Jeste ne moje frezka 2

fotky našich strojů, aneb co máme doma
prichy

29. 12. 2010, 9:36

takze.....nestihl jsem to nejak dokumentovat behem silene hektickeho roku.....ale masinka chodi a serva mohu jen doporucit.....pokusil jsem se natocit alespon male video z hrubovani...

material dural (odhadoval bych to tak na 5083 nebo neco podobneho......celkem slusna obrobitelnost ale 7075 to neni) ....freza 4mm 60 % nastroje...hloubka 0.3 (umyslne....lepe se pak finisuje) rychlost 1800
Přílohy
hrubovani.zip
(528.46 KiB) Staženo 432 x
Prichy
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2010, 8:36

Pěkně to lítá!
Akorát nám, zvyklým na konvenční frézování 10x silnějším nástrojem a 20x nižšíma otáčkama, nějak nejde pod fousy to slovo "hrubování". Tři desetiny si nechávám na šlichtování :D Ale fakt nic ve zlým, a taky si myslím, že Ti to zvládne mnohem víc, když jsem tak koukal na tu konstrukci.
Petr Spáčil
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2010, 8:53

Zdarec Krutore, uz mi to neda se te zeptat takhle verejne. Jak jsi star?, potazmo ja jsem 53 a pripadama mi, cim vic vim,
jako bych sem uz nepatril. Jsi mozna z mladsi generace, ale!! co Tvoje slovo, to sebevedomy nazor, zadny kecy, proste parada.
Dostals me tim sdelenim, ze sam tvoris interpolaci a jak jsi sdelil, ze to je docela zahul. Ja, kdyz je ten ten vyjimecny posledni (za chvili)
den roku a za chvilku zase pujdu na "klasiku" neco potocit a postelovat bych chtel VSEM na tomle foru a taky tobe podekovat.
Ze sem pisete, radite, ze jsme tu spolu a je tu fajn. DIIIIK. !!
prichy

30. 12. 2010, 9:27

Krutore....jiste mas pravdu..ja sam jsem mel BF20 doma pred posteli....ale tohle je neco jineho....nejedu na plny vykon to je tez pravda....

timto "hrubovanim" si vytvorim schodiste a pak to jedu treba 2-kou radius a ta nema zrovna rada brat 1mm a vic materialu.....je to zatim nejrychlejsi co jsem na vyrobu detailnich forem vymyslel....

uz se tesim az budes mit CNC masinu....treba ti neco vymodeluju....budes mit urcite vetsi rozhled....ty beres rovne plochy...to je opravdu neco jineho...ver mi :-)
Prichy
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 1. 2011, 11:43

Mirek-Gravos píše:... Jak jsi star? ... co Tvoje slovo, to sebevedomy nazor, zadny kecy, proste parada ...
To není nic tajného, je mi 34. Trošku ve mně hrklo, když jsem četl ta slova "sebevědomý názor". Nechci působit sebevědomě, protože mezi zdravým sebevědomím a namyšleností je velmi tenká hranice. Někdy ji možná nechtěně překročím, obzvláště když se pokusím o fórek a on se zrovna nepovede :)

Jsem dost samouk (původem IT zkrachovalec :) ), a přiznám se že jsem trochu líný na študování teorie, takže mi občas unikají nějaké věci, které by měl asi strojař mít v malíčku. Proto se mi někdy stane, že tu něco napíšu, a ono je to ve skutečnosti jinak, to se vždycky hrozně stydím a jsem na sebe naštvaný. Ale snažím se dávat si pozor, abych netvrdil nic na beton, proto hodně používám "myslím si", "podle mého názoru", "z mých zkušeností vyplývá" atd. Jediné co totiž vím jistě je to, že ještě skoro nic nevím. A štve mě, že až něco vědět budu, tak už zas neuvidím ani na digi šupleru :D

Omlouvám se za OT a přeju všem hodně úspěchů v novém roce. Ať vás to baví!
Petr Spáčil
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 1. 2011, 11:53

prichy píše:timto "hrubovanim" si vytvorim schodiste a pak to jedu treba 2-kou radius a ta nema zrovna rada brat 1mm a vic materialu.....je to zatim nejrychlejsi co jsem na vyrobu detailnich forem vymyslel....
Promiň, uniklo mi, že tady jde o 3D frézování formy. V takovém případě je slovo "hrubování" dokonale namístě.
prichy píše:uz se tesim az budes mit CNC masinu....treba ti neco vymodeluju....budes mit urcite vetsi rozhled....ty beres rovne plochy...to je opravdu neco jineho...ver mi :-)
To jsme dva, kdo se těší :D Času je málo, obživa, rodina a barák mi dávají zabrat. Nicméně moje zamýšlená CNC vrtačko-frézka bude optimalizovaná převážně na 2,5D práci.
Petr Spáčil
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“