Dobry vecer vsem.
Nepouzivate nahodou nekdo kombinaci solidcam a emc. Konkretne 4ose obrabeni. 3 osy jsou v pohode, to zvlada kdejakej postprocesor, ale najit neco co by slo pouzit pro 4 osy najednou se mi nejak nedari. Chtel sem zkusit vykrouhat neco jako "secesni" (barokni ? - nerozumim tomu) nohu od stolu.
neco podobneho jako
http://www.youtube.com/watch?v=GcWiFiwCxG0
Pri te prilezitosti se zeptam mistnich odborniku, co by na to pouzili za cad software? Artcam? umi to "rotacni" veci? Nebo neco uplne jineho?
Dik za info.
Martin
solidcam + EMC postprocesor 4axis
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
kdyz budes mit model a bude to jen na zkousku tak prubni sprutcam
demo je tusim na 30 dni a chodi bez jakychkoli omezeni
kdyz jsem ho zkousel tak jsem si hned na druhej pokus vzal realnou soucast a zkousel realne obrabeni a slo to intuitivne a rychle
zadne zdlouhave uceni se, zakladni veci byly hned jasny
a kdyz by jsi to chtel nasadit naostro tak je to tusim uz od 50 000,- !!! tedy suverene nejvic muziky za nejmin penez
demo je tusim na 30 dni a chodi bez jakychkoli omezeni
kdyz jsem ho zkousel tak jsem si hned na druhej pokus vzal realnou soucast a zkousel realne obrabeni a slo to intuitivne a rychle
zadne zdlouhave uceni se, zakladni veci byly hned jasny
a kdyz by jsi to chtel nasadit naostro tak je to tusim uz od 50 000,- !!! tedy suverene nejvic muziky za nejmin penez
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Tenhle postup sem taky zkousel, jde to, ale rikal sem si, ze prece musi byt neco rozumneho primo urceneho pro 4 osy a emc.packa píše:obrábění takovýchto věcí řešim v tříosém režimu a to že Y osu použiji jako rotační a model kreslím v rozbaleném stavu.
Navic u tohohle postupu vznika dost velky rozdil v obrabene plosce kdyz se zvetsuje rozdil mezi nejmensim a nejvetsim prumerem obrabeni. V pohode lze pouzit na gravirovani pismenek na valec, ale treba u ty nohy od stolu, uz je trochu problem.
M
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
mam pocit ze autor vlakna chtel CAM ne CAD ale muze to byt jen zle napsane
tj dodatecne se jeste ptam
chtel jsi to i modelovat nebo model mas a potrebujes jen obrabet?
tj dodatecne se jeste ptam
chtel jsi to i modelovat nebo model mas a potrebujes jen obrabet?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Jde mi prevazne o CAM. Stacil by postprocesor do solidcamu pro 4osy do EMC. nikde sem nenasel nic pouzitelneho.
Druha otazka byla v cem by ste to modelovali? Takovyhle patvary sem nikdy nepotreboval, tak se v tom nevyznam.
MArtin
Druha otazka byla v cem by ste to modelovali? Takovyhle patvary sem nikdy nepotreboval, tak se v tom nevyznam.
MArtin