TRON+ upgrade mechaniky

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
pajda

21. 2. 2011, 10:50

moc pěkné... dokázal by jsi nějak pocitově nebo fakticky popsat k jak výraznému zlepšení tato konverze přispěla?
pes05

21. 2. 2011, 10:02

a já si říkal co že prodáváš kluzná pouzdra a vedení z původního Trona...
ktechnik

24. 2. 2011, 5:41

Ahoj, uvažuju o tom samém, HIWINY a kuličkáče. Nebudu nic převrtávat, nechám si to tam rovnou vypálit ( mám stále jen neslepenou stavebnici ). Jestli to není tajné, kam a o kolik jsi posunul díry pro kolejnice a jak máš vyřešené zetko, aby se tam vešly domky pro lineární ložiska ?
když to nejde, tak silou, když to i tak nejde - ještě větší silou a když to nejde ani tak, zbývá jen ukecat
pajda

25. 2. 2011, 10:32

Ještě bych se rád zeptal, na ty polohovatelné vozíky Drylin? (koukal jsem, že je také prodáváš). Předpokládám, správně že ani s nimi není možné ty vůle ve vedení nějak významněji ovlivnit?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 2. 2011, 4:10

to je v pohode, kdybych spocital co jsem takhle vyhazel ja tak to hrave prekroci milion korun
kdeco jsem rozdal kamaradum (to co nebylo zadarmo drahe) a vazim si produktu na ktere se lze spolehnout
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
ktechnik

25. 2. 2011, 10:19

Já samozřejmě Trona postavím, dělám s balsou, překližkou, uhlíkem, laminátem, polystyrénem na laminátové formy a tak. Než mě z Prahy vyhnaly povodně, dělal jsem to na dvou Stepfourech (byly vyplaveny... pojišťovna asi taky). Ty hiwiny budou nutnost, stačí nechat znovu vypálit díly, kde budou správně díry, sakra to se rýmuje :D. Zetkové tyče mám z vyhazovačů vstřikoforem ze Škodovky na nárazníky na Octavii-nic přesnějšího a tvrdšího neznám, takže nějaká kluzná pouzdra jsou jen dokonalá urážka těchto tyčí, proto volím lineární ložiska ( teda jen klece ) Tea Technik.............jenom jestli moc netuníme Trabanta, abychom se v něm nakonec nezabili
když to nejde, tak silou, když to i tak nejde - ještě větší silou a když to nejde ani tak, zbývá jen ukecat
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 2. 2011, 7:56

ja myslim ze oproti tem originalum to bude vzdy velkej rozdil k lepsimu
videl jsem je na dvou masinach a vzdy to bylo vaklavy a nebo pruzny
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
jirkal
Kontaktovat uživatele:

17. 3. 2011, 12:22

Ma to fakt smysl, kdyz tam zustanou trapezove srouby?
jirkal
Kontaktovat uživatele:

17. 3. 2011, 7:52

martulin píše:myslim ze ano, znova bych trona jiz nestavel, ale jsem rad aspon za tuhle upravu, kterou jsem provedl,
trapezaky jeste vnaseji malou vuli a nemoznost dovolit si vyssi posuv, ale po mechanicke, ne pohybove strance je uprava sto a jedno
vsak si chytni KM Z osy a zkus s nim zahybat rucne do uhlopricky a uvidis jak ti to bude v drylinech vse chodit
Nestavel? Hm, ja zrovna dostavuju, dobry slyset, ale je jasny, ze postupem casu se zvysujou naroky. Jako zacatecnik mam nejvetsi strach z backlashe, ktery asi bude mit podstatny vliv na presnost treba pri vyrobe DPS.
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“