Magiho výzkumný ústav

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

10. 11. 2010, 7:22

Tedy lze říct že je velikost jádra + - stejná. Fajn, to jsem chtěl slyšet.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

14. 11. 2010, 11:04

Takto vypadá, lépe řečeno vypadal, spalinový výměník ze 150kW kogenerace. Obě trubkovnice rozpálit plazmou, všechny trubky ven, vypálit nové trubkovnice, navléct všechny trubky nové a vše zavařit TIGem. Větší průměry a menší počet. Tímto krokem mu lehce snížím účinnost, ale zabráním kondenzaci H2SO4 v trubkách, která je doslova sežere.
Přílohy
Obraz006.jpg
Obraz007.jpg
Obraz008.jpg
Obraz009.jpg
Obraz010.jpg
Obraz011.jpg
Obraz012.jpg
Obraz013.jpg
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2010, 7:49

Takto vypadá trubkovnice nyní po úpravě. Zbývá zavařit vše TIGem.
Přílohy
Obraz031.jpg
Obraz025.jpg
bobik

26. 11. 2010, 8:08

Navrhuji uspořádat sbírku magimu na foťák. :D Dělá pěkný věci, ale ty fotky jsou prostě hrozný.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2010, 8:15

To není vůbec o foťáku :D, i když s kvalitou fotek naprosto souhlasím. Když budu chtít fotit foťákem a ne mobilem, tak nic nevyfotím, protože na foťák je člověk přece jen opatrný a nenosí jej v kapse stále. To že sem tam něco bliknu mobilem, je proto že jej mám vždycky u sebe. Kolega mi vždycky říkal, že s mobilem zacházím jako k...a s děckem a měl pravdu. Kolikrát týdně mi spadne na zem ani nepočítám. To je bohužel holá praxe a realita.
Protože znám sám sebe tak vím, že i když budu mít foťák laciný, o který se nebudu muset bát, tak jej nebudu mít u sebe když se něco dělá.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2010, 9:38

Bumbala by ta Slavie třeba minerální hydraulický olej?
Aleš Procháska
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2010, 9:50

prochaska píše:Bumbala by ta Slavie třeba minerální hydraulický olej?
Záleží jak je na tom s hořlavostí a výhřevností. Myslím že určitě ano. Před cca 10ti lety jeden místní koumes zkoušel krmit Zetoráckej 4válcovej motor vyjetým olejem z kogeneraček.
Já jsem zase kdysi v té samé době zkoušel krmit naftový turbínový hořák také vyjetým olejem, ale z autoservisů.
Narazili jsme oba v podstatě na jediný, ale zásadní problém. Tyhle vyjeté oleje obsahují mikročástice, které odfiltruješ jedině na odstředivce (mají větší měrnou hmotnost než olej). Tyhle mikročástice kolegovi vydíraly vstřiky a mě u hořáku dýzu a vydřelo se čerpadlo.
Nemluvím o tom, že oleje z autoservisu to je jedním slovem tragédie, protože každej mechanik bere sud na olej jako jakousi žumpu, kam najele vše co nepotřebuje (voda, fridex, brzdovka, hadry, piliny atd). Tohoto problému byl kolega ušetřen, protože byl osobně přítomen výměnám olejů v kogeneračních jednotkách a tedy si dohlédl na čistotu.
Záleží tedy ve značné míře na čistotě zmíněného oleje.
Živočišný tuk, vyráběný u nás ve fabrice tyhle částice neobsahuje. Tady je zase problém s obsahem vody, ale ta se dá lehce vyvařit.
Když vezmeš vyjetý olej, který jsem před minutou vypustil z velké mašiny a tento olej má proběh 300mht, jeví se absolutně čistý. Pouze má tmavou barvu. Když s ním ale zatočíš v laboratorní kyvetové odstředivce nejakými 3500 ot. tak žasneš, co je v tom za železářství a asfalt. V kyvetě se to nádherně rozhodí do několika vrstev podle měrné hmotnosti a nahoře je čirý olej. Bohužel pokud by jsi toto chtěl provádět kontinuálně a v objemu který by měl smysl, tak musíš použít dekantační, nebo ještě lépe trikantační odstředivku. Něco z výrobků firem Flottweg, AlfaLaval, Vestfalia, PBS Velká Bíteš apod.
Flottweg dělá dokonce mašinu, jmenuje se to Sorticanter a ta odděluje z rozemletých PET lahví plast víček od plastu lahví.
Naposledy upravil(a) magi dne 26. 11. 2010, 10:04, celkem upraveno 1 x.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2010, 9:59

tata vypravel ze na dolech lili hydraulicak do zbijecek, ty pak diky tem samozapalum meli vetsi silu a litali jim z vejfuku plameny :D :D :D
ale na naftu to nemakalo ta prej bouchala daleko driv (snadneji se zapalovala)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2010, 10:06

robokop píše:tata vypravel ze na dolech lili hydraulicak do zbijecek, ty pak diky tem samozapalum meli vetsi silu a litali jim z vejfuku plameny :D :D :D
ale na naftu to nemakalo ta prej bouchala daleko driv (snadneji se zapalovala)
U nás zedníci občas lejou do zbíječky naftu, když se jí nechce. Pravda je, že to pak někdy střílí a lítá z toho plamen.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2010, 10:32

ono taky asi pujde o to v jakem je stavu a taky asi budou ruzne na ruzne tlaky tak podle toho
no kdyby to nekdo zkousel tak poslete video :-)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2010, 9:17

Dík. To budu muset někdy zkusit s tou odstředivkou. Mám tu dva soudky oleje který sice už protek kuličkovými šrouby a lineáry (ztrátové mazání) ale jeví se býti na pohled úplně čistým (a já nevím co s ním). Tak asi zkusím tu odstředivku (SN50 :-)) co to udělá. Možná olejovou šmouhu napříč celou dílnou :-)
Aleš Procháska
QNX
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2010, 1:39

Slavia by vyjetý olej žrát mohla. Někde jsem našel údaj o nutnosti filtrace přes filtr pod 10 mikronů ........ ale neověřoval jsem to
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2010, 1:54

Na soustruhu s tím zatočit určitě půjde, pozor na nevývažek. Musíš dát dvě kyvety proti sobě a hlavně použít plastové, skleněné se rozletí.
Jinak odstředivka a kontrolní vzorek odstředěného čistého tuku na fotkách.
Přílohy
tuk.jpg
rotofix.jpg
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

4. 12. 2010, 9:26

bobik píše:Navrhuji uspořádat sbírku magimu na foťák. :D Dělá pěkný věci, ale ty fotky jsou prostě hrozný.
V pondělí budu mít novej foťák. Žena rozhodla že potřebujeme novej. Jsem zvědav, jestli mi ho někdy taky půjčí na focení toho mého "rezavého harampádí za které jen vyhazuju peníze" jak s kamarádkami komentuje mojí činnost.

Myslím že ještě rád vyndám z kapsy mojí odřenou, otlučenou služební nokii 6300, abych si něco vyfotil :D :D
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 12. 2010, 6:11

Tak už máme foťák. Ovšem dcerka Sabinka povídala, že si to ještě moc rozmyslí, půjčovat ho taťkovi do dílny :D
Přílohy
KIF_3450.jpg
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“