existence fora

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Odpovědět

byt ci nebyt clenem obcanskeho sdruzeni cnc fora?

chci byt clenem s pravy a povinnostmi i s povinnosti platit cca do 200/rok
74
75%
nechci byt clenem, chci si jen cist forum
25
25%

Celkem hlasů: 99
Zdenek Valter

2. 3. 2011, 12:06

OskarB píše:Provozuji podobně velké fórum. Cena za doménu cca 350 ročně, cena za virtuál včetně správy něco kolem 1500 ročně. Server je v Casablance. Suma sumárum do dvou tisíc v pohodě. V pohodě mi to zaplatí malinkatá reklama. Pokud bych to zapojit třeba ještě do ad words tak se na tom dá vydělat cca 3-5000 ročně při denních impresích kolem 1000. V současné době reším totéž co robokop a bude to také OS, za přebytkové peníze je zatím taková dohoda, že se občas udělá schůze a členům se zaplatí třeba večeře. Nebo lístek na veletrh a podobně. Fórum mi jede asi na stejném enginu (PHPBB) a krom jednoho banu jsem na to celý rok nemusel administrativně vůbec šáhnout.
No a kolik vás je ?
Jak jste stanovili členský příspěvek ?
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
RaS

2. 3. 2011, 12:19

podle mě tričko = další peníze, buď z toho můžete dělat komerční projekt a dělat trička, tisknout plakáty pořádat různé akce platit zprávu atd pak na to samozřejmě to forum musí nějakým způsobem vydělat a nebo z toho dělat prostě nízkonákladový projekt aby se to jen uživilo a zaplatilo vše potřebné.. osobně si myslím že se nedá spoléhat na ochotu lidí byť platit blbou 100ku ročně, na to by byla zajímavá anketa a hlavně pak reálná platba protože jedna věc je anketní odpověď a druhá věc je stav účtu, mimochodem kolik lidí se našlo jako sponzorů? (čistě pro zajímavost neboť to bude asi obdobné)... dál podle mě je nesmysl pořizovat vlastní železo, platit vlastní přístup k netu když cena profesionálních služeb je nižší, za cenu těch 500 co platí robokop za připojení se dá sehnat pomalu vše... nechci abych tady vyzněl jako nějaký kritik systému, ale mluvím z vlastní zkušenosti kdy mám jedny stránky asi 10let neudržované a ačkoliv komunita lidí kterým ty stránky slouží je spojena s jedním forem kam chodí taky tisíce lidí tak jsem sháněl někoho kdo bude ty stránky spravovat, "pouze" předělá články a bude to udržovat živé, nabízel jsem i peníze nikdy jsem od nikoho nic nechtěl a dočkal jsem se jen podvodu a snahu vytřískat z toho nějaké procento zisku.. když jsem ty stránky zavřel to bylo ohlasů že bude pomocníků ale realita naprosto jiná.. můj názor je že ta částka na provoz je celkem směšná a dala by se platit klidně z reklamy, vidím nahoře třeba baner gravosu nic proti gravosu prostě je první nahoře.. tak třeba reklama gravosu 1000kč ročně, nechci mluvit za gravos ale já být taková firma a mít reklamu na takovýchto stránkách tak mě to zato určitě stojí a pokud ne tak se najdou určitě tací kteří by tu 1000ku za to místo dali.. další věc je, že mě třeba otravujou reklamy ale chápu že z reklamy jsou peníze.. může se udělat skupina platících a neplatících, a ať ti neplatiči maj třeba půl stránky hloupé otravné reklamy která prostě nese penize.. a nebo ať dá třeba tu blbou stovku a má od reklamy klid.. berte to jen jako napad netuším jestli a jak by to šlo dělat v praxi..
třeba se mýlím a forum je plné nadšenců kteří pošlou ochotně každý rok stovku
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
OskarB

2. 3. 2011, 12:20

Příspěvek 100 korun ročně, platících členů cca 50, aktivních členů (napsali aspoň jeden příspěvek) od nového roku cca 200. Teď zakládáme OS. Výhody pro členy - "firemní" mail, možnost spolurozhodovat o směrování fóra, o banu, konkrétní osoba může spravovat konkrétní vlákno - no výhod moc není. Je jasné, že někdo se chce jen vézt a členem se nestane, i tak je to celkem úspěch a na nějakou žranici nebo grilovačku nad rámec to určitě vyjde.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 3. 2011, 1:10

diky za doplneni na cenu domeny jsem zapomel

napad s tim virtualnim serverem je dobrej
asi to stoji za zvazeni - kdyz to bude napsane na OS tak se poresi i pristup k zaloham a pokracovani projektu celkove to tedy bude jednodussi
zkusim ve volne chvili poptat neco na miru tomuhle projektu at zname presna cisla

co se tyce tech prispevku jestli jsem na nekoho zapomel nebo ho nedokazal identifikovat omlouvam se
necht se mi pripomene do SZ rad mu nastavim hodnost
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
sidonie

