pretačanie brzdovych kotúčov na auto
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Nieco na sustruzenie kotuciu.....
http://stroje.hyperinzerce.cz/kovoobrab ... -vysocina/
http://stroje.hyperinzerce.cz/kovoobrab ... -vysocina/
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nevím co s tím zase děláte za bramboračku
. Když chce někdo přetočit kotouče a chce to za kafe nebo cigarety tak ho vyrazím. Když to zaplati a da 150,- za kus tak to udělám a nevidím v tom problém. Min síla je buď vyražená a nebo se dá najít v Autodatech. Za namontování nebo nenamontování kotouče který je příliš tenký zodpovídá automechanik.
A takový nesmysl, že je přetáčení kotoučů a bubnů přežitek z minulých dob, to si můžete vykládat v hospodě u piva. Je vidět že ještě nikdy nikdo nekupoval nové kotouče na X5, Touareg, Jeep a nebo bubny na T815, Liaz atd.
Pak by jste jeden vedle druhého soustružili, jen by se prášilo od nožíku

Jedna věc je daná, musí bežet obě čela spolu + čelo, kterým kotouč sedí na náboji.

A takový nesmysl, že je přetáčení kotoučů a bubnů přežitek z minulých dob, to si můžete vykládat v hospodě u piva. Je vidět že ještě nikdy nikdo nekupoval nové kotouče na X5, Touareg, Jeep a nebo bubny na T815, Liaz atd.
Pak by jste jeden vedle druhého soustružili, jen by se prášilo od nožíku

Jedna věc je daná, musí bežet obě čela spolu + čelo, kterým kotouč sedí na náboji.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
My neee! Jenom Gamas je asi z kraje, kde se disky sbírají v lese jak václavky. Nezbývá mi, než mu tiše závidět! A já už se málem těšil na nové kotouče.magi píše:Nevím co s tím zase děláte za bramboračku![]()

Všechno, co může počkat do zítřka, klidně počká i do příštího týdne. ;-)
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Mě tohle rychlé rozhodování o výměnně dílců na autě dovede vytočit.
To je totiž přesně politika drahých značkových servisů. Zákazník přijede že mu blbě brzdí auto, popřípadě svítí kontrolka od výměny obložení brzd.
Mechanik to rozdělá vyhází úplně vše a nasadí úplně vše nové. O nic přece nejde, platí to přece zákazník. Přitom kotouč by stačil jen "postrašit" nožem v soustruhu, aby nové desky jely po rovné ploše. Samosřejmě že tohle rozhodování nemůže dělat úplný dement a pokud vidí že kotouč už je tenký a zralý na vyhození tak pak není o čem.
To je totiž přesně politika drahých značkových servisů. Zákazník přijede že mu blbě brzdí auto, popřípadě svítí kontrolka od výměny obložení brzd.
Mechanik to rozdělá vyhází úplně vše a nasadí úplně vše nové. O nic přece nejde, platí to přece zákazník. Přitom kotouč by stačil jen "postrašit" nožem v soustruhu, aby nové desky jely po rovné ploše. Samosřejmě že tohle rozhodování nemůže dělat úplný dement a pokud vidí že kotouč už je tenký a zralý na vyhození tak pak není o čem.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- Pavelono
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Většinou to nemá cenu, když si nechám stočit kotouč tak stejně za chvilku je zralý na výměnu a nebo se teplem s křivý. Ještě se mi nestalo že by po sjetí na soustruhu kotouč vydržel aspoň rok na autě. Soustružník odvedl vždy dobrou práci ale kotouč už to nevydrží. podle mě to nemá cenu. Možná tak pro někoho kdo najezdí za rok 2000km.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To nebude jen tím, že to platí zákazník
Občas jsou dost líný vůbec se zamyslet. U auta v záruce radši 2x vymění komplet celou klimatizaci než by si prohlídli potrubí a zjistili, že byla blbě přitažená svorka na hadici a opravili to za 30 vteřin jen šroubovákem... (dle skutečné události)

Aleš Procháska
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
O tomto samosřejmě vím, ale řekl bych že to takto "nevyjde" v 1 z 10ti případů. U bubnů na náklaďáky nepamatuju, že by se někdy kupoval nový. Většina lidí jenom přenýtuje obložení a buben se vůbec neprotáčí. To už musí být extra křivý aby se protočil na soustruhu do roviny.Pavelono píše:Většinou to nemá cenu, když si nechám stočit kotouč tak stejně za chvilku je zralý na výměnu a nebo se teplem s křivý. Ještě se mi nestalo že by po sjetí na soustruhu kotouč vydržel aspoň rok na autě. Soustružník odvedl vždy dobrou práci ale kotouč už to nevydrží. podle mě to nemá cenu. Možná tak pro někoho kdo najezdí za rok 2000km.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
No prosím. A mě se vždycky každej mechanik směje jak debil, když čelo kotouče čistím dráťákem nebo i šábrem abych jej pěkně rovně upnul a čelně neházel.