Laserova tiskarna vase spokojenost

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

30. 11. 2010, 10:33

Ahoj jelikos mi odchazi laserka tak sem nucen si poridit novou(cernobila) ale az po vanocich zatim chci popatrat po nejake kvalitni

potrebuji takovou laserku ktera vytiskne i vetsi cerne plochy pekne site a plne (klidne s vyplim EcoMode a maximalni silou toneru) aby nedelala mapy.. kdyz se kouknete proti svetlu.. tak slabsi cary sou pekne cerne a velke plochy sou "vyblite.." =)

doufam ze me zato neukamenujete ze se nejedna o CNC =) ale z recenze na netu se vazne tezko vybira :-/ chtel bych slyset zkusenosti

pripadne FOTO proti svetlus vytisknutou vetsi plochou opravdu potesi =) a kdyz tak muzete vypnout EcoMode(setri to na maximum toner)

VSEM MOC DIKY =)!
Cygnus
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 1:58

Před pár dny kamarád koupil HP Color Laser Jet CP1515n a ukazoval mi výtisky černých kreseb na fólii a vypadalo to skvěle neprůhledně. Chystáme se to používat na osvit plošných spojů.
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 2:46

Cygnus píše:Před pár dny kamarád koupil HP Color Laser Jet CP1515n a ukazoval mi výtisky černých kreseb na fólii a vypadalo to skvěle neprůhledně. Chystáme se to používat na osvit plošných spojů.
to zni velmi dobre =) a byly na te cerne kresbe i vetsi mista ? ono mala miszvladne kazda laserka.. me jde hlavne o velka =)
Cygnus
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 4:45

Ano, vlastně byla kresba nedopatřením negativní, takže černá plocha byla kolem kresby na asi na 1/2 formátu A5.

Proti světlu se to zdálo být zcela neprůsvitné.

Pro srovnání - mám ještě vyzkoušené tiskárny EPSON C1100 (totéž jako CX11NF a skoro stejné jako CX21NF - obojí jsou navíc kopírky, CX11NF má i shodné tonery jako C1100, CX21NF má tonery jiné, ale tiskárna je skoro identická a především vylepšená o postscript). EPSON C1100 tiskne na fólii taky docela použitelně. Kresba - velké plochy - je průsvitná (jakoby tmavohnědá), ale na osvit vyhovuje, toner je rovnoměrně rozprostřený a neprosvítá.

Obecně mám lepší zkušenosti s černým tiskem na barevných laserovkách. Nevím jestli to je tím, že se na nich zatím nešetří tak brutálně jako na čistě černobílých, nebo jestli používají jemnější toner a/nebo ho kvůli kvalitě tisku sypou víc ...

Ve všech případech jsem používal fólie stejné - originál HP pro tisk na laserovkách. HP je vyrábí pořád stejné přinejmenším od dob Laser Jet 4 a pod... (zhruba 1995), možná mnohem déle.

Krom výše zmíněných jsem zkoušel i tu Laser Jet 4M (M = postsript) a výsledky byly použitelné pouze s novým tonerem, pouze s max. tmavostí (nastavuje se na panelu tisk.) a pouze když se výsledek nechal nasáknout parami toluenu ... takže vopruz a smrad. Laser Jet 3030 se taky neosvědčila, tisk příliš průhledný, nepomohl ani Toluen, stejně tak nějaký levný Samsung - tuším ML2550 ... už to je pár let a nepamatuji si model přesně.

V žádném případě se neosvědčují inkoustové tiskárny, ale to dávno víte ...

Pro srovnání - osvicuju na předělané vytvrzovačce laku na nehty = čtyři malé UV zářivky v rovině pár cm nad PCB. Z toho plyne problém s usazením fólie - ta musí být přitisknutá na lak po celé ploše, jinak se podsvítí. S oboustrannými deskami to je občas trochu problém. Čas osvitu přibližně 55s +-5s.

Viz http://www.elweb.cz/clanky.php?clanek=101
Cygnus
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 5:00

Abych nekecal, tak jsem si ten výtisk z HP CLJ CN1515N našel a kouknul ještě jednou proti 56W zářivce.

Průsvitné to je, barva toneru tmavošedá oproti tomu jemně nahnědlému Epsonu. Průsvitnost určitě menší než u Epsonu C1100. Podle mého názoru by s tím neměl být vůbec žádný problém. Prakticky určitě brzy vyzkouším, zatím jsem používal hlavně toho Epsona.

Taky jsem si všiml, že místy je tisk flekatý - evidentně od otisků prstů na fólii před tiskem. Není to fatální, ale prostě to tam je znát.

Jinak zkušebních výtisků tu mám ještě několik, našel jsem HP LJ4100 - nevyhovuje. Ze Samsungu CLP500N mám jen tisky na papír a myslím, že by vyhovět mohla, taktéž skoro identický Xerox Phaser 6100.

Docela by mne zajímalo, jak by dopadl podobný experiment s voskovou tiskárnou Xerox Phaser 8860 ... z té mám na fólii jen barevný demo tisk, ne černou kresbu.
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 5:19

Cygnus píše:Abych nekecal, tak jsem si ten výtisk z HP CLJ CN1515N našel a kouknul ještě jednou proti 56W zářivce.

