Kdo mi opraví desku s TB6560 "červená z ebay"? :)

Odpovědět
Ruprecht

8. 12. 2010, 8:37

Včera jsem měl slabou chvilku, chtěl jsem vylepšit mašinku a připojit koncáky.
Nějak jsem nepřemýšlel, kouknul do poskytnutého manuálu na zapojení koncáků, je tam namalováno "VCC" na společnou svorku koncáků, tak jsem to propojil. A já debil považoval (no opravdu jsem moc nepřemýšlel) VCC za napájecí napětí (30V)...

Blesklo to, i plamínek vyrazil a bylo po hehe. To jsem to vylepšil :)

Když odpojím spínaný stab. na 5V napájení a připojím externí zdroj 5V, odběr desky je cca 0,8A, ale co je podivné - když jedu kurzory s některou osou, kontrolní LED se rozsvěcí jen když jedu na jednu stranu...

Chce se do toho někomu?
Jděte s EU do Brusele...
pajda

8. 12. 2010, 11:29

šikula :wink:

já už jsem toho podobným způsobem taky odpálil..
ale teď k věci: asi bude problém sehnat ten jejich superspeciální DC-DC měnič, který to odnesl, osobně bych řekl, že to ty Toshiby mohli i přežít, ale dost pravděpodobně tam pomřelo dost kondenzátorů, protože číňan tolik nepředimenzovává jako našinec. Další věc co zřejmě odešla je ten Schmittův invertor na vstupu před optočleny, Ostatně ty optočleny z toho asi taky neměly radost... No prostě blíží se Vánoce, a EU nám chce nadělit povinné snížení bezcelního limitu zpět na 22EUR.

Takže já být tebou bych nelenil a začal psát Ježížkovi.
gogin
Kontaktovat uživatele:

8. 12. 2010, 9:48

Ahoj, jestli to je tohle http://cgi.ebay.com/New-CNC-Controller- ... 018wt_1055. Nahoď ten tip toho DC/DC já se tim po něm mrknu a nahoď pokud je nějaká dokumentace schéma. Ono je to docela levné aby se oprava vůbec vyplatila, záleží jak to odešlo Já osobně jsem obvody TB6560AHQ kupoval za příznivou cenu 80kč/ks tady je maj v nabídce za 170kč bez dph http://www.tme.eu/cz/katalog/artykuly.p ... h%3Dtb6560 a budou je mít podle všeho asi v 21.týdnu 2011 což je asi březen nebo ebay 4dolary. Takže zvaž mořnosti jestli to koupit za cca 800kč nevim co vyjde doprava. Jinak pokud přežily ty TB tak by se to asi vyplatilo opravit.Honza
oscar

9. 12. 2010, 2:09

popisu zkusenosti s "modrou deskou":

po blbem pripojeni krokace a dostatecne tvrdym zdrojem (cca 10A) sly do kytyek vsechny toshiby. najednou. jedna lupla a zbytek se svezl po petivoltovem napajeni logicke casti kam se dostalo 30V z vykonove casti.
pote jsem napajeni logiky u vsech toshib oddelil diodou, a abych kompenzoval 0.7V uvytek, podeprel jsem 5voltovy stabec take diodou.

ted, po mesici provozu a zlepsovani "masiny", jsem jako idiot nevidel rozdil mezi zelenou a modrou na dratu a jednu toshibu opet poslal do kytek. jinymi slovy, kus IO letel do sveta. ale (zrejme) diky oddeleni ty dva zbyvajici prezili. po trech tydnech z ebaye dorail nahradni IO :-) konecne :-D

jako bonus a krasu beru prubehy ktere vidim na osciloskopu po pribastleni HC14 na vstupech za optronama. pozor! je potreba dat ty dva schimttaky v serii a neinvertovat fazi.....

dalsi veci do ktere se chci pustit je oddeleni napajeni optronu LPT casti DC-DC menicem ......
pájač

9. 12. 2010, 7:52

oscar píše: jako bonus a krasu beru prubehy ktere vidim na osciloskopu po pribastleni HC14 na vstupech za optronama. pozor! je potreba dat ty dva schimttaky v serii a neinvertovat fazi.....

dalsi veci do ktere se chci pustit je oddeleni napajeni optronu LPT casti DC-DC menicem ......
Áno , musia byť dva v sérii , ja som dal tri , čím sa invertoval signál a strácali sa mi miktokroky.
Napájanie optočlenov sa dá buď DC-DC meničom , alebo cez USB kábel z PC. 8)
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
GMAN

9. 12. 2010, 11:13

pájač píše:
oscar píše: jako bonus a krasu beru prubehy ktere vidim na osciloskopu po pribastleni HC14 na vstupech za optronama. pozor! je potreba dat ty dva schimttaky v serii a neinvertovat fazi.....

Áno , musia byť dva v sérii , ja som dal tri , čím sa invertoval signál a strácali sa mi miktokroky.
Napájanie optočlenov sa dá buď DC-DC meničom , alebo cez USB kábel z PC. 8)
Nešlo by to vyřešit invertováním výstupního pinu z LPT, přímo v machu nebo EMC? Pak by v tom neměl být rozdíl
pájač

9. 12. 2010, 5:02

Možno , to som neskúšal , zapojil som dva v sérii , obdĺžniky sú parádne a funguje to dobre. 8)
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
Kilovolt
Sponzor fora

9. 12. 2010, 8:42

Já sem použil pro oddělení driveru optočlen 6n137 -má v sobě hradlo,takže výstup jsou vcelku parádní obdélníky.
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
packa

10. 12. 2010, 7:27

ohledně těch tvarivačů hc14 je to hodně znatelný rozdíl v plinulosti pohybu - případně dosažení vyšších otáček?????????
pájač

10. 12. 2010, 8:10

Subjektívne to ide potom plynulejšie , resp. motory menej cvrlikajú. Osadzuje sa to hlavne preto , aby sa zabránilo možným stratám kroku.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“