Ahoj, chtěl bych se zeptat někoho, kdo má zkušenosti se Sinumerikem 810T. Pořídil jsem si starší stroj s tímto systémem a mám problém s tím, že jsem zvyklý z 802 a 840, psát si za středník do programů poznámky,nářadí apod. V návodu k programování systému 810T píšou, že poznámky lze vkládat do závorek na konec věty, ale na klávesnici na panelu pro ně nejsou tlačítka. Stejně tak by mě zajímalo, jestli program může mít popis např. s číslem dílu nebo je pouze %1 ?
Díky za každou radu.
Sinumerik 810T - poznámky v programu
tak pokud si ještě pamatuji, co se týče čísla programu, je možné zde zapsat jenom "%číslo". Pokud se bude shodovat s číslem dílce a nepřekročí počet povolených znaků, neměl by být problém. Zapisovat jdou pouze čísla. U Sinumeriku 840D to je již jiné. Poznámky sem psal v PC a načetl do systému s programem, to ale není žádaná rada. Kdysi sem se o tom bavil se systémářem od Siemensů a mám dojem, že to jde nějak obejít. To bych se ale opravdu raději zeptal u někoho od Siemensů. Snad poradí i někdo zdejší a znalejší.
NC soustruhy s ŘS Sinumerik 810T a 840D, YASNAC LX3. CAM KOVOPROG 2.7 až 4.13
Pátral sem i u systémářů, zatím bez v výsledku. Snad jedna sice hloupá, ale rada. Nakopírovat do systému program z laptopu, ve kterém bude v závorce poznámka a z něj pak v systému kopírovat tu poznámku a upravovat dle potřeby. Snad by pomohl jednorázově někdo, kdo má na laptopu seriový port s propojovacím siemensáckým kabelem.
. Blbost, co?

NC soustruhy s ŘS Sinumerik 810T a 840D, YASNAC LX3. CAM KOVOPROG 2.7 až 4.13
Což o to, z notesu programy běžně do stroje posílám a naopak, ale většinu poznámek si píšu až při odlaďování na stroji.
Ještě mě napadla varianta psát si už v PC prázdné závorky do programu a potom je v systému jen přepsat.
Je to sice trochu složitější, ale funguje to.
Ještě mě napadla varianta psát si už v PC prázdné závorky do programu a potom je v systému jen přepsat.
Je to sice trochu složitější, ale funguje to.