Plasma CNC - prosím poraďte vše co víte.

a dalsi nekonvencni metody obrabeni a deleni
Mad_BOXs

19. 12. 2010, 12:54

Uplně potopené pod vodou, včetně hubice s hořákem????? To jsem netušil, že to jde. Nerez plech.

http://www.youtube.com/watch?v=wPYwrFwQrN4
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
packa

19. 12. 2010, 2:48

tam není hořák to je řezání vodním paprskem za obrovského tlaku vody s obsahem nějakého abrasiva.
Mad_BOXs

19. 12. 2010, 4:13

Ajo, jsem si nevšimnul nápisu, omlouvám se za mystifikaci.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Paik

20. 12. 2010, 1:14

ale s plazmou to pod vodou de taky jen ne tak hluboko, vyhoda je ze ty vypalky jsou hned chladny a hlavne to nečoudi.. u me konkretne smrady z plasmy vyvolavaj bolest hlavy a natahovani na zvraceni, kdyz v tom sedim par hodin..a asi to nebude nic zdravyho

...jen jsem si vsimnul na odkazech od magiho...ten horak by nemel podle me zapalovat ve vzduchu..hlavni ukoly THC je zvysit kvalitu rezu a prodlouzit zivotnost spotrebnich dilu a ta pri zapalovaní ve vzduchu rapidne klesa..zapaleni by melo probehndout ve vysce dle materialu a druhu pouzite trisky, obecne kolem 4mm od usti trysky, dalsi krok je cekani na signal z plazmy ze plamen hori mezi materialem a ekektrodou...pak se dobu propalu sjizdi na rezaci vysku..a mereni napeni se vetsinou zapina az po stabilizaci plamene v materialu jinak to cuka.

pred zapalenim se jeste musi zmerit vyska materialu v bode zapalu a nastavit poloha horaku pro zapaleni oblouku

o tohle vsechno se u me stara THC a pc slouzi pouze pro pohyb ve 2D nevyhoda je v tom ze pokud je hodne ruznych zakazek musi se hrabat do THC a nestaci jenom nahrat program a jet ale jde o nastaveni asi 5 hodnot
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

20. 12. 2010, 2:51

Ano, s tím že zapalování ve vzduchu ničí spotřební materiál (dýzu a elektrodu) mnohem rychleji naprosto souhlasím
Jde o to aby nehořel samotný pilotní oblouk zbytečně dlouhou dobu, vadí to mimochodem i plazmovému zdroji. Toto se musí vždy vychytat aby hořel jen cca sekundu, pak musí hned naběhnout hlavní oblouk mezi hořákem a materiálem. Bohužel bez THC se to dá podchytit jedině zaprogramováním osy Z v NC kódu.
Jak už z názvu vyplývá THC - torch height control - hlídání výšky hořáku, je zřejmé THC obvod se stará aby udržel konstantní výšku + další vychytávky které umí. Například obsoužit zapalovací proces.
Jedno je naprosto jisté, zapálit v pracovní výšce nelze. Alespoň mě to nejde, jak už jsem napsal, oddělá mi to dýzu.
Co se týče zplodin s pálení, tam je jasná rada - odsávat, odsávat a zase odsávat. Že je to humus největší, o tom není sporu. Po hodině pálení se stačí vysmrkat a hned je vidět co dýcháme.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Odpovědět

Zpět na „plazma plyn voda laser EDM“