sustruh SR 50A
..mate niekto nejake skusenosti s tymto strojom ? Radenie otáčok je tam hrozne problemove inak je to velmi dobry sustruh robim na tom v praci a nejako si naš udrzbar stymi otackami nevie poradiť proste nepreradzuje otačky. Rano kým je to studene preradzuje to otačky aspon niektore ale potom ked sa stroj zohreje uz len jedne otacky tam zaradim a dosť.
sustruh sv18 ,vrtačka
zdravim! ano pracujem na takom sustruhu, mám podobné problémy, zaujimave je že je to presne naopak..kym je studeny, nejdu alebo len velmi ťažko idu prehodiť rychlosti...ked sa zohreje je to lepšie,ale sem tam vyhadzuje rychlosti...problem riešim tak že ho vypneme, a kym ešte motor nezastavil celkom, vtedy mu treba zaradiť rýchlosť.Občas trochu zaškrype, ale funguje to takto už asi 5 rokov a je to v pohode, nič neodyšlo ani žiadne naznaky toho že by sa niešo kazilo, je to dobrý sústruh naozaj:)peter1 píše:..mate niekto nejake skusenosti s tymto strojom ? Radenie otáčok je tam hrozne problemove inak je to velmi dobry sustruh robim na tom v praci a nejako si naš udrzbar stymi otackami nevie poradiť proste nepreradzuje otačky. Rano kým je to studene preradzuje to otačky aspon niektore ale potom ked sa stroj zohreje uz len jedne otacky tam zaradim a dosť.
chlape a ked pišeš že robiš na takej masine režeš na tom aj zavity? alebo resp.menil si niekedy tu petku stou zavitovou patronu na zavity?ono na tom stroji rezať zavity je to krasa v porovnani s 18 tkou aku to ma pevnosť na 18 tke dakedy 3 krát prejdem bez pridavku a stale mi to berie šponu .
sustruh sv18 ,vrtačka