reprap a podobne

http://www.reprap.org/wiki/Main_Page" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět
hopik

25. 5. 2011, 12:15

drk222 píše:Btw. jaký máte zkušenosti s tím dealextreme? Mně nějak není jasné, jak mohou doručovat zadarmo něco co stojí míň než pošta k nám? Můžete mi to někdo vysvětlit jak to funguje?
Neboj funguje to.
Cinania maju sklady v europe.
Mna zaujima ako daleko si s tym extruderom /horuci koniec.
Snazil som sa to objednat z http://www.mendelfactory.com/product_in ... cts_id=233" onclick="window.open(this.href);return false;
a ten obchod im evidentne nefunguje
Radsej budem 7h rozmyslat a 1h pracovat ako opacne
drk222

25. 5. 2011, 1:23

Hopik: No jak sem na tom, mám model a výkresy a koupenej materiál.

Model už sem ho dvakráte předělával, poprvé z m7 na m6 závity a podruhé když sem zjistil, že peek polotovar mě vyjde na 4,5kkč...
Takže to mám komplet navržené z mosazi, teflonu, měděných kroužků a dřevěné destičky. Návrh jsem nextěl dávat no reprap fóra dokud to nesložím a nevyzkouším. Teoreticky by to mělo být napoprvé ok, vycházím z vyzkoušených věcí.

Takhle to vypadá:
Obrázek

Vršek už mám. Kolečka jsou 1,5mm modul navržený znovu, tělo je předělaná verze wader/gregs extruderu. Oboje mám a ABS na profi uprint tiskárně.
Spodek: cervená měď, žlutá bronz, bílá PTFE, hnědá tvrdá dřevo(uvnitř vložka z PTFE), modrá ocelová či jiná destička sloužící jako redukce (normálně se extruder montuje pod 90°a má lepenou trysku).

packa: přímo na dural se netiskne, lepí se na něj ta kapton páska právě. A o to aby to šlo ohřát právě šlo, u ABS se to zahřívá na +-110°C u PLA na 50-60. U prvního kvůli velkýmu smrštění u druhýho kvůli tomu aby se to líp chytlo na podložku. Ale ta pcb deska vypadá zajímavěji než 30minut zahřívat kus duralu.
Naposledy upravil(a) drk222 dne 25. 5. 2011, 1:30, celkem upraveno 1 x.
ledvinap

25. 5. 2011, 1:27

drk222 píše:Ono u te polyimidove pasky je dulezite, co je použito jako lepidlo. Ty levnější mivaji lepidlo co nesnese vyssi teplotu. Me by melo stacit 250°C.

Jinak koukal jsem ohledně toho stolu a dělají vyhřívaný stůl z pcb spoje. Prostě 213*213mm oboustranný tišťák , na jedná straně v původní podobě jako deska stolu a na druhé serpentina s odporem +-4ohny jako topné těleso. Tím by se dost eliminovala potřeba duralové desky. Akorát chtějí 40euro za ten tišťák + doprava z německa. Přemýšlím jestli by mi to někdo v brně nevyrobil levněji (oboustraný tišŤák 0,35um co snese 150°C, jedna strana ponechaná měď druhá cestičky s topným tělesem + na obou nanesená nějaká ochranná vrstva aby měď nekorodovala (nejspíš nepájivá ochrana).
http://www.reprapsource.com/en/show/6403
Doma tohle dostatečně přesně nemám šanci spáchat nehledě na cenu polotovaru.
heated-bed z plosnaku by mozna sla jen vyrezat v ruce. Proste vzit oboustranny plosnak a z jedne stranny vyrezat podle pravitka delici cary (klidne od kraje do kraje a pak cinem vytvorit meandr). Nebo tady na foru je urcite nekdo, kdo to umi na frezce. Pro 2mm draha+.5mm mezera (.35um) odpor vychazi kolem 5ohm (20x20cm), 80 delicich car je otrava, ale da se to. Med spis skrabat, nez rezat (me se osvedcil hrot nuzek ;-) )
Obycenjny FR4 by mel trvale snest 130C.

cena neni zas tak vysoka i od GME (http://www.gme.cz/cz/cuprextit-300x200x ... 1-122.html" onclick="window.open(this.href);return false;), urcite by ale sel sehnat levneji.
ledvinap

25. 5. 2011, 1:28

drk222 píše:Btw. jaký máte zkušenosti s tím dealextreme? Mně nějak není jasné, jak mohou doručovat zadarmo něco co stojí míň než pošta k nám? Můžete mi to někdo vysvětlit jak to funguje?
Zatim par obednavek bez problemu, jen to nekdy trva. Podle vseho posilaji za uplne jine ceny.
drk222

25. 5. 2011, 1:32

Ledvinap: no až na to že ta deska je jen 200mm široká a větší stojí majlant.
ledvinap

25. 5. 2011, 1:41

drk222 píše:Ledvinap: no až na to že ta deska je jen 200mm široká a větší stojí majlant.
Zkusil bych obvolal vyrobce DPS (treba http://www.printed.cz" onclick="window.open(this.href);return false; jsou velmi ochotni), myslim, ze by ti potrebny kus venovali/prodali. A zkusim se zeptat, urcite nekdo bude mit neco v supliku ..
gnat
Kontaktovat uživatele:

25. 5. 2011, 1:50

drk222: Jestli máš zájem tak mám doma někde kus kuprextitu cca 60 x 40 cm. Nechceš ty díly na extruder udělat ve 2 sadách ? Na ceně se domluvíme. Objednávat z DX se vůbec neboj, mám s nima jen ty nejlepší zkušenosti, včetně jedné reklamace, kterou vyřídili rychle a vstřícně. Fakt přije i věc za 2 dolary.
SABLE-2015
hopik

25. 5. 2011, 2:16

Aj ja by som mal zaujem o jednu sadu ak by to slo pripadne vykres :)
extruder mechaniku mam uz vyrobenu aj s ozubenim.
pouzil som tento vykres a funguje to
Přílohy
extruder.pdf
(221.71 KiB) Staženo 746 x
drk222

25. 5. 2011, 3:00

Já ty výkresy+modely klidně zveřejním třeba na těch stránkách thingiverse a dám sem odkaz, jen sem si říkal, že by bylo možná lepší to nejprve vyzkoušet v reálu. Případně můžete někdo dělat "betatestera" :0)) Soustruh doma máme, mosazi a teflonu sem koupil snad na +-4 kusy, takže vyrábět se to bude jen je to jaksi "v pořadí".
hopik

25. 5. 2011, 8:31

drk222 píše:Já ty výkresy+modely klidně zveřejním třeba na těch stránkách thingiverse a dám sem odkaz, jen sem si říkal, že by bylo možná lepší to nejprve vyzkoušet v reálu. Případně můžete někdo dělat "betatestera" :0)) Soustruh doma máme, mosazi a teflonu sem koupil snad na +-4 kusy, takže vyrábět se to bude jen je to jaksi "v pořadí".
rad budem robit "betatestera"
chvilu potrva pokial to dam dohromady
chybaju este remene, horuci koniec, driveri na motory a elektronika extruderu. Arduino mega mam uz davno.
drk222

26. 5. 2011, 8:01

No mě by měly dojít řemeny z bulharska, maník se omlouval ze to posilal až o vikendu, (tak snad něco někdy dojde...), Elektronika by měla být celá kromě koncových spínačů (mají dojít optické místo mechanických, ke kterým stejně nebylo nic jen tři dráty konektor, mikrospínač a odpor, deska žádná)... Stejně tak mám objednanou pásku, odpor na topný těleso a termistory. Kostra je smontovaná (otázka jak to bude chodit), dělá se stůl a jeho osa.
Na cestě by měla být i role abs drátu.
hopik

26. 5. 2011, 8:18

Prosim Ta, napis odkaz na tu elektroniku -dik
drk222

26. 5. 2011, 3:19

No koupil sem elektroniku RAMPS od nejakych holandanu, slo to k nam asi 5 dni celkem. Koupil sem kit ve kterem melo byt uplne vsecko co se elektroniky tyka, ale nebyl tam odpor topneho telesa, termistor a koncové spínače byly bez uchycení (desky) a mechanické. Cast soucastek nebyla poradne popsana, ale nastesti sla poznat. Akorat k te jejich cene pripocitej 19% jejich dph + 25e dopravu...
Na druhou stranu ceny meli z tech nizsich a byli z eu.
http://www.xyzprinters.com/9-electroni ... urn false;
drk222

1. 6. 2011, 5:08

Tak kostra je celá, vůle vymezeny, nato s jakými vůlemi je to vyrobeno je to vymyšlené opravdu koumácky. řemenová kolečka jsem dal tisknout znova, stávající moc házela (nedoporučuju dokončovat otvor na vrtačce, nezdá se to, ale tady, na rozdíl od ostatních dodaných dílů, je desetina vedle hodně).
Silikonový tmel jsem sehnal v RC modelářství do 371°C za +-90kč tubu. Páska je na cestě od číňanů ale píší něco o dodání 10-25dní. Řemeny došli z bulharska, jen z bulhara se vyklubala bulharka (alespoň podle jména). Kroužky koupím zítra v "agrozet" prodejně. Prakticky poslední co mě teď vrtá hlavou je teplovodivá pasta mezi odpor a mosaz (ty na procesor jsou jen do 125-150°C), nemyslím, že by ten silikon měl nejlepší tepelnou vodivost, takže ten by byl jen na utěsnění a přilepeni na konci díry.
Mimochodem většina dodaných kabelů k elektronice je krátká budu je muset prodloužit, včetně jednoho krokového motoru.
drk222

6. 6. 2011, 3:38

Tak to vypadá na první vážnější problém. Po zapojení a připojení k arduino desce, jsem vcelku bez problémů zkompiloval fw a nahrál ho do arduina. Teď zkouším ovládat pohyby krokových motorů přes repsnapper. Připojím se k desce na nastavených 115200b. pošlu mu příkaz aby popojel o x mm a nic, motor místo aby se točil tak se ani nehne. Je v něm proud a síly má dost ale drží pozici. Jinak ihned poté co zapnu ovládání tak zdroj z kterého to napájím (400w pc zdroj 12v větev) jakoby začne mírně pískat a motory se hned zaseknou, resp v nich mírně cuká. pokud se odpojím , od ovládání tak to přestane. Teď špekuluju čím by to mohlo být. Zkontroloval jsem 2x zapojení podle výrobce motorů i driverů a zdá se ok. Malým proudem to asi taky nebude. Zkoušel jsem dva firmwary jak tesla tak kliment (měly by být přednastavený, přidal jsem tma jen tři řádky ohledně koncových dorazů) a taky to nevypadá že by to bylo tím...
Odpovědět

Zpět na „Rapid prototyping - stereolitografie - 3D tisk - 3D skenery - RepRap a související projekty“