vyřezání na laseru (pod vodou)->do nerez 1mm

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Odpovědět
Uplink

1. 4. 2011, 9:52

Zdravim. Chtěl bych se poptat jestli někdo z vás nemá doma laser/vodu a nějaký materiál, nejlépe 1 mm silná nerezová ocel (jeste lip kdyby obsahovala i nikl). Potřeboval bych vyřezat/vypálit několik tvarů (celková plocha všech by byla asi A3), Pokud možno tak aby tam šli i drobné tvary, a samozřejmě čistě - jedná se o dekoraci.

A druhá věc, jednalo by se o podobnou věc, ovšem z nerez.pl. tlouška mezi 0.1 - 0.2 mm (z tohodle plechu se často dělaj masky na nanášení cínu na spoje) (toho by bylo rozměrově asi jedna A4řka)

Jestli bych moh poprosit jestli by mi někdo neřek aspoň předběžnou cenu a jaký formát požaduje. (vim, že bez náhledu se těžko určije cena, ale zatim to nemam nikde narýsovaný)

Předem děkuji za jakoukoli reakci.
RaS

2. 4. 2011, 7:46

většina firem počítá cenu podle délky řezu + použitého materiálu .. na A3ku si múžeš udělat jeden obdelnik kdy bude řez třeba 1m takže si při ceně třeba 50kč/m naúčtujou 50kč +material a nebo taky mraky koleček kdy budeš mít řez desítky metrů a cena desetinásobná.. těžko ti někdo poradí víc bez znalosti výkresu.. cenu řezu ti většina firem zdělí liší se podle materiálu a hlavně podle síly..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Uplink

2. 4. 2011, 11:02

a v jakym formátu by to bylo realizovatelný a je lepší pro každý výřezek vlastní soubor nebo to radší naflákat už všechno na jednu A4řku?
(jedná se o nepravidelné tvary, takže pro mě by bylo nejlepší to překreslit do Illustrátoru)
děkuji.
RaS

2. 4. 2011, 12:23

většina firem alespoň těch co znám to chce v dxf, dwg stačí jednotlivé díly oni si to pak sami rozhazej po ploše pro minimalizaci odpadu.. třeba si představ že při tom tvojem budou pálit mezikruží pro někoho jiného tak klidně některé tvé díly vrazej dovnitř..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Slovlik

4. 4. 2011, 9:15

ja zhanam tiez uz dlhsiu dobu firmu alebo niekoho kto by mi dokazal vypalit taky tenky plech okolo0,2mm ale zatial som nikoho nenasiel tak ak sa ty nikto ozve tak mi prosim ta posli kontak dikk
Uplink

7. 4. 2011, 8:59

přibližně takto by měl vypadat výřez z toho 0.1-0.2mm nerez plechu, jednalo by se o:
violet_nahled.jpg
- 2 kusy o velikosti (výška 5.5cm)
- 2 kusy o velikosti (výška 4cm)
(takže to není žádná sériovka...)

zbytek nákresů dodělam jakmile se k tomu zase dostanu (to by se jednalo už o ten 1mm nerez)

Ještě mam otázku, kolik je na laseru prořez? popřípadě když bych potřeboval třeba 2mm kulatou dirku. Jestli s tim prořezem mam počítat, či mam výkres udělat tak jak to má být v reálu a zbytek si nastaví až obsluha... děkuji.

(samozřejmě bych to dodal v podobě výkresu a né náčrtku)
Uplink

23. 4. 2011, 7:35

Pořád nikdo? Opravdu tu není nikdo kdo by měl kousek tohodle materiálu někde pohozenej? stačilo by klidně i 20x20cm nebo podobnej rozměr. A nejlíp kdyby byl schopen to i vypájit.

Opravdu bych byl moc vděčen. Děkuji.
RaS

23. 4. 2011, 7:45

kdyby z 05 0,8 1, 1,2 1,5 2 a prostě něco silnějšího tak není problém ale pod půl mm je to u takhle malejch kousku problém to uletí..
Uplink

26. 4. 2011, 5:36

to RaS: A měl bys doma i ohýbačku na plech? potřeboval bych totiž vyrobit ještě něco, s tim že tohle by už bylo z něčeho co jsi psal do nabídky materiálu. jinak délka cca. 25 a 35cm (nebo i pro ostatní kdo by měl možnost něco takového vypálit a ohnout, s tim že nějaký podrobnější nákres s rozměra bych dodal)
Obrázek
gnat
Kontaktovat uživatele:

26. 4. 2011, 11:10

Ta sítotisková stěrka stojí pár stokorun, to se nevyplatí vyrábět. To korýtko na barvu podle mě taky levněji koupíš než ti někdo vypálí.
SABLE-2015
Uplink

27. 4. 2011, 1:36

právě, že jsem už hledal... nevim na kolik to může vyjít vypájit a nevim na kolik se dá sehnat podobná na netu (nenašel jsem). Našel jsem jenom firmu Sitaservis, sita-zakupy (mají sice ceník ale na můj dotaz na některé jejich produkty mi ani neodpověděli, navíc tady to korýtko vyjde na 1500,- sice vypadá trochu jinak protože je to hliníkovej profil ale ta cena). Vim, že to teďka bude mimo téma ale kdybys věděl o firmě, která prodává rámy/síta/barvy/chemikálie/pomůcky v menším množství než průmyslové tak by se mi to šiklo.
gnat
Kontaktovat uživatele:

27. 4. 2011, 10:26

Přiznám se že nevím. Panely jsem potiskoval ručně tak před 15 lety. Dneska to tisknu na tiskárně. Měl jsem kamaráda sítotiskaře a když jsem něco potřeboval, tak jsem šel za ním. Držák na těrku jsem si dělal sám z překližky (odkoukáno). Korýtko jsem dostal, ale evidentně taky dělané na koleni z Novoduru.
SABLE-2015
Uplink

8. 5. 2011, 8:36

Stále schánim někoho kdo by měl doma kus nerez plechu o tloušce tečh 0.2-0.3 mm (využil bych služeb RaSe, ale 0.5 už je docela dost, musí to bejt v rámci možností ručně tvarovatelný... kdyby se nikdo nenašel tak mi nic jinýho asi nezbyde než to zkusit i z tý 0.5tky...)
RaS

8. 5. 2011, 8:42

mám i ohýbačku.. ale jak tady někdo napsal.. pokud nějaká věc jde koupit a seriově se vyrábí tak ti ji těžko někdo udělá levněji.. resp udělat jde levněji pokud si to člověk udělá sám a nepočítá svůj čas a mnohdy dokonce ani to nejde... když někdy vidím že hotový výrobek stojí míň než za kolik koupím materiál tak je to smutný..
Uplink

10. 5. 2011, 9:23

Zrovna jsem našel firmu, která pálí do mnou hledaného materiálu... při cenně se mi protočily panenky :D
Obrázek
kde ceník: http://www.pragoboard.cz/download/cenik_laser.pdf, v nejlepším případě by mě to stálo 1700,- což je astronomická cena když vezmu v potaz použití (navíc oni vytvářejí hlavně pady, což se s mim výřezem tvaru moc neslučuje)... achjo.

ps: ale stroj je to nádherný, mit ho doma a mit na něj práci tak bych tu práci dělal s radostí...
Odpovědět

Zpět na „Nákup“