Prosba o pomoc - zakonceni trapez-sroubu

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Monteg

16. 1. 2008, 10:21

Nechci znevažovat něčí práci či něco jiného jak jsem řekl rád se přijedu podívat jak se soustruží a měří na +0,000 -0,005mm tedy s tolerancí +/-0,0025mm rád se nechám poučit třeba i přiučit neřelk jsem že to nejde ale jak se říká dokud neuvidím neuvěřím. Jestli jsem někoho urazil či něco podobného tak se omlouvám. Soustružník, který neumí dosmirkovat průměr na míru, nestojí za nic. To je prosím soustružník vás by sem chtěl jako zaměstnance vy by jste o mašiny jel i s tím vaším smirkem kdo to kdy vyděl smirkovat na mašině???
Pupak
Kontaktovat uživatele:

17. 1. 2008, 6:00

No,myslim,ze kdyz projdes 100 dilen,najdes 100 soustruzniku,kteri bezne dolestuji konce na loziska smirkem.Kazdy vi,ze je to prasarna a kazdy to dela.Jsme preci Cesi,soudruzi... :lol:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 1. 2008, 7:50

je pravda ze to fakt dela asi kazdej
nekdo lepe jinej hure
nekdo si veme uplne novej smirgl a to clovek kouka jak vsude pada ten prach a jak mu ten oblacek nasava univerzalka
na lozi je pak peknej poprasek a on si do toho najede suportem

to ho pak ten soustruh ma rad
po par letech neda ani desetinu natoz tisiciny

jen pro zajimavost
jeden kolega dela s v presnostech radove 0.05 - 0.1 mikronu
upozornuji ze to brousi velmi jemnym smirkovym prachem a dela to rucne
po kazdem zasahu to musi odnest na merak kde to musi 5 hodin vyrovnavat teplotu
pote muze merit

kdyz to meri a da ruku 5cm nad povrch po dobu 10s, krasne na povrchu vidi jak meri bramburu vlivem roztaznosti prenosem tepla z ruky (tedy bez fyzickeho kotaktu)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 1. 2008, 9:54

Monteg píše:To je prosím soustružník vás by sem chtěl jako zaměstnance vy by jste o mašiny jel i s tím vaším smirkem kdo to kdy vyděl smirkovat na mašině???
Myslím, že když se dokonale zakryje lože balicím papírem (až dolů, včetně šroubu apod.) a brousí se pod olejem aby nelítal prach tak se to dá občas snést. Což je docela standardní postup když je potřeba například vyleštit konec hřídele quli guferu.
Naposledy upravil(a) prochaska dne 17. 1. 2008, 11:14, celkem upraveno 1 x.
Aleš Procháska
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 1. 2008, 10:37

jojo
je treba maximalne chranit stroj
ten prach kterej zaleze leckde jinak masinu naprosto spolehlive znici
Josef
Sponzor fora

17. 1. 2008, 3:37

A jaký je váš postoj k tomu, že jsou i brousící fortuny k soustruhům? Brousí se pod vodou a zakrývání loží jaksi moc nefunguje. Pokud děláte litinu a berete to tzv. sklo, tak to je na úrovni brusného prachu. A to už je fajn. Ono totiž záleží na lidech, jak si váží prostředku své obživy. Viděl jsem hodně strojů, které šly na generálku, některé měly vodící plochy v tak zbědovaném stavu, že se chtělo brečet. Na 99% z nich nikdy nikdo nepoužil smirek. Majitelé těch nejhorších byli nejchytřejší, jak mají stroje vypadat po GO a jaká má být péče o ně. Jo, když dva dělatí totéž.......
Monteg

17. 1. 2008, 5:59

Tak teď jsem trochu zmatenej nejdřív se shodnete že to dělaj všichni a pok zase že na 99% nikdo tak vám nevím co si o tom mám myslet???
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 1. 2008, 8:30

Monteg píše:Tak teď jsem trochu zmatenej nejdřív se shodnete že to dělaj všichni a pok zase že na 99% nikdo tak vám nevím co si o tom mám myslet???
No to je jednoduchý, znamená to, že soustružníků je celkem 199 procent. Což mi trochu nekoresponduje s tím, že když potřebuju něco vytočit tak to nejde protože všichni mají spoustu práce na celé měsíce dopředu :-)
Aleš Procháska
Josef
Sponzor fora

17. 1. 2008, 8:40

Negenerálkovali jsme jen soustruhy. Bylo to celé spektrum strojů. Jestli někdo smirkoval např. na soustruhu s točným průměrem metr a délkou 6 metrů, a tato činnost byla důvodem obrovského opotřebení loží, tak to pochybuju. Na horizontálních vyvrtávačkách se toho asi moc nesmirkuje taky. Soustruhy MN 80 a malé Volmany, na kterých se smirkovalo "o dušu" bývaly z těch lepších vraků.
doncarlos

18. 1. 2008, 7:20

Bezne jsme smirkovali treba cele turbinove rotory zvlaste pro externi zakazniky, on i vzhled je dulezity, byly nadherne. Soustruhy prumer 3,15m
delka 15m a prumer 4m delka 10m. Loze jsou kryta, nema to na ne zadny vliv. Jenom smirkovani trvalo v trismenem provozu treba tyden.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

18. 1. 2008, 9:20

Josef píše:Pokud děláte litinu a berete to tzv. sklo,
S litinou skoro nedělám, co to znamená?
Aleš Procháska
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

18. 1. 2008, 9:58

ja bych to shrnul

1) smirglovanim na soustruhu se da hodne skazit ale teky nemusi

2) smirgluje se smirglovalo se a bude se smirglovat a ten gdo nikdy nevzal smirgl na soustruh at hodi kamenem

3) je dobre dat si pozor jak to delate, idealne pod olejem a starsim smirglem kterej tolik nepousti zrnicka brusiva, pripadne zakryt co jde

4) s trochou zrucnosti se smirglovanim nic nezkazi (tedy nemuze to byt horsi) ale je to piplacka asi tak jako zaskrabavani (velmi rychle jde vyrobit soudek nebo podbrousit pod kyzeny prumer
idealni je to na pohledove casti stroju horsi je to na dohaneni prumeru

5) je to nouzove reseni na tuto operaci jsou brusky na kulato (ovsem neni to zadna lace)

6) samozrejme existuji suportove brusky ale je to z nouze ctnost, bruska na kulato je presnejsi a vybavena na abrazivni prach z brouseni

zapomel jsem jeste na neco?
Monteg

18. 1. 2008, 10:49

Kam mám hodit ten kámen?
Jinak souhlasím. Soustružník delá rentabylně s přesností na 0,01mm a drsností 3,2 cokoliv přesnějšího brousit ovšem to něco stojí proto se to dělá tak jak se tu psalo at smirkem nebo fortunou brousicím kamenen a pod. ale broušení na soustruh prostě nepatří.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

18. 1. 2008, 11:11

ano nepatri protoze pro to neni primarne urcen
kovohemil
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

18. 1. 2008, 9:45

zase když to vemete na druhou stranu pokud soustružíte něco mírně zrezlého tak lože taky nezakrýváte a to něco zrezlé se v podobě špon a rzy chová jako brusnej papír :lol: takže tato tematika asi došla dost hluboko ono taky záleží čí je to soustruh a nebo stroj :lol:
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“