konečne poriadna fotka ,dikes už som to pochopil

FO6 je asi nějaký sofistikovaný stroj na kolečka, že?tumlik píše: Správně by to ovšem bylo tak,že .... a to už je princip odvalu například u FO6![]()
Horizontálku bohužel nemám, ale již od počátku přemýšlím jak to adaptovat na moji vertikálku Asista. Hlavním problémem zřejmě bude (by byla) tuhost takové sestavy. No, uvidíme! Sehnat si pořádnou děličku a sadu fréz nedokáži, zato na vzorová kola mám času habaděj..jova píše:
Pro práci s touto odvalovkou se mi zdála mnohem výhodnější horizontální fréza ....
Omlouvám se za omyl613ziza píše:jova píše:
Pro práci s touto odvalovkou se mi zdála mnohem výhodnější horizontální fréza ....
Žíža? Uff... znáš tedy moje "pravé" jméno?!tumlik píše:to 613žíža:![]()
jova píše:Takhle vypadá to moje pojetí Vávrovi odvalovky upevněné na frézce.
Jak při tom řešíš záběr šneku do ozubeného kola ?jova píše:Takhle vypadá to moje pojetí Vávrovi odvalovky upevněné na frézce.
Srovnání osy zubů se provádí nakloněním toho držáku koleček ve svěráku, posuvem stolu vpřed-vzad se "zfrézují" zuby do roviny, posuvem vpravo-vlevo se nastavuje hloubka zubů.
Je to ukázková sestava, ta kolečka jsem tam dal pouze pro představu.
U nóbl řemeslníků k sobě oba díly k sobě přitahuje (šnek do kola) vinutá pružina ukrytá v teleskopickém pouzdru zakončeném kulovými čepy, jiní to k sobě stáhují vhodně dimenzovanými Dunlop neoprenovými "O" kroužky. Mně fungovala stará "zavařovačka". Tato veledůležitá, pro odvalení kola naprosto zásadní součáska na fotkách strojku obvykle nebývá a smrtelnému člověku je tím, pochopitelněZdenek Valter píše: Jak při tom řešíš záběr šneku do ozubeného kola ?
Co když se dostaneš mimo ?
Nebo mi něco uteklo ?
Škoda... ale ono zjednušovat jednoduché asi opravdu není snadné.tumlik píše: Tak v pátek jsem to trochu přehnal večer s prací (10piv)ale potom jsem ještě asi ve dvě ráno kreslil (manželka na noční)a druhej den jsem čuměl na ten výtvor
a byla tam jedna zásadní pitch..na kvůli které by to bylo složité to co jsem měl jak jsem říkal "v hlavě".Prostě by to bylo v domácích podmínkách neuskutečnitelné
![]()
"Žíža" je pradávná zkomolenina mého křestního jména, ale s tatroffkou - to ses trefil! Její bájnou žíznivost ovšem deklarovali ve svých stazkách výhradně jen panští kočí, jejichž hladové rodinné škodofky čekaly, až co tatínek večer v bandasce přinese.tumlik píše:Jo a jaká že to je Moravská u Brna? tam žádná není![]()
613žíža jsem spletl ale nick mě asocioval žíznivou šestsettřináctku