Nová polymerbetonová frézka
AAAAAno
Impozantní forma a ještě více i hotové dílo
Připomíná mi to dobu kdy jsem vyráběla z laminátu exponenciální zvukovody a forma byla z cementu a sádry...
Tedy inverzní ,ale byl toho plný sklad
Přidej prosím už fotky portálu jsem zvědavá

Připomíná mi to dobu kdy jsem vyráběla z laminátu exponenciální zvukovody a forma byla z cementu a sádry...
Tedy inverzní ,ale byl toho plný sklad

Přidej prosím už fotky portálu jsem zvědavá

to to je tak hrubé a nebo se to jen zdá z fotky?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Hrubé je to jen částečne. Podle meho testování je na skodu když je ve směsi příliš mnoho malých částic (písku) který dělá pěkný venkovní povrch. Nejlepších vystedků jsem dosáhl s minimálnim procentem písku protože ten brání co nejlepšímu seřazení vetších kamenů které mají zasadní vliv na pevnost cele směsy. V případe ze je ve smesi malo pisku tak kameny na sebe pekne dosednou a když chcete beton rozbit tak musi prasknout kamen protože pryskyřice nepovolí. V případě že je mezi plochama písek tak narušuje slepení vetších kameni a smes praskne prave v tehle místech. Prote se Vám může zdat u mé první mašinky smes příliš hrubá až hnusná ale o krásu nejde.
Proto jsem větsí diry na povrchu vyplnil smesi pisku a pryskyrice aby se pote dal povrch natrit barvou a vše potom bude i oku ladit.
.
Naposledy upravil(a) Max dne 3. 3. 2019, 10:34, celkem upraveno 1 x.
no já nejsem tedy žádnej expert, ale vše co jsem četl a viděl tak bylo vždy zoptimalizované složení kdy jsou použity všechny frakce právě pro optimální vyplnění směsi.. beton ti taky nebude držet pokud smícháš jen štěrk s cementem.. a správné poměry pro optimální vyplnění a pevnost jsou již léta známy.. podle mě správnou směsí a hlavně důkladným zavibrováním uděláš pevnější směs než tohle..
když se podíváš na výrobky známých firem které dělají polymerbetonové stroje tak je povrch vždy po odlití dokonalý, a netřeba ho již nijak tmelit atd..
jak si zkoušel to praskání? byla to nějaká objektivní metoda a nebo prostě systém pokus omyl, zdá se mi to.. ? Jaké jsi dosáhl pevnosti? já se přikláním k názoru který už tu padl, že nectíš zásady návrhu, správně navržený monolit ti prasknout nemůže neboť ho nezatížíš nikdy tak aby jsi překonal jeho pevnost, pokud uděláš slabou šlupičku a budeš jí rvát na ohyb dokud nepraskne tak to není objektivní..
jaký důvod mají ty kapsy v nohách portálu vždy zevnitř a zvenku proti sobě? mezi tím ta pásovina a kolem pár cm polymerbetonu.. to je podle mě z hlediska té konstrukce špatně, alespoň všechny "návody a postupy" profesionálů před tím varují, kdybys ty dutiny vynechal ušetřil by jsi si pracnost formy a bylo by to správněji, prostě mě to připadá jako takové zalití ocelové konstrukce k omezení vibrací, ale se skutečnou polymerbetonovou konstrukcí to nemá moc společného..
neber to jako kritiku, je to jedna ze zajímavých konstrukcí asi tady na fóru jediná, určitě to bude fungovat lépe než většina podobných konstrukcí, ale myslím si že by mohlo i lépe...
když se podíváš na výrobky známých firem které dělají polymerbetonové stroje tak je povrch vždy po odlití dokonalý, a netřeba ho již nijak tmelit atd..
jak si zkoušel to praskání? byla to nějaká objektivní metoda a nebo prostě systém pokus omyl, zdá se mi to.. ? Jaké jsi dosáhl pevnosti? já se přikláním k názoru který už tu padl, že nectíš zásady návrhu, správně navržený monolit ti prasknout nemůže neboť ho nezatížíš nikdy tak aby jsi překonal jeho pevnost, pokud uděláš slabou šlupičku a budeš jí rvát na ohyb dokud nepraskne tak to není objektivní..
