Noční směny

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Gustavson

1. 12. 2010, 6:42

Já ti povim co dělám.Jezdim v jednom JZD s HONem a krmim cca 500 kusů dobytka.Nakládám seno,slámu,siláž...hnůj taky.Musim ale i víkendy a svátky.Jak to na mě vyjde tak třeba i na Silvestra.
pleximen
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 7:12

nahodou to je taky prace jako kazda jina a spoustu lidi ani co to všechno obnaší.ja vždycky v letě taky byl na brigade v jednom jzd a jezdil s traktorem.
(akorat to už není takova prace snu :) )
9/2011 portálka funkční
http://www.khplexi.cz/
Gustavson

1. 12. 2010, 7:19

Mě se tam líbí.Já bych odtamtud sám nikdy neodešel.Ikdyž dělám hluboko pod průměrnou mzdou.
Jo s traktorem taky jezdim.Teď jsem právě zahodil Zetor 6245 a do sněhu osedlal 120ku.Jedeš škarpama plnejma sněhu i s fůrou :lol: To je masakr :lol:
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 7:29

Z mého pohledu to je práce snů.
Dokud jsem dělal obsluhu ČOV, tak jsem se sice věčně hrabal někde zasranych čerpadlech, jezdil s T815 fekálem atd., ale chodil s čistou hlavou do práce a z čistou hlavou z práce.
Teď dělám v podstatě hlavního provozního technika celý fabrice, sice sedím v teplé kanceláři ale z toho tepla musím každou chvíli někam vystřelit do terénu svařovat, jezdit s Tatrou, Honem, DHčkem, dělat soustružníka, potrubáře, pak zase pro změnu elektrikáře silno i slaboproud, pak se prohrabávat řídícími programy ve spolupráci s programátorem řešit problémy.
Pak utíkat na čovku, řešit nejaký problém s ucpaným nebo spáleným čerpadlem apod. (daleko jsem tomu neutekl :D ), odsud rychle ke kogeneračkám nalívat olej, nebo seřizovat motor, protože se změnil bioplyn..
Do práce chodím na 6tou, ale z práce někdy v extrémech i ve 3ráno další den. K tomu ještě pořád přemýšlet, kdo se po mě zase bude kvuli čemu vozit. K tomuhle všemu se ještě hádat s protivnýma lidma, kteří jsou právem nasraní protože se jim pozdí výplaty. Být na mobilu téměř 24hod, SO NE včetně. Soustavně z domu sledovat chod čov a bioplynky a dálkově ovládat dávkování sraček podle plynu.
Někdy mi přijde, že kdybych byl 3krát, tak by to bylo furt málo.

Perla na závěr. V pondělí odpoledne mě začalo bolet v krku, 40ka horečka. Do dnešního večera eviduju cca 50 nepřijatých hovorů. Na některé z nich musím chtě nechtě reagovat, což znamená neležet v posteli ale sedět u PC a bejt propojenej s fabrikou.
Jeden nejmenovaný vysoce postavený člověk z našeho managementu mi vysvětlil, že moje neschopenka by mohla být na vyšších místech chápána jako snaha vyhnout se problémům, které mám na hrbu.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
.xxx.

1. 12. 2010, 7:55

take rad pracuji v noci ...

ja jsem se se svym zamestnavatelem zatim vzdy dohodl na volne pracovni dobe - clovek se pak nemusi stresovat a do prace dorazi v naprostem klidu
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 8:02

To já ještě nedávno taky. Až teď poslední dobou tam začíná být všechno vzhůru nohama.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
pleximen
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 8:45

jojo Magi někdy je lepší mít o par tisic mín a mit čistou hlavu třeba u frezky nebo soustruhu odtočíš si 8hodin a jdeš dom.Všechno má svoje.Ale tohle ti nezavidim.Je pravda že u nas ve fabrice je te taky jeden vyše postaveny a děla jen problemy lidem a on tomu říka genialni napady.Potvrzuje se že nejhorší je sražka s blbem a nejhorší je aktivní blbec. :D
9/2011 portálka funkční
http://www.khplexi.cz/
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 9:14

Magi, tak tím víc mi vrtá v hlavě otázka, kde bereš čas na bádání a výrobu té Tvé kogenerace ("Magiho výzkumný ústav").
Ale s tím extrémním zápřahem v práci - buď bereš tolik, že Ti to za to stojí, nebo Tě to prostě baví. Zbytek stavového prostoru už nese nálepku "dělám jim blbce" :D
Petr Spáčil
FuN

1. 12. 2010, 10:15

Já dělám noční asi 10 let, nejdříve osmičky a teď dvanáctky a musím přiznat, že to začínám snášet čím dál hůř. Když mě vyjdou 3 za sebou tak ta první je relativně v pohodě, ale ty další stojej za prd. Ráno jdu spát tak kolem půl osmý a stávám tak ve 12 a pak už nespím. Taky mě začíná vadit jíst v noci, je mě po tom akorát špatně. Teď bych šel radši celý týden ráno než jednu noční. Určitě taky záleží na náplni práce, znám lidi, kteří jdou se jdou na noční vyspat :roll: , každýmu vyhovuje něco jinýho a je na každým jak si obhájí svoji pozici, za kterou je placen. :idea:
HonzaCh

1. 12. 2010, 10:20

K tomu se snad dá dodat jenom... :-D
Přílohy
Jiránek
Jiránek
Kilovolt
Sponzor fora

1. 12. 2010, 10:24

2 FuN v noci jíst nesmíš :D

jinak delam v nepretržitým provozu (jedna nejmenovaná elektrárna/teplárna),takže ranní,odpolední ,noční.a nejvíc trpím při ranních-když vyjdou na víkend,tak to sou 12tky a to je fakt vopruz vstavání.Když mi vyjdou na víkend noční,je to lepší,ale pak se zas dlouho rovnám na normální den.
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 10:58

FuN píše: Taky mě začíná vadit jíst v noci, je mě po tom akorát špatně.
Nj úplně to vidím, kilo teplého bůčku co plave v horkém sádýlku a k tomu krajíček chleba, taky mě po tom bývá občas šoufl, ale když to je taková dobrota :D
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
FuN

2. 12. 2010, 7:31

Jj, stejně se budu snažit těm nočním vyhnout.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 12. 2010, 8:52

Krutor píše:Magi, tak tím víc mi vrtá v hlavě otázka, kde bereš čas na bádání a výrobu té Tvé kogenerace ("Magiho výzkumný ústav").
Ale s tím extrémním zápřahem v práci - buď bereš tolik, že Ti to za to stojí, nebo Tě to prostě baví. Zbytek stavového prostoru už nese nálepku "dělám jim blbce" :D
Takovéhle extrémy nejsou trvale, ale někdy prostě přijde výkyv. Však už jsem na to doma dobře měsíc nesáhnul.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

21. 9. 2011, 12:43

http://zpravy.idnes.cz/v-noci-pracuji-j ... domaci_kop" onclick="window.open(this.href);return false;

Tady to máte, od teď žádné noční :D
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“