Zdravim.V CNC nemam ziadne skusenosti a pred tyzdnom mi do firmy prisla CNC freza. Potrebujem poradit ake nastroje pouzit na rezanie PVC, plexi a polystyrenu.
Planujem rezat 5 mm plny polykarbonat (NETAVI AKO PLEXI), 10 mm lahcene PVC a 50 mm tvrdeny polystyren.
Prave na ten polystyren neviem nikde najst frezu, ktora by mala pozadovanu dlzku pri 6mm priemere nastroja - moze byt aj menej...
Na plexi a polykarbonat (plny) som skusal jednobritu frezu, ktora nema zavit, ale brit je linearny, z hornej frezy a pri zabere 1,5 mm do hlbky, otackach 20.000 a posuve cca 500 mm/min mi tu frezu ulomilo. Ulomilo 6 mm stopku... Mozno uz bola oslabena, lebo sme ju par krat pouzivali v hornej freze, alebo nebola stavana na CNC. Znacka Makita.
Na styrodur a PVC som skusal taktiez jednobritu frezu, rez bol velmi pekny.
Ak ma niekto skusenosti s reklamnymi plastami a frezami, uvital by som radu aky nastroj pouzit, pripadne aj rychlost, otacky a max. zaber do hlbky materialu.
Dakujem za vycerpavajuce odpovede.
Frezovanie tvrdeneho polystyrenu, PVC a plastov
-
- Kontaktovat uživatele:
Nástrojov je kolko chces, ale ukaz aspon fotecku stroja, aby bolo mozne odhadnut moznosti stroja.
Do tvrdeneho polystyrenu jednobrita freza s geometriou na velmi makke materialy. Nie zla moznost je aj s lavou skrutkovicou.
Frezy s linearnym britom su do ručnej hornej frezy na pomale obrabanie.
Do tvrdeneho polystyrenu jednobrita freza s geometriou na velmi makke materialy. Nie zla moznost je aj s lavou skrutkovicou.
Frezy s linearnym britom su do ručnej hornej frezy na pomale obrabanie.
Počas práce s CNC možno fajčiť...
je to tak bez popisu stroje nebo fotky ti tezko nekdo poradi rezne podminky.je delel s plexi 7 let a kazdy stroj snese jine podminky.rad poradim ale musim vedet vic.stejne se to ale bez par zlomenych frez neobejde to si musi kazdy vyzkouset sam, udelat si to know how....
9/2011 portálka funkční
http://www.khplexi.cz/
http://www.khplexi.cz/
cus frezu 6mm s dlzkou zaberu 50mm sa da vyrobyt ako zakazkovy nastroj ak chceš napiš SZ a tam sa vieme dohodnuť na frezovanie plastou ma 2 zubu frezu s pozityvnou geometriou a co največšim stupanim skrutkovice aby sa rez rozlozil a mozes to potom 6mm frezou brat naraz chladenie ideal: LIEH, PETROLEJ, alebo odparovaci olej. pri polistirene bez chladenia a pouzivat odsavanie ( staci vysavač s dobrim tahom ) inak sa toho bordelu uz vzivote nezbavyš ked sa to zelektrizuje budeš to mať vsade.
SolidWORKS 2012 + SolidCAM 2012
-
CNC sustruh pohánanými nástrojmi
5oska DMU eVo 40
a nejaké tie 3osé mašinky :)
-
CNC sustruh pohánanými nástrojmi
5oska DMU eVo 40
a nejaké tie 3osé mašinky :)