Průsvitné to je, barva toneru tmavošedá oproti tomu jemně nahnědlému Epsonu. Průsvitnost určitě menší než u Epsonu C1100. Podle mého názoru by s tím neměl být vůbec žádný problém. Prakticky určitě brzy vyzkouším, zatím jsem používal hlavně toho Epsona.

Taky jsem si všiml, že místy je tisk flekatý - evidentně od otisků prstů na fólii před tiskem. Není to fatální, ale prostě to tam je znát.

Jinak zkušebních výtisků tu mám ještě několik, našel jsem HP LJ4100 - nevyhovuje. Ze Samsungu CLP500N mám jen tisky na papír a myslím, že by vyhovět mohla, taktéž skoro identický Xerox Phaser 6100.

Docela by mne zajímalo, jak by dopadl podobný experiment s voskovou tiskárnou Xerox Phaser 8860 ... z té mám na fólii jen barevný demo tisk, ne černou kresbu.

dekuji za vase postrehy =) vas web znam inspiroval sem se znej a studio na nehty mam taky =) (chystam se ale na UV LED osvitku =) ) za nazory na tiskarny opravdu dekuji jeste bych vas poprosil o konecny verdikt =)
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 5:22

Zkus kontaktovaz uživatele "Ben Ash". Ten dělá okolo tiskáren a kopírek už spustu let servisáka a jistě ti poví víc než uživatelé.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 5:27

magi píše:Zkus kontaktovaz uživatele "Ben Ash". Ten dělá okolo tiskáren a kopírek už spustu let servisáka a jistě ti poví víc než uživatelé.
diky urcite mu napisu ;)
Cygnus
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 5:51

elweb.cz není můj web. Taky jsem se tam jen inspiroval :-)
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 5:55

Cygnus píše:elweb.cz není můj web. Taky jsem se tam jen inspiroval :-)
:D aha =)
purs

1. 12. 2010, 7:44

Taky mam problemy s tiskem na pruhledne folie ( na vyrobu plosnych spoju ) na stare LaserJet 6L ( muzealni kousek ).
Tak jsem koupil pruhledne folie do inkoustove tiskarny a tisknu na inkoustovce HP5550 a je to super. "Cerna" je opravdu cerna
a ne jak na ty laserovce "vyblita".
Pavel Urban
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 9:22

purs píše:Taky mam problemy s tiskem na pruhledne folie ( na vyrobu plosnych spoju ) na stare LaserJet 6L ( muzealni kousek ).
Tak jsem koupil pruhledne folie do inkoustove tiskarny a tisknu na inkoustovce HP5550 a je to super. "Cerna" je opravdu cerna
a ne jak na ty laserovce "vyblita".

no bohuzel mel sem moznost si vyzkouset tisk na inkostovce.. (MP110 velmi kvalitni otec nani tiskne fotky na foto papir a doopravdy luxus) a bohuzel velke plochy sly dobre souhlasim ale detaily... to bylo v koncich zas pro zmenu =( a spotrebni cena je taky uplne jinde... to se vyplati pritlacit na penezenku a koupit lepsi laserku... ;)
HonzaCh

1. 12. 2010, 9:32

Když se nespěchá a/nebo na jemné motivy či velké plochy rozlité mědi doporučuju sesbírat klišátka, až toho je A4 nebo A3, a nechat to vysvítit na film v reklamce či tiskárnách na osvitce. Nesrovnatelné krytí, vysoká přesnost, bohužel i o něco vyšší cena (~100 za list).

HTH,
H.
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 9:41

HonzaCh píše:Když se nespěchá a/nebo na jemné motivy či velké plochy rozlité mědi doporučuju sesbírat klišátka, až toho je A4 nebo A3, a nechat to vysvítit na film v reklamce či tiskárnách na osvitce. Nesrovnatelné krytí, vysoká přesnost, bohužel i o něco vyšší cena (~100 za list).

HTH,
H.

cena by vubec nevadilo.. ale cas :-/ ono se toho na a4 vejde dost ;) ale nemohu si dovolit cekat az se tu sejde vic tistaku a az pak to posilat do studijka ;) takze jedina rozumna volba je lejzrovka ;)
HonzaCh

1. 12. 2010, 10:08

PC-maniak píše:cena by vubec nevadilo.. ale cas
No tak se holt na A4 budou v koutě krčit ty 4cm² :-D :-D (proč sakra BBCode nemá značku [sup]? :()
PC-maniak píše:takze jedina rozumna volba je lejzrovka ;)
Kdysi jsem býval spokojen s HP LJ-4 (jestli si vzpomínám) na pauzák. Pak LJ-1100, tam jsem pruboval rozpouštění toneru, aceton k ničemu, ale toluen fungoval dobře (pauzák). Už je taky v křemíkovém nebi. Nástupce LJ-1015 už nic moc (plochy, na fólii), a ještě toluen nějak nefunguje (ale neívm, co je tam za toner, asi ne origoš). Když si to nešušním na film, v poslední době používám CLJ-2015 v barevném režimu na film, ale plochy taky za moc nestojí. Možná bych měl zkusit zas pauzák. (Ale nejsem expert, moc těch tišťáků nedělám.)

H.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“