PRIPOMINKY K NOVE VERZI

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Odpovědět
existpierre

22. 11. 2010, 10:08

ano myslim to, ale nie je to v sekcii neprecitanych prispevkov ...
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

22. 11. 2010, 10:24

ano ano, toto dělám někdy i u delšího emailu :wink: bohužel jsem se s tím na starém cnc nesetkal a tak jsem nyní pochybyl :lol:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 11. 2010, 9:04

tak problem s prilohami vyresen
bylo tam pretypovani soucasne velikosti adresare priloh na int4
bohuzel ten adresar ma kolem 7G takze jsem to zmenil na int8
to by mohlo chvilku vydrzet :D

ted jeste synchronizuju prilohy ze stareho fora takze behem dneska by se meli objevit postradane obrazky
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
HonzaCh

23. 11. 2010, 11:17

Jestli můžu...na zpočátku scházející "Za iks hodin" jsem si díky "Zobrazit nepřečtené" celkem zvykl, ale to otvírání příloh a externích odkazů v nové záložce/okně... Zapomínám na Ctrl+click a stejně to někdy FireFox ignoruje. Jinak bezva, díky.

H.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 11. 2010, 12:04

taky to vidim za dostatecne
asi to nema vyznam
ty odkazy zkusim opravit
.xxx.

23. 11. 2010, 12:50

nechces alespon vyhodit " Předmět příspěvku: Re: blablabla " v kazdem prispevku
to je fak des, jak se to porad opakuje a clovek to musi preskakovat ocima a hledat zacatek smysluplnych informaci

a kdyz uz v tom budes tak informaci na prave strane " Napsal: 21 lis 2010 19:13 " presun napr. do spodniho radku a vystred doprostred - prazdny horni 1cm ramecek muzes pak cely odebrat

ps. koukam ze nefuguje zmena barvy pisma v prispevcich
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 11. 2010, 1:19

zatim resim funkcni nedostatky
az bude vic casu budu resit i esteticke

obrazky synchronizovany ted jeste dosynchronizuju nahledy obrazku
melo by to do 10min byt hotove

barvy mi fungujou
ne ze bych byl nadsenej kdyz mi tu z toho nekdo bude delat omalovanku
ale jsou pripady kdy by to mohlo byt prakticke
.xxx.

23. 11. 2010, 3:08

// pardon chyba je na me strane - blokoval jsem nejake veci prez Adblock a proto to nefungovalo
kraljan

23. 11. 2010, 3:18

Zdravim,
neni to zasadni problem (staci az bude nekdy cas), ale html linky ze soukromych zprav (i novych) se oteviraji stale ve stejnem okne.
robokop píše:ty html linky by meli byt u novych prispevku OK
u starych je budu muset premastiti databazovym dotazem protoze jsou ty odkazy zakodovany v textech prispevku uz v HTML a pri prevodu se to asi modifikovalo
Kilovolt
Sponzor fora

23. 11. 2010, 5:19

Mám dotaz-funkce Zobrazit aktivní témata nechodí jen mě,nebo ještě někomu jinému?Myslím,že by mohla nahradit funkci st. fora ,která uměla zobrazit příspěvky za poslední hodinu,dvě,6,den atd.Jinak na zobrazení odkazů v novém panelu platí u Firefoxu kliknutí kolečkem ,popřípadě prostředním tlačítkem.
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 11. 2010, 12:10

Gratuluji k úspěšnému přechodu - ale Robokope - děláš jednu tragickou chybu:

Ty jsi na novém fóru nechal vzhled Sub Silver Te je sice dost podobný vzhledu na starém fóru - ale má jeden tragický nedostatek - je dělán pmocí tabulkového layoutu a je zastaralý. To by sice nebyla takový průser - ale naprostý horor ti nastane, až budeš na fórum instalovat mody, nebo patchy. Proč:

Výchozí vzhled na phpBB3 je ProSilver, který používá moderní beztabulkový layout a spoustu dalších vychytávek (xhtml a css validita). Drtivá většina modů, který je psaná pro phpBB3 používá jako výchozí šablonovací systém založený na ProSilveru (a na Pro silveru je založena spousta dalších templat). Zastaralý SubSilver podporuje jen zanedbatelná menšina. Pokud sem budeš instalovat nějaké mody, tak budeš muset část obsluhující templaty upravovat pro SubSilver - což pro tebe znamená v podstatě vše do templaty znovu nakódovat. Takže pokud sem budeš dávat např inzerci, nebo fotogalerii, tak se s tím budeš doslova mrdat celý měsíc a ve výsledku ti to stejnak nepojede - to by jsi se musel perfektně vyznat v šablonovacím systému, aby jsi to bez chyby nakódoval.

Naproti tomu pokud použiješ pro fórum vzhled Pro Silver (nebo nějakou jinou tempolatu na něm založenou) tak máš ušetřenou ohromnou spoustu problémů. Takže ti dodopručuji následující:

Natvrdo změň vzhled fóra na Pro Silver a všem ho nastav jako výchozí. Sice se zde vyskytne hromada uživatelů, kteří budou nasraní, že se na fóru neorientují, nebo se tu nemůžou vyznat, či snad proboha že nemají ikonky na svém místě - ale na to zvysoka ser, a ty připomínky ignoruj. Do třech týdnů totiž dojde k tomu, že si drtivá většina uživatelů na toto nové rozmístění zvykne a přijde jim naprosto přirozené a logické - a navíc si spoustu vychytávek mohou nastavit ve svém profilu. A ty, co vyhrožují, že odejdou ignoruj a nech je odejít - oni se časem vrátí s ocasem mezi nohama ...

Toto ti ušetří ohromnou hromadu práce při administraci a instalaci modů. Jak se zachováš, je na tobě, ale měl by jsi dát na mou radu - na podpoře phpBB3 s tím máme dost zkušeností, abych ti tuto radu mohl dát.

Pokud by jsi potřeboval píchnout s administrací, nastavením fóra nebo instalací některých modů, tak mi dej vědět.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 11. 2010, 12:50

diky za radu taky myslim ze to je jen o zvyku
o problemech s temi mody jsem nevedel
.xxx.

24. 11. 2010, 9:24

... nezalezi ani tak na tom, jaky vzhled bude nakonec pouzit - dulezite je, aby byl upraven do nejake rozumne koukatelne podoby a aby splnoval zaklady ergonomie

ps. 2 R - stick ... tady neni banda tupych uzivatelu na ktere jsi mozna zvykly z jinych projektu...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 11. 2010, 9:32

no nezalezi a zalezi
spousta lidi nema rado zmenu a neni to o jejich inteligenci i kdyz ti inteligentnejsi na to maji vetsinou racionalnejsi pohled

resim pomalu vzhled na bazi prosilver ale aby byl rozume rozvrzenej
ale jak rikam ma to malou prioritu protoze nejdriv se musi odchytat mouchy ve funkcnim jadre fora a pak se bude resit estetika a stim pujde i zmena templatu protoze jak rekl r-stick je to zaklad pro budouci upgrady a rozsireni funkci fora
udelam pak testovaci kout kde se to bude ladit a az to bude ok tak to prepnu
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 11. 2010, 10:19

zapnul jsem funkci slovani aktivnich temat takze se da vyhledavat nove prispevky zpetne podle casu (je to pod zminenou funkci "Zobrazit aktivni temata")
Odpovědět

Zpět na „Provozní záležitosti“