Dobrý den,
Mám zkompilovánu aktuální verzi EMC a snažím se rozchodit elektroniku s 5i20, dvěma řadiči DC serv 7i29 a isolační kartu 7i37. Na konektoru P2 mám připojeny řadiče serv a na konektoru P3 mám kartu 7i37. Konfiguraci jsem dělal přes Pncconf a přikládám výpis pinů i hal soubor.
Řadiče serv jsou asi zapojeny správně, zkoušel jsem zatím jen připojit jednotlivé enkodéry, zatím bez motorů.
Problém mám v tom, že do karty 7i37 neleze žádný signál, ačkoliv jsem jej v Pncconf několikrát zadával. Karta 7i37 má ovládat chlazení, písty u výměny nástrojů a spouštění vřetene plus do ní mají být připojeny koncové a referenční spínače a emergency stop.
Podle výpisu pinů to vypadá, že se žádné nastavení pro konektor P3 neuložilo. Dá se to nějak zadat ručně a případně jak?
5i20 + 7i37 + 2x7i29
- Přílohy
-
- vypis pinu dmesg.pdf
- (5.63 KiB) Staženo 387 x
-
- frezka.pdf
- (16.1 KiB) Staženo 594 x
Ruční konfigurace asi neujdeš. Budeš si muset nastudovat manuál. Už jsi s EMC něco dělal? Víš jak to celé funguje?
Martin
Manuálu se nebojím
jen nevím, který manuál máte na mysli.

No dokumentaci pro EMC. Bez zakladnich znalosti konfigurace EMC to asi nedas do kupy.
Martin
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nereknes konfiguraci pinum ze maji byt pouzity na napr. enkoder, stepgen ,pwm tak jsou automaticky vsechny nepouzite I/O, a jestli je pouzijes jako vstup ci vystup je dal na tve vuli a musis to v prislusnem hal dopsat pokud to neudela ten Sw SAM.
Tu konfiguraci mas proto co chces nepouzitelnou, rekl bych ze se to bude muset dopsat rucne a vsechno.
RADEK
Tu konfiguraci mas proto co chces nepouzitelnou, rekl bych ze se to bude muset dopsat rucne a vsechno.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Externí vstupy a výstupy mi už fungují, ale motory se chovají divně. Po dojetí do určité polohy se nezastaví ale "kolébají" se kolem cílové hodnoty. Například chci najet do X10 ale motor kmitá mezi 9.9 až 10.1 mm. Projevuje se to takovým bzučením. Zkoušel jsem různá nastavení parametrů PID, ale bez výsledku 

Bzučí to i na motorech, které jsem předtím používal s UHU driverem a jezdily plynule.