Nákupy ze zahraničí

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

rawen
Sponzor fora

27. 4. 2011, 5:49

Nazdar.
Tak mě s..e Česká pošta. A čím dál víc. Normálně jsem kupoval v USA zboží, nechal si ho poslat USPS (nejlevnější volba) a za cca 14 dní vždy dorazilo.
Se snížením bezcelních limitů čekám na březnovou objednávku až doteď, sami nedali avízo, nereagují na emaily, prostě bordel. A samozřejmě, že zboží jsem musel před odesláním zaplatit. Jako blbec občan, takže ztráta je vyloženě natvrdo, žádné odpočty z podnikání. :(

Chci se zeptat, jaké máte po 1. dubnu zkušenosti vy.
A chci se zeptat, kdybych si nechal posílat řekněme FedExem (což stojí minimálně dvakrát víc), jestli to zásilkovka protlačí až ke mě, anebo to pitomečci poštovní celníci taky stopnou.

Díky za reakce, Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Mad_BOXs

27. 4. 2011, 5:55

Tady máš odpovědí 50 stránek:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... 95a7d82f36" onclick="window.open(this.href);return false;
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
rawen
Sponzor fora

27. 4. 2011, 6:30

Mě by teď spíš zajímala odpověď na druhou část otázky.
Lidi tu furt píšou, že koupili na ebay, tak mě zajímá, jak to sem protáhli.

Radek

BtW: Jestli mi zrentgenujou elektroniku, tak to pošťačce rovnou omlátím o hlavu.
rawen
Sponzor fora

27. 4. 2011, 8:10

Tak čerstvá novinka - po dvou dnech jsem se dovolal celníkům - takové číslo balíčku prý vůbec nemají. :twisted: :twisted: :twisted:

Radek
GMAN

27. 4. 2011, 9:37

Ono je to asi o štěstí, kamarád objednal balík za 300$ a minulý týden mu přišel bez jakýchkoliv problémů, neplatil clo ani daň. Nechal to poslat klasicky "čínskou poštou" :)
.xxx.

27. 4. 2011, 9:45

GMAN píše:Ono je to asi o štěstí, kamarád objednal balík za 300$ a minulý týden mu přišel bez jakýchkoliv problémů, neplatil clo ani daň. Nechal to poslat klasicky "čínskou poštou" :)
zalezi na tom co cinsti kamaradi napsaly do celni deklarace, pozadavek na zaplaceni cla i DPH ti muze prijit i dodatecne, po nekolika dnech od doruceni - coz uz se mi take stalo
.xxx.

27. 4. 2011, 9:56

rawen píše:Tak čerstvá novinka - po dvou dnech jsem se dovolal celníkům - takové číslo balíčku prý vůbec nemají. :twisted: :twisted: :twisted:

Radek
presne to same mi tvrdily take ( volal jsem tam kdyz u nich balik lezel cca 14 dnu a nic se nedelo ) - pani co prijala hovor ho sla hledat - s tim ze nemam pokladat tel. ze kdyz se znovu dovolam, tak ze to zvedne nekdo jiny ... a bude vse na novo
behem cca pulhodinoveho telefonatu se asi 2x vratila - ze balik neni a po ujisteni z me strany ze tam musi byt sla hledat znova - az ho po pul hodine nasla.
rekl bych ze tam v tom maji peknej bordel
lubos
Sponzor fora

27. 4. 2011, 10:05

Ono je to těžké, taky mi šel balík ale z číny to je skoro jedno. Na celnici dorazil v pondělí, doporučený dopis přišel za 10 dní, následná mailová korespondence 6 dní, no pakárna. Jedním z problémů je to že celní pošta si balíky přečísluje a tak podle původního podacího čísla nejde nic dohledat :( . V případě že to jde na firmu je to výrazně jednoduší ( alespon dle mé zkušenosti) problém je že většina prodejců z ebaye k tomu nedá normální fakturu. Sám beru vše legálně a platím clo a dph, přijde mi to normální. Myslím že je problém i s tím , že to celníky dost prudí mraky balíčků které očividně mají větší cenu než ta cifra co je na podacím lístku. Kolikrát to musí rozbalit a zjištovat jaká je zkutečná hodnota ( mají na to předepsaná % z balíků). Už sem se setkal s tím že maník dodal fa na 50 Usd, balík rozbalili koukli na net co to tak stojí a nakonec ho to i s pokutou vyšlo na + 10000Kč.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
crickett
Kontaktovat uživatele:

