustavson

2. 9. 2010, 4:10

Taky používám Marsky ale zasloužili by si ty šupliky z jineho materiálu a ne z polystyrenu.Zaprvý to má strašnej zvuk když se hejbe šuplíkem a zadruhý rádi praskaj.Jinak nic proti.A nebo to nejsou origo Mars :roll: :lol:
lapa
medaile za lepsi forum

2. 9. 2010, 4:57

pavelk píše:...pouzite (levne) plnovysuvy http://www.stolarskepotreby.cz/kulickov ... 0mm-1par-2 se zatim zdaji v poho.
Mam podobne plnovysuvy doma (delal jsem ekologicky kos na odpadky, dve police vzdy s 2 kosi vedle sebe, zavrene to vypada jako bezna bila kuchynska skrinka). Ty 2 police jsou na stejnych (myslim) plnovysuvech.
Jediny problem je to, ze po vysunuti je zcela odkryta horni strana, tj. draha kulicek a snadno se do toho chyta jemny bordel.
Takze zeny v domacnosti obcas jemne nadavaji, ze kose nejdou naplno vytahnout. Tudiz musim prijit a hrubou silou (ale pomalu a opatrne) to protahnout cele na plnou drahu a pripadne vytrit.
Takze mam obavy, co to udela v dilne, az tam zapadne nejaka spona ci jiny tvrdsi matros.
Zx1974

2. 9. 2010, 7:30

Pro inspiraci je v příloze náčtrtek plechových šuplat co jsem si dělal, je to včetně kolejniček, protože byly tehda moc drahý. Snad z toho bude něco poznat (kreslil jsem to jen pro sebe), ještě jsem za tu dobu nebyl schopný dodělat dorazy.
Přílohy
KOLEJ.ZIP
(79.5 KiB) Staženo 365 x
mmzdenal

3. 9. 2010, 10:15

Zaveď v dílně 5S a budeš v pr... . Chytrej zvládne chaos , ale pořádek je jen pro bl.. hloupé :D .Tohle je jen zkušenost z praxe v nadnárodí firmě :D
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“