Postprocesor

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

9. 1. 2007, 8:06

Aha , takze ty jsi to neskousel fyzicky. To chapu.

O postrocesorech toho je opravdu hodne a nerad bych rozebiral jednotlive fce jen jednoho programu , je to zbytecne. Ja to docela zvladam protoze jsem nekolikrat procetl hafo prirucek a pak jsem to fyzicky testoval na strojich co programuju ja.
Tech funkci a moznosti je opravdu mnoho to neni na kratkou debatu. :D
V podstate si kazdy program vytvori z kresby a na ni vami zvolene technologie soubor ktery obsahuje vsechny mozne i nemozne informace o obrabeni, komentare a popisy.
Postrocesorem si vybirate s toho souboru pouze to co vam vyhovuje a pri tom dbate aby byl dodrzen spravny syntax G_kodu pro vas stroj(system).

RADEK
QNX píše:"s" nejsou v CNC programu (tam je postprocesor nahradí těmi komentáři), ty "s" jsem vyčetl v postprocesoru a nerozumím tomu, jak to funguje. Kde se tam berou ty "s" a jak jsou provázány komentáře k nástrojům v postprocesoru s knihovnou nástrojů v SurfCamu Já už se v tom postprocesoru trochu hrabal, pár parametrů jsem upravil a opatřil to českým komentářem, takže to bude trochu srozumitelněší. Ještě musím otestovat co to dělá a jak se na to bude tvářit MACH (alespon bez stroje). Pokud si někdo troufne pár programů pustit ve vzduchu i na stroji, tak se pak můžem dohodnout a já nějaké připravím.
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
QNX
Kontaktovat uživatele:

9. 1. 2007, 9:35

To je v pořádku, já se tím prokoušu. Nejdřív jsem neměl odvahu se do vlastních úprav postprocesoru pouštět, ale naštěstí to není tak složité. Manuál pro tvorbu postprocesorů pro SurfCAM má 130 stran, nejdřív mi to připadalo moc, ale po jejich přečtení bych uvítal, kdyby tam bylo informací ještě víc. Naštěstí základní funkce jsou tam popsané dostatečně a ty které jsou popsané nedostatečně asi stejně potřebovat nebudu :-)
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

10. 1. 2007, 8:42

Moznosti pro tvorbu posptrocesu jsou dve , je tam jeste program pro tvorbu S-postprocesoru (ja pouzivam M-postprocesory).

To je dobre ze ses odhodlal tim prokousat :D
Ceske popisy ci vysvetlit konkretni veci muzu.

RADEK
QNX píše:To je v pořádku, já se tím prokoušu. Nejdřív jsem neměl odvahu se do vlastních úprav postprocesoru pouštět, ale naštěstí to není tak složité. Manuál pro tvorbu postprocesorů pro SurfCAM má 130 stran, nejdřív mi to připadalo moc, ale po jejich přečtení bych uvítal, kdyby tam bylo informací ještě víc. Naštěstí základní funkce jsou tam popsané dostatečně a ty které jsou popsané nedostatečně asi stejně potřebovat nebudu :-)
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
Petr Nevařil

19. 2. 2007, 10:51

Zde je vypis kodu z teto diskuse

N51 G0 X66.58 Y0
posuv rychloposuvem - maximalni rychlosti stroje. Nemusi to byt linearni interpolace, zavisi to na ridicim systemu.
N56 M8
funkce zavisla na stroji - prace s vretenem nebo nastrojem, zavisla od
stroje. Je nadefinovan nejaky standard, ale kazdy ho chape po svem. Proto tolik postprocesoru a ruznych formatu G kodu
N61 G0 Z2.5
posuv rychloposuvem
N66 G1 Z-5. F162
posuv linearni interpolaci v Z na -5 rychlosti 162. F udava rychlost. Vetsinou se udava rychlost v mm/min nebo v palcich-min (takto byvaji uvedeny i rezne podminky pro nastroje a materialy), ale setkal jsem se i s rychlostma mm/s.

Hezky den
Segoo

7. 12. 2007, 11:29

QNX píše:To je v pořádku, já se tím prokoušu. Nejdřív jsem neměl odvahu se do vlastních úprav postprocesoru pouštět, ale naštěstí to není tak složité. Manuál pro tvorbu postprocesorů pro SurfCAM má 130 stran, nejdřív mi to připadalo moc, ale po jejich přečtení bych uvítal, kdyby tam bylo informací ještě víc. Naštěstí základní funkce jsou tam popsané dostatečně a ty které jsou popsané nedostatečně asi stejně potřebovat nebudu :-)
Ahoj, prosim ta ten manual pre tvorbu postprocesorov mas v kniznej forme alebo aj v elektronickej?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní software“