Hopik: No jak sem na tom, mám model a výkresy a koupenej materiál.
Model už sem ho dvakráte předělával, poprvé z m7 na m6 závity a podruhé když sem zjistil, že peek polotovar mě vyjde na 4,5kkč...
Takže to mám komplet navržené z mosazi, teflonu, měděných kroužků a dřevěné destičky. Návrh jsem nextěl dávat no reprap fóra dokud to nesložím a nevyzkouším. Teoreticky by to mělo být napoprvé ok, vycházím z vyzkoušených věcí.
Takhle to vypadá:
Vršek už mám. Kolečka jsou 1,5mm modul navržený znovu, tělo je předělaná verze wader/gregs extruderu. Oboje mám a ABS na profi uprint tiskárně.
Spodek: cervená měď, žlutá bronz, bílá PTFE, hnědá tvrdá dřevo(uvnitř vložka z PTFE), modrá ocelová či jiná destička sloužící jako redukce (normálně se extruder montuje pod 90°a má lepenou trysku).
packa: přímo na dural se netiskne, lepí se na něj ta kapton páska právě. A o to aby to šlo ohřát právě šlo, u ABS se to zahřívá na +-110°C u PLA na 50-60. U prvního kvůli velkýmu smrštění u druhýho kvůli tomu aby se to líp chytlo na podložku. Ale ta pcb deska vypadá zajímavěji než 30minut zahřívat kus duralu.