CNC na aplikaci pajive pasty=) prosim poradte =)

PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2010, 8:50

cenco píše:a co skusit toto, miesto dispenzeru? vyrobit na cnc stencil a naniest pastu stierkou. a funguje to perfektne.
http://www.ami.ac.uk/courses/topics/022 ... index.html
no nevim me se sitotisk moc nepaci =( nerikam ze to neni spatna metoda ale je to takova piplanina okolo.. takle s cnc by to bylo vse cistounky =)
tomashal
Kontaktovat uživatele:

24. 9. 2010, 8:53

Proč raději závitové tyče? Já bych řekl, že na toto se vám právě lépe hodí ty řemeny. Se závitovkama to budete mít hrozně pomalé. Řemeny jsou levné, jednoduché a spolehlivé a hlavně s nima uděláte aspoň dva pady za sekundu. Schválně si spočítejte jak dlouhé by bylo to video z YouTube při nanášení pasty na nějakou vaši desku. Kromě toho pasta nemá vůbec ráda dlouhý pobyt na vzduchu.

Tomáš
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

25. 9. 2010, 9:17

tomashal píše:Proč raději závitové tyče? Já bych řekl, že na toto se vám právě lépe hodí ty řemeny. Se závitovkama to budete mít hrozně pomalé. Řemeny jsou levné, jednoduché a spolehlivé a hlavně s nima uděláte aspoň dva pady za sekundu. Schválně si spočítejte jak dlouhé by bylo to video z YouTube při nanášení pasty na nějakou vaši desku. Kromě toho pasta nemá vůbec ráda dlouhý pobyt na vzduchu.

Tomáš
Ahoj ja prave nevim zrovna remeny mi neprijdou jako tuhy material a pochybuji ze te presnosti kterou bych rad dosahl (alespon 1mm max odchylky) s remeny.. ale v tehle vecech se vazne nevyznam... ume jen to elektro =)

to ze paste nesvedci moc vzduchu to vim jenze pochybuju ze pasta bude vystavena vzduchu dele jako kdyz to tupkuju rucne a pote osazuji rucne smd.. u vetsich desek tento proces trva i hodinu a pul.. a paste se nikdy nic nestao vzdy se hezky pekne slila =) a nevim kolik lze dosahnout rychlsti s zavitovima tycema s motory 2Nm (2.5a) ale myslim ze ta masinka to udela rychlejc jako ja rucne =)

ale prijmam jakou koliv radu od skusenejsich =) treba jako proc tyce ne a remeny jo... klady a zapory =)
misox

25. 9. 2010, 9:33

By si sa divil aký je taký ozubený remeň presný, pokým tam nebudeš mať kuličkové závitnice a na tvoj účel bohate postačí.
A tu nanášanie pasty cez formu - plech sa robý na profi strojoch .Ten plech je dosť tvrdý asi nerez a pochybujem že to doma spáchaš.
Myslím že okienka cez ktore sa nanesie pasta sú rezané laserom alebo niečim podobným.
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

25. 9. 2010, 9:39

misox píše:By si sa divil aký je taký ozubený remeň presný, pokým tam nebudeš mať kuličkové závitnice a na tvoj účel bohate postačí.
A tu nanášanie pasty cez formu - plech sa robý na profi strojoch .Ten plech je dosť tvrdý asi nerez a pochybujem že to doma spáchaš.
Myslím že okienka cez ktore sa nanesie pasta sú rezané laserom alebo niečim podobným.
no ja ale nejsem pro sitotisk.. jak sem psal vejs.. sitotisk nemam rad ;) to bych to radeji tupkoval rucne =)

a ktomu remenu.. jaka je jeho zivotnost.. o proti tyci ?
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

25. 9. 2010, 9:41

Ozubené řemeny jsou docela přesné když jsou správně použité. Nemění rozměr (má v sobě ocelová lanka) a neklouže (má zuby). Na takovýhle strojek kde nemusí přenášet řezné síly to vůbec nemusí být špatné.
Aleš Procháska
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

25. 9. 2010, 10:05

Ja nabizel toto:
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=688 ... sc&start=0

Ja to totiz nedodelal a asi uz ani nedodelam :oops:

Nechtel :D , myslim ze obcas je potreba kdyz clovek na vsechno dojde sam, zname to vzruseni vsichni 8) .

Kdyby mel nekdo zajem tak mi napiste SZ. Pracovni plocha 300x200.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

25. 9. 2010, 10:13

Radek-B píše:Ja nabizel toto:
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=688 ... sc&start=0

Ja to totiz nedodelal a asi uz ani nedodelam :oops:

Nechtel :D , myslim ze obcas je potreba kdyz clovek na vsechno dojde sam, zname to vzruseni vsichni 8) .

Kdyby mel nekdo zajem tak mi napiste SZ. Pracovni plocha 300x200.

RADEK
nechtel sem proto ze se mi kamarad nabidl ze mi jednu mrchu postavi za cenu materialu a nakou flasku ;) takze sem sahl potom ;)
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

25. 9. 2010, 10:46

To nebylo mysleno nijak zle :D. A ten duvod je vazne padny :D

R
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

25. 9. 2010, 11:18

Radek-B píše:To nebylo mysleno nijak zle :D. A ten duvod je vazne padny :D

R
jj v poradku ani sem to tak nebral ;) jinak on to ma jako konicek a hromadu matrose ma doma tak pry mi udela cenu ze bude rad ze se toho zbavi ;) jen co zatim kupuju za plnej peniz je elektro z ebay a motory... + asi zjeme trapezy nebojak se tomu zas nadava :D
misox

25. 9. 2010, 11:42

Traperzi majú vôle .......
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

25. 9. 2010, 11:44

misox píše:Traperzi majú vôle .......
tak zavitova tyc ? =)
pipa
Kontaktovat uživatele:

25. 9. 2010, 4:50

trapéz je taky závitová tyč, jen s jinym profilem zubu :wink:
asi ti chtěli kluci naznačit, že když šroub, tak kuličkovej.
Ikdyž se dá vůle na trapézu vymezit, navíc když to nebude namáhaný, tak mi to příde zbytečný
www.tc-pipa.wz.cz
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

25. 9. 2010, 4:52

pipa píše:trapéz je taky závitová tyč, jen s jinym profilem zubu :wink:
asi ti chtěli kluci naznačit, že když šroub, tak kuličkovej.
Ikdyž se dá vůle na trapézu vymezit, navíc když to nebude namáhaný, tak mi to příde zbytečný
na strojarinu sem drevo ;) sem rad ze se toho ujmul kamos co to ma jako konicek :D
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“