Zdravím místní odbormíky.
Chtel bych na otočný stůl připevnit sklíčidlo a nevím jaká cesta je nejlepši. Jedná se o malý 110mm otocný stůl a 100mm sklíčidlo (to sem ještě nekoupil). Nikde jsem nenašel sklíčidlo tohoto průměru s průchozíma dírama pro šrouby viz obrázek. Vyrábět nějaký mezikus se mi nechce kvůli výšce. Jak to řešíte? Kde sehnat skličidlo. Asi by šlo provrtat obyčejné sklíčidlo, ale do toho se mi taky moc nechce.
Dík za radu.
Martin
Otočný stůl vs sklíčidlo
http://www.tos.cz/tospdf/iug.pdf - tohle by nemohlo být? Díry jsou průchozí...
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Já to řešil pro otočný stůl 200mm tak, že jsem na aukru koupil sklíčidlo 200mm (bylo bez zadního krytu připevněné na nějakém přípravku ), ty původní díry zezadu jsem provrtal skrz a z předu zahloubil otvory pro inbusy .
Do nového vrtat by mi rvalo srdce, ale u tohohle za 600,- mi to bylo jedno.
Do nového vrtat by mi rvalo srdce, ale u tohohle za 600,- mi to bylo jedno.

- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Co vyrobit přírubu většího průměru než je univerzálka? K ní univerzálku klasicky imbusy zezadu a celé toto jinými otvory, které by byly mimo obrys univerzálky na stůl pomocí T šroubů. Mělo by to výhodu, že by příruba mohla mít zespod otvor s trnem, který by pasoval přesně do středové díry na otočáku. Tím pádem, pokud by jsi potřeboval mít univerzálku v ose otočáku, nemusel by si ji pokaždé rovnat podle hodinek.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
To by šlo, ale stůl je 110mm a univerzála 100mm, takže okolo není místo.magi píše:Co vyrobit přírubu většího průměru než je univerzálka? K ní univerzálku klasicky imbusy zezadu a celé toto jinými otvory, které by byly mimo obrys univerzálky na stůl pomocí T šroubů. Mělo by to výhodu, že by příruba mohla mít zespod otvor s trnem, který by pasoval přesně do středové díry na otočáku. Tím pádem, pokud by jsi potřeboval mít univerzálku v ose otočáku, nemusel by si ji pokaždé rovnat podle hodinek.
Otočnej stůl je takhle malej, kvůli prostoru. Potřebuju to co nejnižší. Už sem ale našel sklíčidlo IUG 100mm s dírama skrz, tak ho použiju. Na vystředění mě napadlo strčit MK2 trn do stolu, ktery bude pokračovat valcovou plochou, na kterou stáhnu sklíčidlo a pak ho teprve dotáhnu ke stolu. Nějaká desetinka mě nevadí. Bude to takový "jednoúčelový" vrtací přípravek pod vrtačku ovládaný přes EMC. Potřebuju vrtat po obvodě součástky (nebo na roztečné kružnici) několik děr s danou uhlovou roztečí a pootáčet to ručne se mi nechce. Takže vyvrtám, při horní poloze vrtáku sepne spínač, pootočí hlavou, vyvrtám a tak pořád do kola až do úplného zblbnutí. Nejvíc práce bude upnout a vyndat obrobek, takže u toho stejně někdo bude muset stát, proto to nehodlám dávat na frezku a vrtat to na ní v automatickém cyklu. Budou to vesměs tři dírky na součást z plastu.
Martin