Vrtání díry
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Dneska mi dala jedna díra takovou práci, že jsem ji musel aspoň vyfotit
. Ve svěráku je chycený svěrák nastavený podle sinového pravítka a v něm obrobek nastavený podle štelovatelného prizmatu. Místo vrtáku je fréza 2x16 mm chycená do úzkého tepelného upínače a ještě ze 2/3 stopky vyložená
A kupodivu se nic nezlomilo ani si neškrtnul upínač do obrobku 
Aleš Procháska
- Gulliver64
ty se s tím tady sereš, v číně by to vzali ručně od oka a bylo by po ptákách 
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
No právě, a to je onoGulliver64 píše:ty se s tím tady sereš, v číně by to vzali ručně od oka a bylo by po ptákách
Aleš Procháska
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Na vteřiny ne, ale půl stupně nebo tři desetiny jinam a bylo to v hájikovohemil píše:Nojo Čína ,ale tady jsme přeci profíci ne . Jinak zajímavá poloha ,doufám že tam nebyla přesnost na vteřiny,ale jen prostě do rohu.
Aleš Procháska
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak
Můj cíl je, že bude Číňan každou součástku hodiny a hodiny obracet v ruce a dumat jak to asi vyrobili. A když na to přijde a vyrobí to, tak zjistí, že to nefunguje protože těch 89°30' nebyla chyba původní výroby ale úmysl
Tak třeba se k tomu cíli jednou dopracuju 
Aleš Procháska
no nezavidim ti, viem si predstavit kolko to muselo dat prace, v starej firme som pracoval na EDM mašinach a niekedy sme hlbyli veci na pol stupna a 5tisicin presne upnute boli cca v 3 - 5 upinacoch, skoro ako u teba v zveraku pripravok v nom dalsi atd, vdaka bohu ze teraz mam k dispozici 5osu cnc frezu a centro P upinace s priemerom 7mm