WGL invest a.s. -soud- podvod

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Engineer
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2011, 2:02

Kluci musím to sem dát protože to je neskutečná sviňárna a špína, která bohužel může potkat kohokoliv z nás v tohle absurdistánu.
V pátek přišel manželce ještě na její dřívější jméno dopis od soudu s platebním příkazem na cca 7 litrů. Původní dluh byl pouhých 274 korun to další je pro advokáta jménem Gallat.
V dnešní době nic divnýho, tak jsem nejdřív manželce vynadal, že někde nezaplatila kdysi složenku (mělo to být z nějaké pojistky jak jsme vyčetli z přiložených dokumentů) a teď, že to odnesem takovou palbou. Jenže ona se dušovala, že nikdy žádnou takovou pojistku neuzavírala a že si nic takovýho nepamatuje. Tak začala goglovat a pak už jsem se nestačil divit a bylo mi silně na blití :evil:
Doporučuju každýmu mrknout na tohle vlákno a pročíst si to abyste věděli co případně dělat kdyby Vám pošťák přinesl něco podobnýho

http://www.emimino.cz/diskuse/jsem-bezr ... kovani/31/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kdyby jste to někdo dostal tak neváhejte a hned kontaktujte občanský sdružení http://www.nedejtese.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Je to podvod jak prase a fakt to může dostat kdokoliv z nás. Proč to hrozí komukoliv napíšu v dalším příspěvku. :x
Co je ale megasvinstvo tak v řadě těchto případů soudy evidentně rozhodují podle neprůkazných nebo patrně padělaných důkazů (pojistný smlouvy bez podpisů nebo s podpisama který jsou patrně padělaný) a pokud nepodáte včas odpor a námitku na promlčení (většina těch případů je totiž promlčená) nebo pokud ten dopis nedostanete (např. jste na dovče v cizině nebo pracovně v zahraničí) je to po 15 dnech právoplatný a není jediná šance jak se odvolat!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Pak už budete jen cálovat.... :(
Engineer
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2011, 2:14

Jak jsem napsal výše, popíšu proč tenhle malér může potkat kohokoliv. :wink:
Nedalo mi to a začal jsem sbírat informace a mám jednu zajímavou teorii. Společným znakem tohohle všeho je, že mnoho postižených (vyplývá to z diskusí) o pojistný smlouvě, ze který dluh vznikl nemá ani tušení (manželka to samý, nic neuzavírala a na pojišťovně - Česká spořitelna, nám řekli, že prý to bylo kapitálový spoření na nevlastního syna). Klasickej průběh. Založeno, nezaplacena ani první splátka a následně po třech měsících zrušená smlouva pro neplacení klientem a z ní vzniklá pohledávka jako úhrada za zrušení. Kamarád co dělal v tomhle sektoru (jeden ze zdejších uživatelů) mi potvrdil, že před lety se celkem často pojišťovnám stávalo, že jejich externí agenti "pojistili" někoho kdo o tom neměl ani páru aby zkásnuli provizi. Je jasný, že když pak někomu domů přišla pojistka, kterou neuzavřel tak to patrně hodil do koše a stejně tak o tři měsíce později upomínku o zaplacení poplatku ze zrušený smlouvy. Pojišťovnám to pak asi docvaklo a tak, než by riskovaly skandály a ztrátu dobrého jména (myslím si, že nedokázaly odlišit lidi co se stali objetí podvodu a lidi, který si prostě jen pak rozmysleli uzavření pojistky a nezaplatili ani tu první splátku i když smlouvu resp. nějaký ten její nástřel agentovi skutečně podepsali), platby nevymáhaly, neupomínaly, nechaly je promlčet. (většina tohohle pochází někdy z roku 2000-2002)
Jenže v účetnictví firmy to pochopitelně je trvale zanesený. Pak stačí aby se třeba změnil management, který o týhle praxi nic nevěděl a nebo i věděl, ale usoudil, že se třeba s pomocí právníka (kámoše) pěkně napakuje čemuž naše podělaný zákony dokonale nahrávají a prodal pohledávky. Aby ale byly pojišťovny resp. manažéři z obliga je v tý smlouvě o prodeji pohledávek výslovně uvedený bod o tom, že to je promlčený, čímž se podle mýho pojišťovna kryje.... A tenhle dokument je dokonce v soudním spise a přesto soudy lidi odsuzují jak na běžícím páse... :twisted:
Myslím, že jediná šance na spravedlnost a finanční odškodnění těch co nestihly nebo prošvihli podání odporu pro promlčení bude Štrasburg, protože si nedovedu představit, že by tady u nás v tom kocourkově někdo mohl zažalovat soudce za to, že měl v případu padělaný nebo neplatný doklady (např. smlouvy bez podpisu nebo smlouvy s padělaným podpisem) a že podle nich někoho odsoudil.