27. 4. 2011, 12:00

lubos píše:Ono je to těžké, taky mi šel balík ale z číny to je skoro jedno. Na celnici dorazil v pondělí, doporučený dopis přišel za 10 dní, následná mailová korespondence 6 dní, no pakárna. Jedním z problémů je to že celní pošta si balíky přečísluje a tak podle původního podacího čísla nejde nic dohledat :( . V případě že to jde na firmu je to výrazně jednoduší ( alespon dle mé zkušenosti) problém je že většina prodejců z ebaye k tomu nedá normální fakturu. Sám beru vše legálně a platím clo a dph, přijde mi to normální. Myslím že je problém i s tím , že to celníky dost prudí mraky balíčků které očividně mají větší cenu než ta cifra co je na podacím lístku. Kolikrát to musí rozbalit a zjištovat jaká je zkutečná hodnota ( mají na to předepsaná % z balíků). Už sem se setkal s tím že maník dodal fa na 50 Usd, balík rozbalili koukli na net co to tak stojí a nakonec ho to i s pokutou vyšlo na + 10000Kč.

Kua a co ich to ma co zaujimat co kolko stoji... Majitel to moze predat aj za 1 USD ked to nepotrebuje... je tak???
RaS

27. 4. 2011, 12:02

když něco koupím na ebayi a nikdo mě fakturu nevystaví co se tam pak uvádí za cenu? jak se pozná jestli to stálo 100 nebo 300 a nebo třeba vytahne celník katalogovou cenu třeba 1500dolarů? a chce clo ze skutečné hodnoty?

jak se nakupuje na firmu třeba kvůli odpočtu DPH když se nakoupí právě na ebay a prodejce fakturu nedá?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 4. 2011, 12:06

to hodne zalezi na tom jak sikovneho mas ucetniho
muj ucetni tvrdi ze pouhy doklad o vyhrane aukci vytisknuty z ebaye je dostatecnym nabyvacim dokladem spolu s dokladem o prevodu penez

vsechny doklady s tim spojene paypal a vypis z uctu jsou vpodstate doklady podle kterych jde dohledat kdo komu a za kolik

ale samozrejme jde o ucetniho
nekterej odmitne dat do nakladu benzin protoze jsou na uctence s tim i susenky
je to absolutni blbost
doklad doklada ze jsem koupil benzin a k tomu i ty susenky ktere si samozrejme do nakladu nedavam tudiz musim k dokladu prilozit prepocet ceny za benzin a DPH z toho (bez tech susenek) a pak to do nakladu davam
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
RaS

27. 4. 2011, 12:32

no a pokud třeba koupím na ebayi já jako fyzická osoba, je nějaká možnost že se to nechá přivézt na nějakou firmu když vlastní transakce proběhla mezi mnou a tím prodávajícím z ebay?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
lubos
Sponzor fora

27. 4. 2011, 1:21

Ono jde taky o to zda na ebay prodává firma nebo občan, pokud firma není to problém a i fakturu k tomu dostaneš. Pokud občan záleží jak psal na účetních, normálně by si měl mít kupní smlouvu pak to můžeš do účetnictví dát v pohodě. Obecně mám zkušenost že čim víc je člověk poctivej tím s tím má víc problémů.
K tomu dopočítání ceny. Jeden chlapík nakoupil 200 serv v hobbycity s tím že je dál prodá udělal to několkrát až ho vyhmátli. Na balíku 20 Usd v balíku nová serva 200ks v ceně cca 10Usd kus. Celník si to našel dopočítal clo, dph a ještě pouta za pokus o podvod protože maník k tomu poslal i upravený výpis z paypalu.
Opravdu zajímavé by to mohlo být když by sis koupil na ebay vedení THK nové za zlomkovou cenu a pan celník by se rozhodl že si zjistí kolik to stojí, to nevím jak dokazovat že to je použité.
Nejraději používám fedex nebo UPS. Jakmile mi pošlou balík pošlu do fedexu fakturu a vše mi přijde vyclené a v pohodě.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 4. 2011, 1:41

celnik te nastesti pozada o dolozeni kupni ceny
tj staci prohlaseni prodavajiciho nebo vypis z uctu nebo faktura od prodavajiciho paklize je to firma
pak je takovyto doklad svaty a celnik nemuze vymyslet
horsi je to kdyz se ten doklad neda vykomunikovat a platba neni nijak dokumentovana (pochybuju ze by se to bezne delo)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
gnat
Kontaktovat uživatele:

27. 4. 2011, 1:55

RaS píše:no a pokud třeba koupím na ebayi já jako fyzická osoba, je nějaká možnost že se to nechá přivézt na nějakou firmu když vlastní transakce proběhla mezi mnou a tím prodávajícím z ebay?
Jasně, prodáš to firmě ty.
SABLE-2015
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“