Převod z Inventor na CAD
Většinou kreslím v inventoru, protože mi připadá jednodušší a pro mě přehlednější. Jenže vytvořím-li něco v souboru *.iam a nejde to převést do *.dxf, protože to inventor neumí. Napadlo mě, zda by CAD mohl importovat ten můj soubor *.iam a pak ho jen uložit do *.dxf. Je to vůbec reálné?
-
- Kontaktovat uživatele:
No nevím jakej jseš borec v kreslení , já to dělám uplně normálně.Když mám soubor uložený v iamu, a chci to převézt do dxf otevřu výkres, naimportuji iam soubor a pak to uložím v dxf.Tam je takový malý fígl.Když chceš dxf, tak musíš uložit jako,ale neklikat jen si nech po pravý straně vyjet tabulku kde je pak uložit kopii jako no a dole v rozbalovací roletě dej dxf.Takže bych si dovolil tvrdit ,že inventor dxf umí .
Nemohu na to nějak přijít. Mám nakreslen domek pro tyč ve 3d a po pliknutí, uložit kopii jako a v roletce není nabídka pro uložení v dxf.Baxi.bax píše:No nevím jakej jseš borec v kreslení , já to dělám uplně normálně.Když mám soubor uložený v iamu, a chci to převézt do dxf otevřu výkres, naimportuji iam soubor a pak to uložím v dxf.Tam je takový malý fígl.Když chceš dxf, tak musíš uložit jako,ale neklikat jen si nech po pravý straně vyjet tabulku kde je pak uložit kopii jako no a dole v rozbalovací roletě dej dxf.Takže bych si dovolil tvrdit ,že inventor dxf umí .
-
- Kontaktovat uživatele:
Nema se to delat nahodou z vykresu ? Ty se to snazis ulozit z 3D modelu ne ?potraviny píše:Nemohu na to nějak přijít. Mám nakreslen domek pro tyč ve 3d a po pliknutí, uložit kopii jako a v roletce není nabídka pro uložení v dxf.Baxi.bax píše:No nevím jakej jseš borec v kreslení , já to dělám uplně normálně.Když mám soubor uložený v iamu, a chci to převézt do dxf otevřu výkres, naimportuji iam soubor a pak to uložím v dxf.Tam je takový malý fígl.Když chceš dxf, tak musíš uložit jako,ale neklikat jen si nech po pravý straně vyjet tabulku kde je pak uložit kopii jako no a dole v rozbalovací roletě dej dxf.Takže bych si dovolil tvrdit ,že inventor dxf umí .
-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli-že máš domek v 3D a je asi uložený v ipt.,tak s tím musíš do výkresu a tam teprve uděláš to co jsem Ti radil.Uložení v 3D do DXF neznám.Asi proto, že to nepotřebuji.On to cad samozřejmě přečte, ale tak Ti to je k ničemu.Jestli potřebuješ něco na frézování v 2D stačí jen DXF výkres.
Aha, mě by nenapadlo to udělat z výkresu. Díky, je to tak jednoduchý.Baxi.bax píše:Jestli-že máš domek v 3D a je asi uložený v ipt.,tak s tím musíš do výkresu a tam teprve uděláš to co jsem Ti radil.Uložení v 3D do DXF neznám.Asi proto, že to nepotřebuji.On to cad samozřejmě přečte, ale tak Ti to je k ničemu.Jestli potřebuješ něco na frézování v 2D stačí jen DXF výkres.