Nicméně kam jsme se to probůh dostali ?????? :shock:
bobik

21. 3. 2011, 7:54

Tak hodně štěstí s odporem. Otázkou je, zda se ten šmejd neozve za pár let s výšší částkou, když jsou dluhy podle našich zákonů nepromlčitelný.
Engineer
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2011, 2:07

Před chvílí jsem mluvil s právničkou, my se z toho dostaneme, ale lidičky je to děsivý!!!!

Tento stát vytvořil zákony, který nahrávají doslova gangsterům a i když je to k neuvěření soudy odsuzují lidi k placení těhlech šíleností dokonce i když jste tu smlouvu s pojišťovnou nepodepsali a nevíte o ní. mám obavy, že ta kauza ve který jsme, je jen začátak laviny. Podle toho co mi řekla právnička mám dojem, že dokonce existují cesty jak komukoliv z nás "uměle" vyrobit maličký dloužek v řádu pár korun a z něj Vám následně "agentůry" udělají dluhy za desítky tisíc proti kterým ale dokonce není podle současných zákonů vůbec odvolání i kdyby bolo jasný jak facka, že to je podvod.

Vím, že mi to asi těžko uvěříte ale doporučuju každýmu prověřit např. pojišťovny jestli na Vaše jméno nemají nějaký starý pojistný smlouvy (o kterých nebudete vědět) a k nim pár korunovou pohledávku vůči Vám!!!!! :twisted:

Uvedu příklad asi před půl ropkem mi přišla k podepsání životní pojistka od Český pojišťovny (před chvíli mi řekla máma že moji sestře to poslali prý taky a táta to hodil do kamen) a já o nic nežádal, s nikým nejednal. Hodil jsem to do kamen, ale co když už teď někde na pojišťovně leží taková "moje" smlouva v návrhu s padělaným podpisem a u ní třeba složenka na pár korun nějakýho smluvního odstupnýho či cěhokoliv.... a čeká se až se to bude moci za pár měsíců předat agentůře. :shock:

Jedu teď do města a jdu se zeptat jaký smlouvy na moje rodný číslo mají a jestli tam není nějaká pohledávka o který bych nevěděl, doporučuju každýmu pokud máte dojem, že Vám někdy v poště něco podobnýho přišlo, udělejte to samý jako já!!!! Práva se v tomhle bordelu nedovoláme a mám obavy, že pokud to jde směrem, který jsem popsal tak dřív či později poteče krev....
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2011, 3:58

Soucitim s tebou a drzim palce. Tohle neni pripad, kdy na uverove smlouve jsou v dodatku "mikropismem" napsany dve stranky,
ktery nikdo necte (bez lupy to nejde), ze prichazi o vse, kdyz se treba o den opozdi se splatkou. V ramci "dobrych mravu" by to nemelo byt mozne ve slusnem state. To, co uvadis je proste "rizeny" podvod. Nezijeme v pravnim state.

