debata o machu vznikla jednim neopatrnym konstatovanim
Moderátor: sysel
Ono to má ještě jednu dimenzi. EMC je zadarmo, proto jsem šel toto cestou já. Taky bych radši klikal, ale nechtěl jsem platit. A s tím asi souvisí, proč na to není návod - je to zadarmo a uživatelé jsou líní dát svoje zkušenosti do placu (zadarmo). Druhý rok mám doma linux, je zadarmo, ale u nás se zadarmo nikdo neobtěžuje přeložit návod. Takže když přijde problém, procházím fóra a strýce gůgla a buď najdu lék, anebo ne. Myslím že linuxu u nás chybí finanční motivace, ale to by už nebyl zadarmo. To je můj názor.
vlado
mach do tisíce řádků je taky zadarmo, a myslím si že si jen tak někdo bez toho aby nejdřív vyskoušel to demo licenci nekoupí , takže v tom bych tak úplně problém neviděl,
A myslím že se pár lidí kteří se zdarma podělí o zkušenosti a i vlastní manualy a návody najde viz třeba toto forum .
A myslím že se pár lidí kteří se zdarma podělí o zkušenosti a i vlastní manualy a návody najde viz třeba toto forum .
No já mám soustruh, a tam je těch řádků podstatně míň. Nejsem lakomej, ale EMC mi vyhovuje. Ale pořád mi chybí ten komfort z Machu/Windows. Možná je to otázka zvyku, ale když v zaměstnání je všude jenom Windows.
vlado
-
vladoskovi:
Uz to mas 2.rok, jak pises, tak ten manual preloz a dej sem zdarma ty, rad si poctu v cestine,
anglicky moc neumim.
Pavel
Uz to mas 2.rok, jak pises, tak ten manual preloz a dej sem zdarma ty, rad si poctu v cestine,
anglicky moc neumim.
Pavel
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Na foru je zakladnich navodu jak a co stim pomerne dost, sam jsem tu napsal a nahral nekolik konfiguraci pro stroje ktere tu lze stahnout. Bohuzel se tu ztraceji v prave takovychto nesmyslnych diskusich.MišoS píše:Je to fantázia, ako tu mnohí ospevujú EMC a veci s tým súvisiace, ale návody, postupy v Češtine, resp. Slovenčine som až na výnimky (inštalácia Ubuntu) našiel len na Mach3. Angličtinu sa v mojom veku nemienim učiť, radšejl by som čo to obrábať. Vypadá to tak, že EMC tu kdekto ospevuje, ale nič podstatné, ako to funguje a ako postupovať (aspoň pre začiatočníka), sem nedá. Je to tajomstvo? Tak si myslím, že v tom prípade je to ako sex na obrazovke, je to bohovské, len sa k tomu nedostaneš. Inak by asi mnohí z nás na to spoľahlivé EMC prešli.
Na ucelenem navodu pracuju, ale kdy dopracuju nevim

Ten system je svou modularni stavbou a moznosti pouzit spousty podpurneho HW pro automatizaci ruznych vyrobcu uzasny ,otevreny a je zadarmo. A tak se na to clovek take musi divat. (system vyvyjeji nadsenci a od nekterych veci dokumentace neni vubec ,,, je potreba cist zdrojove texty) Nelze rict autorovi "mas v tom bordel , dej mi navod co stim a v cestine,,, dik" Je snad zcela jasne jak by to dopadlo.
(pokud si neumite postavit rovnou zed, zaplatite si zednika)
To same muzete udelat u Machu u EMC i treba pro instalaci obycejnych Windows. Takze staci oslovit spravne lidi,, o nicem jinem to neni.
K Machu jako takovemu se odmitam prilis vyjadrovat, byt jsem puvodnim autorem snad jedineho ceskeho volne stazitelneho prostredi pro nej a mnoha navodu jak jej konfigurovat a pouzivat. (Vmnohem nme nemile prekvapil a hodne zklamal)
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Nejsem angličtinář, žil jsem 24 let v Ostravě, takže muj druhý jazyk byl Polský. Ruštinu jsme se učili povinně, takže jsem měl k ní odpor. Druhých 22 let žiju na Slovensku, v práci jsem se musel přiučit Německy, taky jsem několikrát byl v Německu (dokonce i týden na intezivním kurzu programování Fanuc) rozumím dobře, trochu huře je na tom moje gramatika. Na Emc je většina v angličtině a já ovládám tu angličtinu jen díky internetu. Takže na rozdíl od Němčiny anebo Polštiny vím z návodu každé desáté slovopavel-gravos píše:vladoskovi:
anglicky moc neumim.
Pavel

P.S. slovenská klávesnice nemá ů a tak se mi moc nechce stále něco lepit ze schránky.
vlado
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jeden tvůj krajan mi prozradil moudrost největší: Přeložené informace, jsou zastaralé informace.MišoS píše: Angličtinu sa v mojom veku nemienim učiť, radšejl by som čo to obrábať.
A neboj taky anglicky neumím, ale googl translator mi vydatně pomáhá