jaký důvod mají ty kapsy v nohách portálu vždy zevnitř a zvenku proti sobě? mezi tím ta pásovina a kolem pár cm polymerbetonu.. to je podle mě z hlediska té konstrukce špatně, alespoň všechny "návody a postupy" profesionálů před tím varují, kdybys ty dutiny vynechal ušetřil by jsi si pracnost formy a bylo by to správněji, prostě mě to připadá jako takové zalití ocelové konstrukce k omezení vibrací, ale se skutečnou polymerbetonovou konstrukcí to nemá moc společného..
neber to jako kritiku, je to jedna ze zajímavých konstrukcí asi tady na fóru jediná, určitě to bude fungovat lépe než většina podobných konstrukcí, ale myslím si že by mohlo i lépe...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Duvod techh kapes je jednoduchy. Pro slepšení stability portalu ma moha pruřez v nejširšim miste 150x250mm s tim že se zuzuje na 150x180mm . Takovyto pruřez je predymentovám a kdyby byl plný tak by bohate stacil cca 100x150. Já jsem radši zvetsil prurez a tema kapsama jsem z toho vlastně vytvořil nohu s pruřezem "I". A kapsy take ušetřili asi 40kg na hmotnosti.
' ty kapsy jsou jedina vec, kterou udelal dobre ...
- takoveto konstrukce z polymerbetonu lze dobre nadimensovat pouze za pomoci simulace - od oka to clovek nikdy neda ( zjednodusene a lajcky receno, by mel byt polymerbeton zhruba ~3x vice (rozmerove) dimenzovan , aby dosahl mechanickych vlastnosti oceli )
- podle toho, co vidim, tak bylo zrejme pouzito i vetsi procento pryskyrice - ( coz je spatne, protoze samotna pryskyrice ma spatne mech. vlastnosti a velkou tepelnou roztaznost )
- pouziti pouze hrube vyplne je take hruba chyba !!!
- pokud se ti, jak rikas, neco spatne spoji - tak jen pro to, ze to mas spatne promichane + neodmastene a nevysusene + pouzivas priliz hrubou vypln
( prvne se dokonale promicha epoxi s tvrdidlem a pak se postupne pridavaji jednostlive primesi, a to v urcitem poradi, aby doslo k dokonalemu spojeni )
- dobry povrch lze udelat napr. extra aplikaci jemne smesi na pohledova mista, ci jine funkcni plochy a az nasledne prejit k plneni formy polymerbetonem
...
- takoveto konstrukce z polymerbetonu lze dobre nadimensovat pouze za pomoci simulace - od oka to clovek nikdy neda ( zjednodusene a lajcky receno, by mel byt polymerbeton zhruba ~3x vice (rozmerove) dimenzovan , aby dosahl mechanickych vlastnosti oceli )
- podle toho, co vidim, tak bylo zrejme pouzito i vetsi procento pryskyrice - ( coz je spatne, protoze samotna pryskyrice ma spatne mech. vlastnosti a velkou tepelnou roztaznost )
- pouziti pouze hrube vyplne je take hruba chyba !!!
- pokud se ti, jak rikas, neco spatne spoji - tak jen pro to, ze to mas spatne promichane + neodmastene a nevysusene + pouzivas priliz hrubou vypln
( prvne se dokonale promicha epoxi s tvrdidlem a pak se postupne pridavaji jednostlive primesi, a to v urcitem poradi, aby doslo k dokonalemu spojeni )
- dobry povrch lze udelat napr. extra aplikaci jemne smesi na pohledova mista, ci jine funkcni plochy a az nasledne prejit k plneni formy polymerbetonem
...
Naposledy upravil(a) .xxx. dne 19. 4. 2011, 3:49, celkem upraveno 2 x.
- garulus
- Kontaktovat uživatele:
xxx si bezpochyby kritik číslo jedna na tomto fóre. Pri tebe si všetci pripadáme mali, bezvýznamne a hlúpy. Dúfam že máš aspoň nejakých kamarátkou a tvoja priateľka/manželka to zvláda.lamoz píše:.xxx., kde muzu koupit/prohlidnou polimerovou frezku tve vyroby ?
Kritika je dobra vec,ale treba ju vedieť aj podať...
Prepáčte, ale nemohol som si toto odpustiť
musím přiznat, že kritika uživatele .xxx. na mě také nepůsobí dobře, i když se mě netýká, ale už vím proč tomu tak je. Ty připomínky mají většinou hlavu a patu, jediné co mi dělá problém je ta nesympatická držka v avataru..... Mám pocit, že to dělá nedobrý dojem i na ostatní uživatele .. Jestli je tvoje, tak sorry, ale zkus se nafotit jinak, jestli je cizí, tak bych ji vyměnil.... Myslím, že tvé příspěvky budou hned konstruktivnější a i pro ostatní čtenáře stravitelnější a lépe přijatelné...