Kdyz uz jsme v te "hospudce", prisel mi ucet za elektrinu. Protoze topim elektrokotlem, je toho tam dost. Take castka: 5.300,-Kc
za: PODPORA VYKUPUPU Z OZE. Tak asi kazdy z nas, co bere nejakou elektriku, hezky prispiva tem, co meli prachy, a budou mit viiiic.
Navrhuju zalozit vlakno (i kdyz je uplne OT): jak nebrat elektrtinu a nic jim nedat. Jsme tu kluci (devce promine) sikovny (jeden z tuku na Slavii :D).
Ja bych treba ty solarni clanky, pres den topit do nadrze, v noci topit dum z nadrze, zbytek do baterek...na sviceni..
Podotykam, nejde mi o obohaceni, jde mi o to neprispivat, tzn. stat se casem sobestacnym.
Konkretne pry 1kW(FV) vyjde dnes na 60t. ALE JAKY kW? Prumerny, zamraceno, i v zime atd. Poradte!
Omlouvam se, za jsem vlez do inzenyrova vlakna, neumim zalozit novy :(
Engineer
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2011, 5:00

Mirek-Gravos píše:Soucitim s tebou a drzim palce. Tohle neni pripad, kdy na uverove smlouve jsou v dodatku "mikropismem" napsany dve stranky,
ktery nikdo necte (bez lupy to nejde), ze prichazi o vse, kdyz se treba o den opozdi se splatkou. V ramci "dobrych mravu" by to nemelo byt mozne ve slusnem state. To, co uvadis je proste "rizeny" podvod. Nezijeme v pravnim state.

Kdyz uz jsme v te "hospudce", prisel mi ucet za elektrinu. Protoze topim elektrokotlem, je toho tam dost. Take castka: 5.300,-Kc
za: PODPORA VYKUPUPU Z OZE. Tak asi kazdy z nas, co bere nejakou elektriku, hezky prispiva tem, co meli prachy, a budou mit viiiic.
Navrhuju zalozit vlakno (i kdyz je uplne OT): jak nebrat elektrtinu a nic jim nedat. Jsme tu kluci (devce promine) sikovny (jeden z tuku na Slavii :D).
Ja bych treba ty solarni clanky, pres den topit do nadrze, v noci topit dum z nadrze, zbytek do baterek...na sviceni..
Podotykam, nejde mi o obohaceni, jde mi o to neprispivat, tzn. stat se casem sobestacnym.
Konkretne pry 1kW(FV) vyjde dnes na 60t. ALE JAKY kW? Prumerny, zamraceno, i v zime atd. Poradte!
Omlouvam se, za jsem vlez do inzenyrova vlakna, neumim zalozit novy :(

Jsem pro založ vlákno taky bych do toho šel .... mám střechu na baráku tak na 25KW otočenou na jih Jen ty peníze na investici????
Ale třeba by se našli nějaký dobrý nápady. Topit lojem ve stabiláku se mi ale nechce. :lol:
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2011, 5:39

Jasne, lojem prima :D . Nazenu manzelku na liposukci a tuk odeberu :lol: A pucim si Slavii od Robokopa. Nic proti MVU :D , libi se a fandim :D .
Robik uz snad zalozil vlakno a timto zdravim take kolegu "sobestacnost"!! Po malych krocich bychom to mohli dokazat. Investice beru,
budu se snazit jim casem nic nedavat. Tolik strech nemam, ale klidne to dam na zahradu, neporoste trava, kterou musim porad sekat.
Miller
Sponzor fora

21. 3. 2011, 6:01

Chlapi, jak tu naši bandu znám, tak začneme platit daň z osvětlené plochy ... :evil:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2011, 6:29

tak vratime obcanky
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Engineer
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2011, 9:16

robokop píše:tak vratime obcanky
To asi nepomůže.... naše data jako rodný číslo jméno, přijmení, bydliště atd. má dnes asi kde kdo... a to stačí na vyrobení dluhu :(
A věř tomu, že udělat z člověka dlužníka s pár stovkama podvodem je neskutečně jednoduchý a nebudeš o tom vědět do momentu než přijde platební rozkaz od soudu (to je ta lepší verze) nebo rovnou dorazí exekutor (to je ta horší verze) :twisted:

