Kondenzátor 820uF/400V do frekvenčního měniče -Vyřešeno!
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Dík ale 330 je málo. Kondíky jsou tam dokonce zapojené v sérii, aby ustáli usměrněný 3fáz. Je tam š/š 750V.lamoz píše:2Ferrit: ⌀25x57x10
Oprava 13.03.2011 : Jde o překlep - naměřeno 570V - nejen pozorným čtenářům se omlouvám.
Naposledy upravil(a) Ferrit dne 13. 3. 2011, 9:47, celkem upraveno 1 x.
MN-80A, BF-20 Vario, MAHOS 22, Beiping PP-U3, Prusa i3-MK2
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
Co to je š/š 750V?
špička/špičkaQNX píše:Co to je š/š 750V?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Ja som vzdy vedel tak, ze dvojcestne usmernene 3x400V dava 560V na kondikoch...Kazdopadne ale ajtak tam je nutne mat 2 v serii.
jak se u DC měří š/š? Pro kondík je důležité jaké je na něm napětí, tedy vlastně vyfiltrované DC, ne? Omluvte mou nevzdělanost 

Měříme osciloskopem, bez kondenzátorů. Obyčejným AC měřákem změříš jen efektivní hodnotu. Příklad: pro 220V eff. je špičkové napětí cca 311VQNX píše:jak se u DC měří š/š? Pro kondík je důležité jaké je na něm napětí, tedy vlastně vyfiltrované DC, ne? Omluvte mou nevzdělanost
Jinak až kondík to vyfiltruje tím, že "drží náboj". První kond. za usměrňovačem musí vydržet špičkové napětí - lépe s rezervou.
Tak na zakončení bych se podělil o několik zkušeností. Potřeboval jsem tyto kondenzátory(náhradu za proražené) - vlastně jejich obdoba musí být v každém F.M
Celkem tři nabídky, USA neposílá mimo USA, GB cena přes 1000Kč/ks a pochybná firma. Jediná položka na Taiwanu vyhovovala všem parametrům. Navíc jsou 1000MF/ 400V. Tedy lepší.
Cena 25USD/ks přijatelná, poštovné 6USD+4USD druhý kus nebo 15USD oba a EMS. Jasná volba! Odeslány z TW 23/3 v Praze 25/3 a tam nastalo peklo celnice
6 dní to tam leží - páni celníci nejsou přece od práce.
Tak to jsou ony a doma
sem se montují do měniče Taky je smontována silová deska měniče A tady funkční měnič Ten měnič stál za opravu, umí toho hodně je na 1,5kW a snadno se ovládá.
A v návodu jsem se dočetl, že kondenzátory se mají při revizi měnit každých 5, max 7 let!
Tak proto.
Protože v Česku jsem nesehnal náhradu - nebyly na napětí měly jiný rozměr nebo malou kapacitu. Obrátil jsem se na eBay. -BINGOCelkem tři nabídky, USA neposílá mimo USA, GB cena přes 1000Kč/ks a pochybná firma. Jediná položka na Taiwanu vyhovovala všem parametrům. Navíc jsou 1000MF/ 400V. Tedy lepší.
Cena 25USD/ks přijatelná, poštovné 6USD+4USD druhý kus nebo 15USD oba a EMS. Jasná volba! Odeslány z TW 23/3 v Praze 25/3 a tam nastalo peklo celnice
6 dní to tam leží - páni celníci nejsou přece od práce.
Tak to jsou ony a doma
sem se montují do měniče Taky je smontována silová deska měniče A tady funkční měnič Ten měnič stál za opravu, umí toho hodně je na 1,5kW a snadno se ovládá.
A v návodu jsem se dočetl, že kondenzátory se mají při revizi měnit každých 5, max 7 let!
Tak proto.
Sice s "křížkem po funuse" akurát som predal 2ks kond RIFA 2200u/400V á 10€ .
Inak mal by som ešte nejaké sučiastky z meničov (kondenzatory ,moduly atď )
V prípade zaujmu ma kontaktujte na smith.obchod@centrum.sk
Inak mal by som ešte nejaké sučiastky z meničov (kondenzatory ,moduly atď )
V prípade zaujmu ma kontaktujte na smith.obchod@centrum.sk