pro mně neznámá chyba: positive limit

Odpovědět
Smartyn

25. 11. 2010, 5:56

Dneska jsem po půl roce spustil CNC, EMC z liveCD, nastavil *.ini a *.hal, přesně jak jsem to dělal tenkrát, otevřel soubor který už jsem dříve normálně frézoval, Ale dneska jsem ztroskotal na této chybě:

A nevíte jak udělat pozici HOME bez toho aniž bych musel najet na snímače?
Přílohy
Screenshot-zebras1 pr2.nc - AXIS 2.3.0 on my-mill.png
Paik

25. 11. 2010, 11:13

S EMC jsem naprostej zacatecnik..ale myslim ze ti muzu pomoct..ta chyba ti rika ze si mimo pracovni oblast stroje..je to videt i z toho obrazku..drady nastroje pro to zebro mas mimo tu cervenou krychli, ta totiz znazornuje prave tu pracovni oblast...

homovat muzes pomoci tlacitka HOME kdyz mas v halu nenastavene koncaky jako homovaci pak se ti to nahomuje do pozice kde mas vreteno..pokud je mas nastavene jako homovaci tak ti to odjede automaticky

jednodussi je si najet vretenem kde chces zacit rezat pak u X a Y zmacknes Touch off s 0 a pro Z si tam das treba 10mm kostku najedes na ni nastrojem das Touch off a napises tam + nebo -10..a drahy nastroje se ti dostanou tam kde mas vreteno (resp. nulovy bod G-kodu se ti tam dostane)...zkus si to pochopis to rychle

koukam ze to zebro ma skoro pul metru to musi bejt poradnej macek
Smartyn

26. 11. 2010, 7:22

Děkuji za reakci, ale zkoušel jsem to žebro posunovat po stole sem a tam, když se dostalo mimo rozsah tak se to červeně ukáže. Dělá mi to u všech programů co dřív normálně fungovali, ale ten jejich nápis EMC2 jede.

Díky za tu informaci o HOME, doteď jsem musel drátkem posílat signál jakoby ze snímače.
Jinak je to na Sopwith Pup 1:3
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2010, 7:34

musis to tim touc off dostat dovnitr te cervene krychle a to i rychloposuvy
tzn. muzis to i vic zanorit dovnitr v Z

ty koncovy referencni spinace se urcite dodelej bude te to stat tak 100kc ale usetri ti to v budoucnu tolik prace ze si to ani nedokazes predstavit

kdyz si na to zvyknes tak muzes pripravovat programy prave podle masiny a nemusis pouzivat touch off
jen zapnes stroj a najedes referaky jednim tuknutim
pak uz jen druhym tuknutim pustis obrabeni
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Smartyn

26. 11. 2010, 7:56

Ty koncáky samozdřejmě v plánu jsou, jen je problém se k tomu dokopat.

Jinak to vypadá že už to jede, ale udělal jsem to samý jako vždy. Jen jsem si hrál v nastavení velikosti stolu, ale když jsem to vrátil zpátky tak to jde pořád.
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“