Stačí jen vzít v úvahu šílenost s doručováním obsílek. Pošta přiveze obálku s doručenkou. Pokud nejsi doma nechají Ti lístek, že si to musíš ten den vyzvednout na poště. Jsi třeba na služební cestě nebo na odpolední a nedostaneš se pro to na poštu. Druhý den to je zpátky u soudu, na poště to nenechají. A lhůta běží....
Ještě horší je varianta že ti třeba někdo lístek s oznámením ze schránky vybere a pokud v tom dopise bylo něco takovýho jako jsme dostali v pátek mi, jsi v maléru a nemáš nikde zastání i kdyby bylo jak facka jasný že na Tebe někdo udělal boudu.
kovohemil
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2011, 9:24

Tak že, jestli se nepletu a mám datovou schránku ,je to výhoda :shock: . Soud to musí poslat i tam a nebo je to jinak :?:
Snad už bude brzo ATC

http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
Jan Danda
Sponzor fora

21. 3. 2011, 9:53

robokop píše:tak vratime obcanky
Občanku mam zas potřech letech(dnes jsem si ji vyzvedl),a vůbec jsem ji nepotřeboval. :D Vystačil jsem si s pasem.Akorád jsem k tý občance musel zaplatit pokutu.Potvory.Prej že ji musím mít.
Engineer
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2011, 10:50

kovohemil píše:Tak že, jestli se nepletu a mám datovou schránku ,je to výhoda :shock: . Soud to musí poslat i tam a nebo je to jinak :?:
Snad jo, ale před těma podvodama Tě to neochrání a údajně prý ve schránce jsou doručený věci jen tři týdny (to mi říkal kámoš) a pak se smažou, ledaže bys prý měl přikoupenou nějakou placenou službu s archivací, takže se třeba stejně nemusíš něco dozvědět pokud ji každej tejden nebo denně nekontroluješ.

Ale před tím že, ti někdo vyrobí dluh, aby Tě třeba následně za čas vyždímal, Tě datová schránka neochrání... :(
HonzaCh

21. 3. 2011, 11:17

Kua, to je fakt svět orgánem ke zdi :-( Držím palce.
Engineer píše:Snad jo, ale před těma podvodama Tě to neochrání a údajně prý ve schránce jsou doručený věci jen tři týdny (to mi říkal kámoš) a pak se smažou, ledaže bys prý měl přikoupenou nějakou placenou službu s archivací, takže se třeba stejně nemusíš něco dozvědět pokud ji každej tejden nebo denně nekontroluješ.
AFAIK zprávy zůstávají 3 měsíce a můžeš si nastavit zasílání upozornění na mail, tak nemusíš pravidelně kontrolovat. Na druhou stranu, když budeš kontrolovat, nenačapá tě pokaždé (a samozřejmě, když spěcháš) aktualizace toho z*ého "malého pluginu" (od 602. ZO Svazarmu) o velikosti 20MiB, kdy musíš místo užitečné práce čekat a pak restartovat přinejmenším browser.

Doručenou zprávu si můžeš uložit jako soubor a měla by pak být platná furt. Teda, mám pocit, že je v té slávě zas*ých srchánek nějaký průser s vypršením platností certifikátů, takže je to tak trochu na ho...co taky čekat od České pošty, která si účtuje za zprávu skoro jako za papírovou, kterou musí (tedy má) nosit.

(Pokud má někdo pocit, že mě s*e přehození nákladů na poštovné z pachatele -- vesměs státní byrokracie -- na nebohé adresáty, tak má pravdu. Místo několika dopisů, co nám pošťačka přinesla až pod nos a stačilo razítko a podpis, musím povinně otravně udžovat infrastrukturu, pamatovat nezapamatovatelné kód a heslo [a ještě ho často měnit], k tomu ještě zadávat šílený captcha-kód a nakonec si to za vlastní tisknout; kdybych potřeboval papír pro ouřad, tak, pokud vím, hurá na poštu, vystát frontu a zacálovat štempl potvrzující pravost. Ať si takový pokrok strčí někam, nasucho a širokým napřed!)

H.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 3. 2011, 5:43

ja mysle jako to udelal ten borec
vratit obcanku, vyhlasit suvereni stat a uzemi a proste vystouit z tohodle systemu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“