Předchozí příspěvek upraven. Samosřejmě pokud by byla k dispozici velká CNC mašina s dostatečnými přejezdy, pak už tahle mašinka pozbývá smyslu. Nicméně byla velice oblíbená, právě pro snadné a rychlé přestavování.
Když to řeknu z vyloženě svého pohledu, některé operace je třeba udělat CNC řízením a ostatní pak už klasikou, protože se jednoduše nevyplatí psát a odlaďovat NC program pro vyvrtání pár děr.
MSV 2010
Moderátor: sysel
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, tak to chápu. I když já osobně třeba na ty díry raději napíšu program (upravím starší) než bych někde něco vystřeďoval podle mikroskopu a pak ruční kličkou vrtal
Hlavně ATC je taková pohoda, že si vůbec neumím představit jak jsme to mohl někdy dělat s ručním přepínáním nástrojů 
Aleš Procháska
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jo kamaráde, já to znám jedině tak. Automatickou výměnu znám jenom od vidění. Ale když přijde na výměnu nástroje, tak klíč č. 24 to jistíprochaska píše:Jasně, tak to chápu. I když já osobně třeba na ty díry raději napíšu program (upravím starší) než bych někde něco vystřeďoval podle mikroskopu a pak ruční kličkou vrtalHlavně ATC je taková pohoda, že si vůbec neumím představit jak jsme to mohl někdy dělat s ručním přepínáním nástrojů
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.