2. 3. 2011, 2:31

S těma tričkama jsem to myslel trochu jinak. Fórum by mělo nějaké vlastní motivy na trika, triko by v ceně obsahovalo poštovné, cenu tisku, cenu trika a roční příspěvek. Platba by byla předem, trika by se nechali dělat jednou za kvartál a poté rozeslat. Objednávka by byla závazná s údajem o velikosti. Přibyla by práce, ale fórum by nějak mohlo vydělat samo na sebe. Místo těch triček by mohla být klidně blbá propiska, prostě jakýkoliv "upomínkový předmět".
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 3. 2011, 3:25

to je vcelku zajimave, nebo neco praktickeho treba suplera s logem (tech neni nikdy dost) a daji se objednat se slevou pri mnozstvi rekneme 100ks
takze pak cena vyjde uplne bezna i kdyz v tom bude prispevek na forum
mas

3. 3. 2011, 6:43

joooo šuplera je supr volba , mam 3 ale furt ji hledám po dílně :D
RaS

3. 3. 2011, 6:56

mas píše:joooo šuplera je supr volba , mam 3 ale furt ji hledám po dílně :D
tady platí pravidlo že je úplně jedno kolik jich máš budeš je hledat stále... :wink:
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Josef
Sponzor fora

3. 3. 2011, 7:14

Zažeň toho Němce, co ti to schovává...
mas

3. 3. 2011, 7:16

Josef píše:Zažeň toho Němce, co ti to schovává...
jo jo musím ho deportovat haha :twisted:
rawen
Sponzor fora

3. 3. 2011, 9:47

Abychom se vrátili k trošku konstruktivnějším věcem - navrhuju založit dvě (více) anket, kde by lidé hlasovali
a) za tričko jsem ochoten dát 200, 300, ...
b) za šupleru jsem ochoten dát ...

Osobně jsem pro kvalitní tričko - už si představuju, jak v něm chodím v práci a šéf hledí :D

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
pavelk

3. 3. 2011, 10:00

muze se zacit s trickem a na zacatku dalsiho obdobi vybrat, co bude dalsi. byla by s tim asi prace na vic, ale zas by to byla nejaka zmena.

nebo by se dal udelat clensky poplatek bez artiklu (treba 50) a clensky poplatek s artiklem (200?, 300?).

pokud nekdo nechce posilat jen 50, ale vic, tak si muze predplatit dopredu.

s artiklem je navic dalsi prace. nekdo to musi navrhnout (at uz supleru nebo tricko nebo cokoliv jinyho), nekdo to musi objednat, nekdo to musi prijmout, uskladnit, zabalit, odeslat. a pripadne taky resit reklamace, ze to nedorazilo :D tricko bude asi na navrh narocnejsi nez suplera (suplera = zrejme jen nejaky logo, pokud vubec neco).

jinak robokope, ja se rad zucastnim at uz jako clen nebo neco jineho.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 3. 2011, 10:06

jeste jsem premyslel ze by se clenstvim clovek mohl zbavit reklamy na foru, a tu reklamu pro necleny trosku zvetsit a hlavne zefektivnit aby to pokrylo veskere naklady, kdyby si tu reklamu nekdo vzal marketingove na starosti mozna by mohli byt ty veci pro cleny gratis (ale to mozna tomu potencialu reklamy moc fandim)
packa

3. 3. 2011, 10:25

já bych byl pro tu šupléru , těch opravdu není nikdy dost a když by byla snějakým pěkným logem tak bych si jí více hleděl a hlídal :)
Miller
Sponzor fora

3. 3. 2011, 11:00

Pánové, vy, kteří umíte php, bylo by složité udělat hlasovací anketu, která by zaznamenala jméno hlasujícího a vypsala ho do nějaké veřejné tabulky uchazečů o členství v OS? Než aby to musel vyhodnocovat robokop z nějakých "secret messages", nebo dokonce z normálních příspěvků ve vlákně. Tak bychom se v nějakém rozumném časovém termínu dozvěděli, kolik lidí má o členství opravdu zájem.
Odpovědět

Zpět na „Provozní záležitosti“